no właśnie wczoraj znalazłam ślady przypalenia Nie czekamy więc, aż panowie będą budować dalej, tylko po południu będziemy kombinować z siatką cieniującą.
A co do planu: czemu mają przesłonić? Jabłonki mają rosną od północy, warzywnik od południa. Liczę, że wszystko będzie ok
poplon sobie pięknie wschodzi. Chciałam wykorzystać wodę, dać reszcie nasionek więcej szans, więc zrosiłam działkę. Zajęło mi to skromne 2h. eM, powiedział, że następnym razem jak wpadnę na równie genialny pomysł to mam kupić końcówkę zraszającą do węża i po prostu przestawiać
Wczoraj miałam okazję odwiedzić Łucję i jej różano-bylinowy ogród. Oczywiście warzywno-owocowy też, ale nie skupiłam się zbytnio na tej części, bo byłam opętana przez rabaty było gorąco, wybaczcie - zdjęcia trochę na ślepo robione, bo słońce dawało czadu, a byłam w godzinach przedpołudniowych, więc same rozumiecie
Chyba nie stworzę tu żadnej opowieści ze zwiedzania i po prostu wstawię po kolei
Powojników Łucja ma sporo i obficie jej kwitną Zobaczycie zresztą - ma też rózne grupy i odmiany