Hmm tak patrzę i patrzę i to ustawienie mężowskie miało by sens gdyby jako przedłużenie drogi zrobić podjazd/ miejsce do parkowania.
Dużo zależy jaki projekt domu będzie. Gdzie wejście, garaż, taras itd.
Wzięłabym pod uwagę widoki, wiec to co chce widzieć z okien i tarasu oraz to, gdzie mogą powstawać domy na sąsiednich działkach. Z samej mapy chyba trudno doradzac, no i strony świata . Ja musiałabym mieć więcej czynników i dłużej tam pobyć, aby podjąć decyzje.
Na pewno spędzając tam kolejne tygodnie podejmiecie dobrą decyzję .
Nie wiem nic na ten temat. Hmm...
Trzeba będzie dopytać.
A może jest już coś w pozwoleniu na budowę. Jeszcze go nie widziałam.
A może nie wolno dużych domów budować. Choć u sąsiada stoi dom z basenem.
O, to w PnB zapewne są wszelkie szczegóły, a skoro ono jest to na pewno można postawić cos większego Kwestia linii zabudowy i całokształtu budynku. A takie warunki przecież najszybciej można sprawdzić na stronie gminy i w geoportalu jeśli nie macie pod ręką tych dokumentów. My oglądając działkę mieliśmy niemal od razu gotowy pomysł co gdzie i jak, ale warunki zabudowy trochę zweryfikowały pierwsze pomysły i "powstała nowa, lepsza koncepcja nie kolidująca z ogólną koncepcją" . Teraz dojrzeliśmy do wystąpienia z wnioskiem o zmianę linii zabudowy na naszej działce, bo aktualna była wyznaczona przed podziałem działek i wg mnie za bardzo jest odsunięta od wewnętrznej drogi (zresztą urzędnicy znają ten temat i sami sugerowali że można to zrobić). Temat dojrzewa i na razie idą jakieś inwestycje nie wymagające PnB. Życzę powodzenia!
Edit: Trzepowo jest z mojej perspektywy rzut beretem od Gdańska Od dziecka regularnie kursowałam z rodzinką na trasie Gdańsk - Wdzydze, a niedaleko Trzepowa mój brat ma działkę nad jeziorem