Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:43, 30 mar 2014

Do góry
dziękuję za wszystkie pochwały i nie będę ukrywać ze to miłe..
czy ktoś z Was ma doświadczenia z jarzębiną???? chodzi mi po głowie jarzębina posadzona przed ogrodzeniem. Ostatnuo oglądałam sporo zdjęć jarzębiny. Ładnie kwitnie, ma fajne owoce i efektownie się przebarwiać jej w ogrodach. Jest jakiś powód???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:39, 30 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
tak też wyczytałam, że mogą przemierzyc i kilometr... dowiedziałam się ostatnio że moja 'następna' sąsiadka ma larwy od dawna, wyżarły jej ostatnio prymule i cos tam jeszcze, rzekomo w ubiegłym roku kupiła strasznie drogi płyn za 50zł i polała a one dalej są... zaczęłam tłumaczyć o wieczornym pryskaniu, o deseczkach z taśmą ale obawiam się że to była 'mowa trawa' Czyli walka z wiatrakami... bo ogród jest kilkadziesiąt metrów ode mnie....

W takich wypadkach ciesze ze mieszkam tu gdzie mieszkam, bo sa tu jakies prawa i obowiazki. W innym wypadku to rzeczywiscie walka z wiatrakami, bo my zadbamy o swoj ogrod, ochrone, a niestety nasi sasiedzi juz nie....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:38, 30 mar 2014

Do góry
ja wychodzę z założenia że nie można sie poddawać... i tego będę się trzymać
koło vanillek mam żurawki, jedna była tragiczna, tzn został sam suchy 'pień' wykopałam ją z myślą ze znajdę stado, a tam nic, ładny system korzeniowy a część nadziemna prawie nie istniała...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:32, 30 mar 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ana ale winniczek Zbieraj i hoduj, wiesz jaka to kasa?!

Gosiu na szczęście to jedna sztuka...wyobrażasz sobie ile taki gad może pochłonąć... siedziałam pół godziny i patrzyłam jak się przewraca z góry na bok, a potem dzierży do przodu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:30, 30 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
tak też wyczytałam, że mogą przemierzyc i kilometr... dowiedziałam się ostatnio że moja 'następna' sąsiadka ma larwy od dawna, wyżarły jej ostatnio prymule i cos tam jeszcze, rzekomo w ubiegłym roku kupiła strasznie drogi płyn za 50zł i polała a one dalej są... zaczęłam tłumaczyć o wieczornym pryskaniu, o deseczkach z taśmą ale obawiam się że to była 'mowa trawa' Czyli walka z wiatrakami... bo ogród jest kilkadziesiąt metrów ode mnie....

Dlatego chyba trzeba sypać gorczycę, lać wrotyczem aby ziemi im nie odpowiadała...

Aha zaczyna sie inwazja ślimaków.... Moje świeże listki lilii już w dziurkach...
Rododendronowy ogród II. 22:30, 30 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
nie stresuj się będzie dobrze

Łatwo powiedziec. Ma byc zimno i padac. Już przy pierwszym nagraniu nieźle zmarzłam, ale jakoś byc musi , dla kamerzystów gorzej niz dla mnie.
Rododendronowy ogród II. 22:25, 30 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

W tym tygodniu , w zwiazku z czym bede mało na forum bo sporo mam do zrobienia. Najgorzej ze na ten dzień deszcz zapowiadają.
nie stresuj się będzie dobrze
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:18, 30 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ja podziwiam M i tescia, ze się nie poddali.... Przez dwa lata nie podołali a teraz chyba miał juz przygotowane korzenie do ostatecznego wyciachania

hihihihi albo powiedzieli albo Ty albo My
Rododendronowy ogród II. 22:17, 30 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko a dokrętka na kiedy zaplanowana?

W tym tygodniu , w zwiazku z czym bede mało na forum bo sporo mam do zrobienia. Najgorzej ze na ten dzień deszcz zapowiadają.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:16, 30 mar 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)

Chrzaszcze opuchlaka nie lataja ale dosc szybko maszeruja sobie z ogrodu do ogrodu...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:11, 30 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
piękną wiosnę już masz w ogrodzie, magnolie jak marzenie

Zawsze twierdzę, że wiosna jest najpiekniejsza w ogrodzie. Tegoroczna wiosna długa i piekna. Nie lubie gdy po zimie od razu jest lato....
Ogród u stóp klasztoru 21:38, 30 mar 2014

Do góry
Alinko żurawka t georgia peach, czy ją stwory potwory lubią nie wiem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:36, 30 mar 2014

Do góry
Srebrzysto-szary na próbę ... Mojemu M sie nie podoba woli biały ... A mus zamawiać bo w sobotę dechy przyjadą

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:31, 30 mar 2014

Do góry
dubel
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:31, 30 mar 2014

Do góry
Dzisiaj w runiance znalazłam potwora...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:08, 30 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Jak ja lubię u ciebie te czyściutkie ,piękne rabaty ...takie dopieszczone.....powiem ci że mnie nawet te podrzucone krasnale nie przestraszyły ...choć w pierwszej chwili myślałam że rzeczywiste ....
ja jestem bardzo do tyłu z cebulowymi ...zaniedbałam przez lata ...niestety

doczytałam że cięłaś bukszpany i zaczęło siąpić ...jak nie jesteś pewna pogody to nigdy nie wykonuj żadnego nawet malutkiego cięcia w ogrodzie , bo wilgoć + nożyce zawsze równa się grzyb . w pluchę sekator głęboko chowamy ,żeby nie podkusiło ...pozdrawiam

ps . aha jaka to odmiana żurawek ..ta czerwona ...śliczne takie wyraziste ...i czy lubią ją opuchlaki ?
dopieszczone
wiem o cięciu, ale pogoda była piękna, słoneczna a prognozy nie zapowiadały deszczu, a tu ciach bach i zaczęło padać ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:04, 30 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Śmierdzą tak jak czosnki
Sadziłaś cesarską czy perską? Bo mi oerska wylazła ale czy zakwitnie czas pokaże..
cesarskie żółte i pomarańczowe, a perskie białe i czarne
Rododendronowy ogród II. 20:58, 30 mar 2014

Do góry
Bożenko a dokrętka na kiedy zaplanowana?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:57, 30 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no to mi ćwieka Danusiu zabiłaś bo nie wiem czy się ba czy cieszyć

Śmierdzą tak jak czosnki
Sadziłaś cesarską czy perską? Bo mi perska wylazła ale czy zakwitnie czas pokaże..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:55, 30 mar 2014

Do góry
Jagoda sadziłam różnie w zależności od rabaty żółte, pomarańczowe, białe i czarne . Te które widać są na rabacie żółtej i pomarańczowej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies