Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 22:43, 05 lip 2021

KOlor u mnie raczej niespotykany - ostatni raz daję sobie szansę z tego typu barwami, bo chyba tego nie czuję jednak

I koniec
Dorii 23:56, 05 lip 2021

Mniam

A próbowałaś zestawić pomarańcz z niebieskim? Też mam problem z tym kolorem i z żółtym. Tylko na łączce mi grały. Ale jakoś tak wyszło zupełnie przez przypadek że mam żółte lilie i pomarańczowe liliowce. Te ostatnie mam w tym roku w towarzystwie ciemnoniebieskiej ostróżki i zachwyca mnie to zestawienie.
Kasia_CS 19:30, 06 lip 2021

Dorii napisał(a)
Mniam

A próbowałaś zestawić pomarańcz z niebieskim? Też mam problem z tym kolorem i z żółtym. Tylko na łączce mi grały. Ale jakoś tak wyszło zupełnie przez przypadek że mam żółte lilie i pomarańczowe liliowce. Te ostatnie mam w tym roku w towarzystwie ciemnoniebieskiej ostróżki i zachwyca mnie to zestawienie.

Nie próbowałam, bo generalnie nie przepadam za pomarańczem u nie próbuje go nijak wkomponować to był jakiś jednorazowy dziś z tym zakupem, bo ładnie pachniały i bardziej mi się łososiowe wydawaly-dziś już nieco inny kolor mają, ale i tak mi nie pasuje.. teściowa moja chce przygarnąć
Johanka77 19:33, 06 lip 2021

Kasia_CS napisał(a)
Garść różyczek - czekam na totalnie bezdeszczowy dzień, żeby pozbyć się wszelkich mumii różanych

Qrcze!!! Przez te pashminy to i u mnie w ogrodzie kiedyś róża wyląduje
Kasia_CS 20:18, 06 lip 2021

Dziś miałam przecudny dzień... Byłam 3 totalnie innych, wspaniałych ogrodach trzech jeszcze wspanialszych właścicielek

A mianowicie mój maraton zaczął się u Łucji i poprzedzony był spontaniczną wizytą w szkółce różanej i nabyciem dwóch Kaffee Fasset (jupiiii!).

U Łucji rewolucja na całego, ale dobrze znany bylinowo-różany gąszcz obecny Bogactwo wszystkiego powojniki kwitną jak szalone, podpory niektóre aż nie wytrzymują jak zawsze nie wie działam gdzie skierować obiektyw warunki zdjęciowe trudne, bo lampa z nieba na maksa się coś pocykałam- co wyszło-nie wiem, bo nie widziałam przez to słońce co jest na wyświetlaczu

Mocno spóźniona dotarłam do Izy i tu przyjemny chłodek wśród drzew trochę pomagał przeżyć dzisiejszy upał. Totalnie inny charakter ogrodu - zresztą dobrze go znacie ślimaki faktycznie grasują i Izula zła, ale generalnie ogród jest przepiękny
Tez nacykałam co nieco, ale wiecie jak to jest, gdy ma się oczopląs misa mnie oczywiście urzekła w otoczeniu łanów hakone u Izy też sporo zmian, przerażająco wielka magnolia Elisabeth-faktycznie strach się bać jeśli moje bezlistne patyki postanowia kiedyś ożyć hahaha!

No i ostatni ogród- Kwartecika. Ja nie wiem jak ona to robi.. ale nawet padło dziś hasło, że gdyby dało się go zwinąć i rozwinąć u mnie, to ja biorę każdy jego milimetr idealne kompozycje, gra kolorów, faktur.. no cud miód i orzeszki. Tez się nafocilam-dobrze, że eM mógł dzieci odebrać z placówek, bo byłam w takim niedoczasie.. a żal by było tak krótko tam być! Niezmiennie się zachwycam i nie wiem na czym skupiać wzrok, bo wszędzie coś przyciąga uwagę, kusi, nęci

Jak tylko ogarnę się ze zdjęciami, to powstawiam zawsze wydaje mi się, że robię ich stanowczo za mało i nie potrafię pisać tego klimatu

Dziękuję jeszcze raz za gościnę Dziewczyny! To był taki relaks dla mnie, że ojej
Agatorek 22:33, 06 lip 2021

Ale miałaś super dzień
Do pozazdroszczenia .

Fotki kolejnych róż... no cóż, muszę się powtórzyć - przepiękne
Martka 07:08, 07 lip 2021

Rutewki jakie przepiękne u Ciebie, róże to wiadomo Wow, ogrody, Łucji, Ursy i Kwartecika za jednym zamachem - takie upojne dni to ja rozumiem świetnie, że będzie natłok fotorelacji

Poza tym, co ja tu czytam?? Johanka mięknie?? ależ się dzieje
Kasya 07:15, 07 lip 2021

No zazdraszczam i żałuje ze się nie spotkałyśmy
Teraz to długo pewnie nie będzie okazji…
Makao_J 07:26, 07 lip 2021

To się nazwiedzałaś
Super wycieczka
Kasia_CS 10:55, 07 lip 2021

Agatorek napisał(a)
Ale miałaś super dzień
Do pozazdroszczenia .

Fotki kolejnych róż... no cóż, muszę się powtórzyć - przepiękne

nooo, to był cudowny czas dla mnie - takie na maksa odstresowanie, pobycie bez dzieci nawet po ich powrocie z placówek - bezcenne tak od czasu do czasu, hihi Nie mówiąc o pięknych okolicznościach przyrody!!

Zabieram się właśnie za obróbkę zdjęć, bo nijak nie było łatwo działać mi w wczorajszym słońcem i tym, że nie wiem jak wyszło zdjęcie, bo ślepota od tej jasności mnie dopadła zresztą musiałam sporo zdjęć wyrzucić, aż żal, że nie wycelowałam z ostrością.