Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:46, 10 maj 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)
Pozdrawiam Agatko, życzę zdrowia.
Ogród bardzo dojrzewa, już właściwie to las mieszany, egzotyczny

Ogród prawie las, ale gdzie nie gdzie jeszcze bylinki się pokażą,
aktualnie mam łąki niezapominajek i czas zbierać mlecze na syrop
W donicach tulipanki dwuletnie miło mnie zaskoczyły, poza tym chciałabym być twarda jak ta skała i mieć dużo odwagi

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:39, 10 maj 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
W takiej scenerii miło posiedzieć Pogoda piękna. Miłego odpoczynku

Oj bardzo miło Miluniu Napawam się słońcem ile wlezie, w przerwie podjechałam do Kwiatonu po dwie elaty pod klona na obwódkę, porządne grabie i taką oto skrzynkę donicę na ten nowy taras. Będzie tam klon lub bambus. Decyzja ciągle nie podjęta.

Pomaluję ją olejem do drewna w kolorze bambusa
Ptasi gaj 13:23, 10 maj 2021

Do góry

Muszę zacytować, bo bardzo mi się podoba miejsce kolistej rabaty. Elu czuję, że będzie pięknie
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 13:15, 10 maj 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
Piwonie mają pąki!

I może jakieś jabłuszko będzie, albo dwa?

A ja w sobote posadziłam piwonie .
Anna i Ogród 13:14, 10 maj 2021

Do góry
To jedyne miejsce które mogę pokazać bo wygląda w miarę dobrze bo skończyliśmy tam układać obrzeże. Nie ma jednak jeszcze obsadzonych wszystkich roślin. Zrobiło się dużo wolnego miejsca przed tujami.
Przerwa na kawę... 13:11, 10 maj 2021

Do góry
Różanka przed tarasem jeszcze śpi, podobnie jak rabata pod oknem kuchennym. Na różance dopiero pod koniec maja powinny kwitnąć tulipany o kwiatach jak korony. Ale wsadziłam tam też wcześniejszą odmianę, która się ociąga niestety. Jednak tuje sporo ten fragment zacieniają.

Na kuchennej niedługo czosnki Gladiator dadzą popis.

Od tej strony fajnie widać łuczki na owalnej i dlaczego mi na nich tak zależało. Szkoda, że pod słońce robione zdjęcie ;(
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:09, 10 maj 2021

Do góry
Kochani od kilku dni myślę i myślę i nic nie mogę wymyśleć.
Do tej pory wzdłóż rabaty miałam wsadzone żurawki i pomiędzy nimi begonie stale kwitnącą. Z uwagi na to, że żurawki co jakić czas trzeba wymieniać szukam rozwiązania jak najmniej pracochłonnego. Kupowanie begoni co roku to też niemały wydatek, bo potrzebuję ich sporo na całą działkę.
Czy macie jakiś pomysł na obsadzenie brzegu rabaty, żeby było ładnie. Jestem w stanie zainwestować raz i mieć spokój na kilka lat
Bardzo proszę o pomoc, bo mi brakuje pomysłu

Tajemniczy Ogród 13:06, 10 maj 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Fajnie, że wstawiłaś zdjęcia. Ogród obudził się z zimowego snu na dobre - piękne widoki

Cześć Milunia, muszę do Ciebie zajrzeć, choć niedawno po kryjomu byłam, porządek u Ciebie porusza moje sumienie
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 13:05, 10 maj 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
Piwonie mają pąki!

To są słynne piwonie drzewiaste z Lidla? Ładnie Ci rosną.
Tajemniczy Ogród 13:05, 10 maj 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)

Przepięknie masz

Te krzewy, to trzmieliny?
A pokarzesz listki klonów z bliska?
Kupiłam klona palmowego, chyba bezodmianowy, bo pisało tylko palmowy i myślałam, że młode listki będą po prostu zielone a one z czerwonawą obwódką...
Chyba, że zzielenieją...

Renatko, tak to trzmieliny, cięte w kule, choć taka jedna co czasem do mnie przyjeżdża mówi, że niektóre są jak naleśniki...
No właśnie klon bezodmianowy właśnie tak ma, potem te liście zielenieją, a jesienią przepięknie się przebarwiają.
Na szybko cyknęłam Ci liście tego bezodmianowego:

Dla porównania w ciepłych odcieniach Orange Dream:
Tajemniczy Ogród 13:00, 10 maj 2021

Do góry
Dziewczyny, odpowiem zbiorowo, te skalnice warte są eksperymentów, zwłaszcza na moich przepuszczalnych glebach te kolory mają zarąbiste, i takie spłowiałe, i te mocne. Dziś nabyłam kolejny odcień, ale już tylko jedną sztukę Ta fotka już chyba była, ale ten kolor jest taki fajny..

Tajemniczy Ogród 12:57, 10 maj 2021

Do góry
April napisał(a)

Miodunka piękna, chyba się do nich przekonam.

Ale to chyba inna odmiana, bo patrzyłam, Opal jest biała
Przepiękne zdjęcia robisz

Oczywiście masz rację, tak to jest jak się z rozpędu pisze, opal jest bielutka, a to jest Silverado. Po roku zrobiły się piękne kępy, planuję ją podzielić po kwitnieniu.
Dzięki, wszystko na automacie I jeszcze jakiś stary obiektyw dorwałam, bo nowszy się oczywiście zepsuł
Zaraz Susan będzie miała swoje 5 minut.
W ogródku emerytki 12:56, 10 maj 2021

Do góry
Wacku, ja ułudki mam całe łany
Eliska zacytowała zdjęcie brunnery.
A to jeden z łanów ułudki.
Zielone drzwi w Kruklandii 12:51, 10 maj 2021

Do góry
Juzia napisał(a)
Aktualizacja postępu prac.

Wyrównałam 1/4 frontu i ułożyłam trochę kostki. Trampoliny nie przesuwałam do fotki, bo wielkimi kamulcami przykuta żeby wiatr nie powiał

Na jaką wysokość powinny być ułożone obrzeża z kostki? Równo z glebą?
Muszę coś zrobić u siebie, bo kancikowanie o kant .... - na okrągło trzeba robić albo patrzeć na niechlujne krawędzie.

No, Juzek, szacun! Ty robokop normalnie jesteś
Będzie pięknie, tego jestem pewna.
Tajemniczy Ogród 12:50, 10 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ze skalnicami mam niestety podobne doświadczenia jak Mrokasia Cudownie ogród dorośleje, rabaty mężnieją A światło robi robotę
Trawnik perfekcyjny kancik równieżTej miodunki Opal nie znałam, śliczny ma kolor kwiatuszków i takie wąziutkie listeczkiU mnie epimedium dopiero z ziemi wyłazi

Dziś kupiłam kolejną skalnicę Stwierdziłam, że za 5 zeta, to mogą być jednoroczne. Są piękne Ale podsypię im dolomitu i mączki bo one chyba wapiennie lubią. Zobaczymy.
Aaaaa! Miodunka to nie Opal To Silverado, w innym miejscu mam opal, ja te nazy już mylę Wybacz!
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:48, 10 maj 2021

Do góry
Mary napisał(a)
Pozdrawiam Cię serdecznie, Basiu!

Wszystkiego najlepszego Marysiu
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:46, 10 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)

Jak tu ładnie
To tawuly ?

Dziekuję Kasiu .
Tak to tawuły,ukorzeniłam z patyczków

Przerabianie ogródka pod swój gust 12:46, 10 maj 2021

Do góry

Przerabianie ogródka pod swój gust 12:39, 10 maj 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Bardzo soczyście już masz u siebie

A co będzie w tych rabatach?

Warzywka i ziola narazie ciasno, bo musialam przesadzic z rozbieranej drewnianej rabaty. Na nastepnej juz bede sadzic normalnie

to serce jest nagrobka dziadkow mojego meza, ktory zostal rozebrany

beda jablka

japonski klo, ktory byl bardzo chory i usychal.Po jesiennym drastycznym przycieciu wypuszcza zdrowe pedy.Mam nadzieje, ze ciecie pomoglo.Do tego nie ma tam zywoplotu juz, jest za to mini oczko wiec generalnie poprawily mu sie tam warunki.

Musze jesienia posadzic wiecej narcyzow, tulipanow czarnych i fioletowych oraz bialej szachownicy.

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 12:32, 10 maj 2021

Do góry
Sadzonki żurawki Malachite ukorzenione w zeszłym roku

Dostałam też kępkę rozplenicy i mocno ją podzieliłam. Wyschła po przesadzaniu, ale w tym roku widzę, że nawet najmniejsze ździebełko wypuściło zielony listek.

I sobotnie sadzonki - zobaczymy, czy się udadzą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies