Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

Mala_Mi 20:33, 30 mar 2014

Tylko czytam i oglądam... kopalnio wiedzy ogrodniczej
alinak 20:40, 30 mar 2014

ANKA----- !!!!!- to nie kopalnia wiedzy . tylko kopalnia błędów , a wiesz , że na nich to sie człek dobrze uczy , bo jak ci raz coś da w kość to zapamiętasz na lata ...

GIERCZUŚ ---- łapki to dopiero zrobię ja się ciepełko zrobi , bo one nie wyjdą dranie teraz bo i w nocy zimno ...a na razie to temp. pozwala na lanie dursbanem ...

MARZENA --- a ty myślisz że ja lubię awarie ???. nawet mi się nie chce myśleć o jutrzejszym dniu ...
M. miała mi wertykulacje jutro zrobić .....i planuj tu sobie człowieku tydzień ...z tym że ogród już skończona pielęgnacja na amen teraz warzywniak
ana_art 20:48, 30 mar 2014

Alinko, a na Dursban jeszcze nie za zimno?
Gabriela 20:52, 30 mar 2014

Jak u siebie grzebię, to ciągle mam w pamięci Twoje wyczyszczone, sterylne rabaty i wątpię żebym kiedykolwiek osiągnęła taki efekt u siebie, naraz w całym ogrodzie.
Posadzone wszystko, czekam aż urośnie.
ana_art 21:38, 30 mar 2014

Alinko żurawka t georgia peach, czy ją stwory potwory lubią nie wiem
alinak 21:52, 30 mar 2014

ANIA ----------- ma być + 15 a w tym tygodniu takie temp. zapowiadają ...za nazwę dziękuje ....stwory skutecznie jak na razie zniechęcają mnie do żurawek ...zamiast cieszyć się ekologią w ogrodzie to muszę chemią lać do gleby ..i po co ten kompost robię ...uffff ale jestem zła . kiedyś nawet nie wiedziałam jak to wygląda ...ale to też zasługa szkółek ...w każdej doniczce ( znajomy opisuje ) tyle larw że szok

a drugi utrapek to ta gwieździsty chwast z białym ładnym kwiatuszkiem ..to cholerstwo w ostatnich latach tak opanowało doniczki w szkółkach , a przywieziony chwast ponoć z Hiszpanii podobnie jak nagie czarne ślimaki ..to też nie nasz gatunek a opanował Polskę .

GABRIELA --------u mnie sterylność ????. czy coś pomyliłaś ?...chyba pomyliłaś jednak ...
miło się nam gawędziło ..mus to powtórzyć .....czy u ciebie brzoskwinie juz puściły ...moja chyba padła za pierwszym podejściem ...a tak się cieszyłam że będę mieć ufffo
alinak 22:09, 30 mar 2014

piękny dzionek był dzisiaj ..16 stopni...kawka w ogrodzie , choć mebelki jeszcze zimują ,pierwszy komplecik na szybkiego zawlekliśmy na trawkę.

po każdym spacerze po waszych ogrodach dochodzę do jakichś wniosków .....dzisiejszy jest taki że wiosennych cebul u mnie jak kot napłakał ...mus to w jesieni uzupełnić ...

I jeszcze piątkowe zmiany w ogrodzie ..dosadzone thuje przy kompostowniku , pęcherznice stamtąd poszły na liściasty żywopłot . jednak stwierdziłam że miejsce musi być całkowicie osłonięte ...bo wystawiło sie parę domów i nagle ta droga z drugiej strony ogrodu stała się bardzo uczęszczana ,,,mus to całkowicie zasłonić

Gabriela 22:21, 30 mar 2014

alinak napisał(a)

GABRIELA --------u mnie sterylność ????. czy coś pomyliłaś ?...chyba pomyliłaś jednak ...
miło się nam gawędziło ..mus to powtórzyć .....czy u ciebie brzoskwinie juz puściły ...moja chyba padła za pierwszym podejściem ...a tak się cieszyłam że będę mieć ufffo

Nic nie pomyliłam, rabaty masz wylizane, przyjedź do mnie, to zobaczysz masakrę na okrągłej i w warzywniku - pełnego gwiazdnicy właśnie.

Brzoskwinie mają wielkie pąki, a ta przy murze już rozwinęła pojedyncze kwiatki. Dobrze się u mnie mają, ale w tym roku kwiatów nieco mniej, w zeszłym roku się wysiliła.
alinak 22:26, 30 mar 2014

no to chyba kupie jeszcze raz ...może do zimy się przyjmie a okrywałaś młode brzoskwinie ..ja jej nie okryłam ...zapomniałam że trzeba ...
Gabriela 22:29, 30 mar 2014

Nie wyrzucaj tej brzoskwini. Może jeszcze odbić, jest duża szansa. Ja tak miałam z moimi wszystkimi, wyglądało że zmarzły na amen i proszę - wszyscy widzieli jak owocują.