Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Milka 17:36, 08 sty 2014

Oj ambitny plan chyba ten rok będzie bardziej pracowity, ale może aura nam będzie sprzuyjać i wszystko się uda
Lilie masz obłędne, uwielbiam je
Pszczelarnia 10:41, 09 sty 2014

Gardenarium napisał(a)
Taka luźna propozycja, bo nie wiem z której strony patrzysz na tę rabatę, ale dobierając odpowiednio wysokości roślin może być uniwersalna

1 - trzmielina na pniu albo cyprysik kula na pniu, koniecznie żółte
2 - tuja wschodnia 'Aurea Nana' albo kuliste tuje żółte lub zielone
3 - kule od największej do najmniejszej
4 - niskie trawki lub turzyce
5 - żywopłocik z bukszpanu strzyzony
6 - 5 szt innych trawek (lub inne turzyce)
7 - Carex 'Prairie Fire' - rudziejący na jesień
8 - niskie różaneczniki jakuszimańskie, ciemny fiolet
9 - żółte cosik albo Carex Evergold

Łukaszu, powodzenia w Nowym Roku. Cofnęłam się nieco, zaintrygowana Twoimi planami.

Ten układ jest bardzo ciekawy.
Luki 11:04, 09 sty 2014

Dziękuje Ewo
Układ będzie realizowany już od wczesnej wiosny przeniosłem go później tylko do innego programu i zrezygnowałem z różaneczników, które Danusia zaproponowała. Bardzo je lubie, ale już ich troszke mam i mi wystraczy, ale dalej nie wiem czym je zastąpić, a mój uparty pomysł z liliowcami, nie jest ozdobny przez cały rok
Teraz pozostaje czekać co wygra, rozsądek czy ulubiona grupa roślin
kaisog1 11:05, 09 sty 2014

Luki napisał(a)

Jeden z piękniejszych widoków w lipcu

Lukasz ile masz tych lilii nasadzone tam? Wiesz może co to za odmiana? Bo niesamowity efekt
Luki 11:07, 09 sty 2014

Irenko plan dość ambitny, ale na szczęście w tych cięższych pracach pojawi się pomoc, czy uda się wszytsko zrealizować to nie wiem, ale jestem dobrej myśl. Osobiście najbardziej zależy mi na rabatch
Z ilością planów również nie oszczędasz jak czytałem, pracowity rok się szykuje
malgorzata_s... 11:11, 09 sty 2014

Lilie przecudnej urody Jak dobrze że już coraz bliżej do wiosny będzie można sadzić Pozdrawiam
Luki 11:23, 09 sty 2014

kaisog1 napisał(a)

Lukasz ile masz tych lilii nasadzone tam? Wiesz może co to za odmiana? Bo niesamowity efekt

Lili posadziłem 4 sztuki w 2011, a obecnie rozmnożyły się do 8-9 sztuk. Kupowana jako Purple Eye , ale jest to domiana lili azjatyckiej Rosella's Dream
Zostawiam jeszcze jednozdjęcie z tego roku

i 4 dni później

Luki 11:26, 09 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Lilie przecudnej urody Jak dobrze że już coraz bliżej do wiosny będzie można sadzić Pozdrawiam

Dla mnie wiosna zacznie się po połowie lutego najpierw dokończenie planowania, wykopywanie, a później dopiero sadzenie Jeszcze nigdy tak nie czekałem na wiosne.
I jeszcze przypominiało mi się, plany spotkania w Pisarzowicach są dalej aktualne ??
Tusiala 11:31, 09 sty 2014

Luki napisał(a)

Dla mnie wiosna zacznie się po połowie lutego najpierw dokończenie planowania, wykopywanie, a później dopiero sadzenie Jeszcze nigdy tak nie czekałem na wiosne.

Mam tak samo
malgorzata_s... 11:36, 09 sty 2014

Luki napisał(a)

I jeszcze przypominiało mi się, plany spotkania w Pisarzowicach są dalej aktualne ??

Jasne że aktualne