Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

baraga1904 11:36, 09 sty 2014

Luki napisał(a)

Dla mnie wiosna zacznie się po połowie lutego najpierw dokończenie planowania, wykopywanie, a później dopiero sadzenie Jeszcze nigdy tak nie czekałem na wiosne.
I jeszcze przypominiało mi się, plany spotkania w Pisarzowicach są dalej aktualne ??

...również czekam na wiosnę jak na wygrana w LOTTO... kibicuję Twoim planom i będę podglądać...
...spotkanie w Pisarzowicach szykujecie?
Luki 11:48, 09 sty 2014

Marta to nie jestem sam

Bardzo mnie to cieszy Małgosiu

Agnieszko nie ukrywam, że wygrana w LOTTO przy okazji była by bardzo miła, ale łądna wiosna wystarczy
O spotkaniu była mowa w różnych wątkach jesienią i z tego co pamiętam bardzo dużo osób było chętnych czyli spotkanie murowane
monteverde 12:22, 09 sty 2014

Luki napisał(a)

I moja duma, byukiet sięgający 220 centymetrów wysokości

lukasz piękne masz lilie ale czemu tak mało pokazałeś? a żurawki jeszcze teraz tak ładnie wyglądają? a na rozchodniki ze skalniaka mam świetne nowe nasadzenia, jak będziesz chciał na priv wyślę zdjęcie
Milka 12:35, 09 sty 2014

Luki napisał(a)
Irenko plan dość ambitny, ale na szczęście w tych cięższych pracach pojawi się pomoc, czy uda się wszytsko zrealizować to nie wiem, ale jestem dobrej myśl. Osobiście najbardziej zależy mi na rabatch
Z ilością planów również nie oszczędasz jak czytałem, pracowity rok się szykuje

Pracowity ale to lubimy
Zapomniałam pochwalić tę nową rabatę, bardzo ładna
Luki 13:03, 09 sty 2014

Aniu wcale nie tak mało to pokaże jeszcze kilka wieczorem lub jutro specjalnie dla CIebie
Część żurawek właśnie tak teraz wygląda, zazwyczaj te młodsze bo są niskie, starsze troszke się położyły, a część wygląda okropnie znalazłem dzisiaj też jedną, która chyba zgniła, ale była bardzo malutka. O zdjęcie poprosze

Irenko bardzo dziękuje, kto wie czy rabat nie przejdzie metamorfozy, takiej całościowej na 16 metrach ale to na pewno przyszłość i nie na ten rok, chociaż kto wie. Jałowiec musi zacząć się bać
Luki 13:08, 09 sty 2014

Właśnie odkryłem wychodzące z ziemi tulipany ale specjalnie mnie to nie martwi bo o nich zapomniałem i szkoda nie będzie
Pszczelarnia 13:18, 09 sty 2014

Łukaszu, rozsądek czy upodobanie - odwieczne dylematy.
Co do ulubionych roślin, to powiem Ci, że lubię jak jest jedna rabata bylinowa może być bardzo duża a reszta to standardy: trawy (nade wszystko) bukszpany, cisy, graby, buki, kilka gatunków ulubionych krzewów - niższe piętro. Róże. I to wszystko. I oczywiście drzewa liściaste. Czy to jest dużo?

Luki 13:42, 09 sty 2014

Z tym dylematem walczę od momentu poznania Ogrodowiska, ale lubie ten dylemat
Rośliny, które wymieniłaś to wcale nie dużo, a gdy sobie wykreśle róże, które u mnie nie rosną to lista jest jescze mniejsza. Mam właśnie dwie takie bylinowe rabaty, które wymagają polepszenia, aby w zimie nie były łysym plackiem
Kindzia 14:04, 09 sty 2014

Lilie piękne masz!!!

Róże nie chcą u Ciebie??? Dla mnie to by była nieodżałowana strata Dobrze, że chociaż lilie

Moja Nigra zeszłoroczna, nic jeszcze nie mogę o niej powiedzieć...
Nikita 21:29, 10 sty 2014

Nareszcie miałam czas zajrzeć z rewizytą. Naprawdę ślicznie u ciebie, tak bajecznie kolorowo…. i to wszystko męską ręką – no no no! Pełna podziwu jestem. I widzę że jakieś rewolucje ogrodowe szykują się na wiosnę…będę kibicowała. A i o radę pewnie poproszę jak przyjdzie czas na moją radosną twórczość.

Łukasz – bardzo, bardzo dziękuję za podrzucenie gotowca podpisu. Wy młodzi to jakoś szybkiej ogarniacie te komputery…ja to zupełnie inna bajka…za moich czasów to dinosaury po ulicach biegały. Pozdrawiam cieplutko, będę zaglądała.