Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:27, 07 gru 2013

Do góry
Tego liliowca Ci dawałam ale nazwy nie znam choć gdzieś mam zapisaną bo odszukałam w Wojsławicach i fotkowałam - kurcze trzeba by robić jakieś katalogi jak się zabrać za to ?

tak sobie myślę, że lilie ciężko jest skomponować na rabacie - trzeba chyba sadzić grupami
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:28, 07 gru 2013

Do góry
Pooglądałam jeziorka i lilie i od razu lepiej sie poczułam , byle do wiosny. Pozdrówka.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:27, 07 gru 2013

Do góry
Mira - rozgość sie ,ale ja już mam dość kompa .. uciekam.. odcedzić storczyki... ułamałam dziś ponad metrowy pęd z kwiatami... buuu

Łukasz.. lilie kwitną długo.. i jak sie dobierze odmiany to nawet bardzo długo.. są wysokie, nóżki lubią w cieniu więc świetnie sie nadają w tył rabaty

Agata - ze Zbyszkiem narozrabialiście.. wstyd się mi zrobiło i nawa odszukana... nie było łatwo.. ma ładne szyszki.. i ta na skalniku rośnie fajnie ..

taka była 2 lat temu

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:20, 07 gru 2013

Do góry
Piękne lilie Aniu, niektóre nawet mam, te kwaity są dla mnie idealne, jak dobrze się dobierze to w sumie kwitną nawet 5-6 tygodni
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:18, 07 gru 2013

Do góry
Aniu piękne lilie, sosna drobnokwiatowa z nazwy cytowana, piękna i dorodna i kałuża za nią, brakuje mi fotek z tą tonią

Liliowce he, he, jak to ogarnąć
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:18, 07 gru 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aniu, już zaglądam, kocimiętka wymiata. Tak naprawdę zawsze do Ciebie zaglądam, ale jak nie mam nic konkretnego do powiedzenia to nie piszę. Lilie cudne masz, już wiem, dlaczego Bogdzia martagonów w Skierniewicach szukała. Jakąś "dużą" też mam, ale ja w nich jestem zielona. Jak mi się podobają, to kupuję. Pozdrawiam cieplutko.

Mariola, lilii na razie naliczyłam u siebie 68 rożnych Tyle mam na 100% Ale ja sadzę zapominam, nie zawsze zapiszę co kupiłam, nie zawsze sfotografuje.... Ale powoli zaczynam katalogować

Lilia L.O FAITH jeszcze ta jest tegoroczna. Nie zachwycają rozmiarami, ale to ich pierwszy rok Za rok dadzą czadu

Najgorsze do ustalenia będą liliowce tam 80% to nn

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:08, 07 gru 2013

Do góry
Aniu, już zaglądam, kocimiętka wymiata. Tak naprawdę zawsze do Ciebie zaglądam, ale jak nie mam nic konkretnego do powiedzenia to nie piszę. Lilie cudne masz, już wiem, dlaczego Bogdzia martagonów w Skierniewicach szukała. Jakąś "dużą" też mam, ale ja w nich jestem zielona. Jak mi się podobają, to kupuję. Pozdrawiam cieplutko.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:00, 07 gru 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Agato, u nas tak samo jak u ciebie, ale cóż zrobić grudzień mamy. Rozgrzałam się u ciebie patrząc na ta piękną lilie wodną. Cudna.

Uwielbiam klimaty w otoczeniu stawów, jezior i gór, ale nie wszystko można mieć razem

Widoki z Pisarzowic

Już się nie mogę doczekać wiosennego wyjazdu
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:41, 07 gru 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Chyba Ania lampki w ogrodzie wiesza

Żeby mnie zwiało z drabiny.. i łapki grabieją, nie ma głupich

Te lilie pozostaną nn... kupowane na ryneczku... takie kwiatki zdecydowanie najlepiej rosna.. tegoroczne lilie mam pomieszane nazwy.. kosmos..
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:39, 07 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)
Agata, wniosek jest jeden..... pozwolić zamulić się oczku..... i lilie będą same rosły bez żadnej ingerencji człowieka....
A dziewczyna z koszem grzybów jakoś nie podobna do awatarka... szukałam podobieństwa i nie znalazłam..

Teraz jestem podobna do awatarka

Nasz przypadek tak ma, lilia sama opuściła doniczkę, jak ośmiornica i wlazła w zamulony i osadzony na dnie piach, widać to również w sadzawce w Pisarzowicach, nie wygląda mi na to, że lilie rosną w donicach, ale nie sprawdzałam

jeszcze jedna ważna wskazówka, lilie lubią stojącą wodę

Tak wygląda u mnie oczko przygotowane do zimy

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:42, 07 gru 2013

Do góry
Agata, wniosek jest jeden..... pozwolić zamulić się oczku..... i lilie będą same rosły bez żadnej ingerencji człowieka....
A dziewczyna z koszem grzybów jakoś nie podobna do awatarka... szukałam podobieństwa i nie znalazłam..
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:02, 06 gru 2013

Do góry
Agato, u nas tak samo jak u ciebie, ale cóż zrobić grudzień mamy. Rozgrzałam się u ciebie patrząc na ta piękną lilie wodną. Cudna.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:32, 06 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)
Agata.. to jeszcze jedno pytanie, lilie ci rosna w koszach, czy masz naturalny zbiornik z wodą....
Tfu, tfu nie zauroczyć tych lilii, bo są naprawdę cudniaste.

Aniu, już jestem, i odpowiadam
Lilia, od początku to jest jedna sadzonka, była posadzona w doniczce i 8 latek już się rozrasta to jest odmiana Holandia

Co jest sekretem, że jest taka piękna, nie tylko z kwiatów

Głębokość, na której rośnie, to około nim 120cm, lilia posadzona w doniczce, brzeg oczka został wysypany piaskiem, który pomału spływał wgłąb oczka, nowe kłącza, pewnikiem zakotwiły się w takim podłożu, człowiek się uczy na błędach, piekne obrzeże spłynęło, ale człowiek uczy się na błędach, obłędnie wynagrodzonych w naszym przypadku wiesz o czym piszę
Dwa ogrody 17:02, 06 gru 2013

Do góry
Pszczelarnio, zapomniałam dodać, iż pokrywa opiera się na betonowym kręgu. W szczeliny wysiewają się kwiatki, "pomogłam" też dostać się tam rojnikom. Trochę obrosła mchem.
Mech zagościł również na kamieniach przy większym oczku, ukorzeniły się też i rozrosły niskie roślinki skalne. Zielone miało dochodzić do granicy wody, bo oczka przebudowywać już chyba nie będę. Na początku tegorocznych wakacji było już prawie, prawie, tylko zasadzić ponownie lilie wodne. Wyjechałam na trzy dni, po powrocie zobaczyłam gołe kamienie wokół oczka. Mój leciwy już teść chciał mi pomóc, bo tak zarosło... A tak na marginesie, to kochany człowiek o złotym sercu...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:53, 05 gru 2013

Do góry
Agata.. to jeszcze jedno pytanie, lilie ci rosna w koszach, czy masz naturalny zbiornik z wodą....
Tfu, tfu nie zauroczyć tych lilii, bo są naprawdę cudniaste.

Moja pierwsza rabata to było wrzosowisko... szkoda, że krzaki sie rozrosły i dużo wrzosów wyparły.. i to jedyna rabata której nie modyfikuję praktycznie od początku. i nie mam do niej zastrzeżeń. Wrzosy rosną ładnie, jedynie co to po bezśnieżnej i mroźnej zimie 2011/2012 dużo wrzośców mi wypadło..
Ogrodowe zacisze 10:47, 05 gru 2013

Do góry
Marysiu dawno u Ciebie nie byłam, a szkoda, bo masz bardzo ładny ogród, ale już nie wyrabiam z ulubionymi wątkami..
Lilie wodne w oczku na wątku u Aganii, są jej liliami, ja staram sie nie wrzucać swoich fotek do innych wątków bo wprowadzają zamieszanie.. U mnie lilie rosną w koszach wyłożonych agrowłókniną i zasypanych ziemia. W tym roku miałam słabe lilie, bo ziemie dałam sklepową, l kosze zostawiłam za głęboko i nie dałam im żadnego nawozu, a to żarłoczne rośliny. Ryby trochę mi mieszają przy koszach i liliach.. warto wrzucić trochę kamyków na wierzch kosza. Bogdzia ma lilie posadzone w workach.. nie wiem jak, ale u niej pięknie rosną.
A Aganii lilie są cudowne.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:22, 05 gru 2013

Do góry
Aniu!
Gdzieś, chyba w wątku u Agani widziałam fotki z Twojego oczka, a w nim pięknie rozrośnięte i obficie kwitnące lilie wodne. W czym masz je posadzone, że tak pięknie rosną? Ryby ich nie wyrywają?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:37, 04 gru 2013

Do góry
Ja nie wiem czym się karmią te twoje lilie wodne One chyba na sterydach są
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:10, 04 gru 2013

Do góry
Liliowce, wrzosy, lilie wodne - ach, jak pięknie u Ciebie Aganiu. Pozdrawiam cieplutko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies