Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:05, 12 paź 2013

Do góry
Piękna jesień, trawki to jednak obowiązek w każdym ogrodzie, strasznie mnie korciło teraz wszędzie powsadzać, ale dla bezpieczeństwa poczekam do wiosny. Ja muszę pocieszać się zdjęciami z lata, bo jak teraz patrze na rabaty to z chęcią połowe bym przekopał, taki już los gdy lilie i inne letnie kwiaty grają pierwsze skrzypce.
Szkoda żurawek berberysy mimo wszystko to dobry pomysł, jeszcze wiecej koloru jesienią będzie. Ja niestety też znalazłem mase pędraków w trawniku, dużą część wybrałem ręcznie i ptaki mocno sobie pojadły. Nie chce używać chemii, ale wiosną chyba będzie to konieczne...
Ogród z łezką 20:49, 11 paź 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Kasia te białe lilie co to nie pachną ale się dobrze mnożą są faktycznie śliczne, robią wrażenie. Ach, żeby już był znowu ten czas kiedy wszystko kwitnie i bujnie rośnie. Pozdrawiam

Aniu...nawet jeszcze nie tęsknię za wiosną. Jeszcze nie, jeszcze w ogrodzie można działać. Jak zacznie lać, potem zimno, wiatr...wtedy będziemy wspominać i tęsknić...

Ja też pozdrawiam i do jutra
Ogród z łezką 20:45, 11 paź 2013

Do góry
Kasia te białe lilie co to nie pachną ale się dobrze mnożą są faktycznie śliczne, robią wrażenie. Ach, żeby już był znowu ten czas kiedy wszystko kwitnie i bujnie rośnie. Pozdrawiam
Ogród z łezką 11:09, 11 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasieńko 19-ty aktualny. U mnie lilie pachnące późno kwitły ostatnia przekwitła początkiem września. Jak bylam w Goczałkowicach w lipcu to tam kwitły. Były strasznie wysokie i tylko kilka a cały ogród w pobliżu jak poperfumowany był.

To super Już się cieszę

Faktycznie późno u Ciebie...u mnie jak w czerwcu zaczynają, to w sierpniu kończą...we wrześniu są tylko wspomnieniem...
Ogród z łezką 10:14, 11 paź 2013

Do góry
Kasieńko 19-ty aktualny. U mnie lilie pachnące późno kwitły ostatnia przekwitła początkiem września. Jak bylam w Goczałkowicach w lipcu to tam kwitły. Były strasznie wysokie i tylko kilka a cały ogród w pobliżu jak poperfumowany był.
Lilie - Lilium 21:36, 10 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Raczej doniczka odpada. Ja bym nie sadziła. Zależy chyba od gleby, w gliniastej nie za bardzo, w piaszczystej można zaryzykować.

teraz to nie wiem czy dobrze robię - ja sadziłam po 1 lilii do takich małych koszyczków na lilie to źle ?
były i kwitły - trąbkowe - wysadzić ?
Ogród z łezką 18:26, 10 paź 2013

Do góry

Zapraszam zawsze. Niestety te pachnące to pod koniec sierpnia dopiero kwitną. Najpierw to na tulipanki musisz przyjechać. No albo na śnieg

Wiem, że najpierw w czerwcu azjatyckie zaczynają, cieszą, ale nie pachną. Potem też czekam na pachnące, ale część w lipcu już zaczyna.
U mnie zaraz po różach lilie ukochane...
To moje najwcześniejsze, jedna pachnąca Zdjęcia z 13.lipca...

Tak dobrze nie będzie Tego 19-go aktualne?
Ogród z łezką 13:42, 10 paź 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Lilie też kocham, te pachnące najbardziej
Przyjadę powąchać Twoje

Zapraszam zawsze. Niestety te pachnące to pod koniec sierpnia dopiero kwitną. Najpierw to na tulipanki musisz przyjechać. No albo na śnieg
Ogród z łezką 12:39, 10 paź 2013

Do góry
Nie nikogo nie chcę przebić ale tulichłopki i lilie to moja miłość.

Lilie też kocham, te pachnące najbardziej
Przyjadę powąchać Twoje
Lilie - Lilium 12:22, 10 paź 2013

Do góry
Mille napisał(a)
Kupiłam cebulki Lilii białej, tzn. św. Józefa (u nas się raczej mówi św. Antoniego, niestety dopiero teraz doczytałam, że należy je sadzić na przełomie sierpnia/września. Co teraz zrobić? Czy jest jakaś szansa, że cebulki sobie poradzą i zakwitną w przyszłym roku?

No na pewno lepiej je teraz jeszcze wsadzić do ziemi niż wysuszyć w domu, a czy zakwitną? lilie "józefki" maja już w tej chwili liście przynajmniej u mnie tu troszeczkę je widać za pąkiem Kosmosu, pójdę do ogrodu to zrobię dokładniejsze zdjęcie
Ogród z łezką 20:02, 09 paź 2013

Do góry
Nie nikogo nie chcę przebić ale tulichłopki i lilie to moja miłość.
W cieniu - zacieniona 21:53, 08 paź 2013

Do góry
Pewno jeszcze pachnie? Te późniejsze pachną obłędnie. Pozdrawiam Gdynię. Byłam w Gdyni na OHP i wspominam to mile.
Tak,pachnie...ale już pączki wszystkie wykwitły...to moje ostatnie lilie w tym roku.To fajnie,że masz miłe wspomnienia ...dla Ciebie fotka z Oceanarium.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:09, 07 paź 2013

Do góry
Pszczółko, a liliowiec\o czerwonych kwiatach? Albo nawet niskie lilie?
W cieniu - zacieniona 18:54, 03 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
U mnie jeszcze mrozu nie widać...tylko chłodno.Dzisiaj piękny słoneczny dzień.

...lilie jeszcze kwitną.
to się ciesz kochana bo u mnie minionej nocy pobuszował i narozrabiał sporo roślinek do wyrzucenia na kompost, m.in. cynie
W cieniu - zacieniona 18:51, 03 paź 2013

Do góry
Bogusiu , nieprawdopodobne zeby lilie tak pięknie jeszcze kwitły. U mnie nawet marcinki zmarzły.Pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 18:43, 03 paź 2013

Do góry
U mnie jeszcze mrozu nie widać...tylko chłodno.Dzisiaj piękny słoneczny dzień.

...lilie jeszcze kwitną.
Moja bajka 08:36, 02 paź 2013

Do góry
Tak Gosiaczku, śliwka jeszcze w nią wejdzie i pociągnę ją aż pod samego orzecha, także powstanie taka jedna duża. Zrobię zdjęcia, tylko szału nie będzie, bo pod tym orzechem porażka. Zresztą sama wiesz jak rosną rośliny przy orzechu. Jedyne rośliny, które jakoś tam sobie radzą to funkia, żurawka i lilie całkiem ładnie sobie radzą. Reszta taka biedniutka, ale spróbuję z tym bodziszkiem korzeniastym na wiosnę, może on da rady. Poza tym ta rabata pod orzechem jest obwiedziona tym paskudnym plastikiem, ale to tylko czasowe rozwiązanie, żeby trawa mi tam nie właziła. Marzy mi się taka cegła rozbiórkowa, ale nie wiem gdzie ją dorwać. Może uda mi się gdzieś kupić. Synuś chory, a ja wzięłam od dziś do końca tygodnia opiekę i siedzę w domku, bo nie miałam Go z kim zostawić. S wiesz jak to jest z chorym dzieckiem, muszę mieć inwencję za trzy przedszkolanki
Moje "Ranczo Akapulko" 19:47, 01 paź 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Poradzisz! Jesteś zaprawiona w bojach!
Na zwyżkę sił - kwiatek ode mnie.

Witaj hanka_andrus Dziękuję za słowa otuchy i z apiękne lilie które bardzo lubię.
Ogród w skali mikro :) 08:52, 01 paź 2013

Do góry
Coś sie tu działo przed naszym przybycie... ale poczytam potem..

Zgadzam sie z Anią..... osiedle śliczne i ślicznie położone, Ela przesympatyczna.. mąż bardzo wyrozumiały, nawet się nie skrzywił na tej jazgot i rejwach Ogród Eli pełen roślinek... nawet malutkie lilie wodne .... i ......
Wypunktuję co mi się najbardziej podobało (kolejność przypadkowa):
- przedogródek (bardzo, bardzo fajny, estetyczny i nie nudny)
- hortensja która już jest figą
- lustro do krainy czarów
- hortensja gigant na pniu.... no takiego okazu to bym w żadnym sklepie nie przepuściła. .. Ela jak ci sie znudzi, ale nie zmieści sie w mikrokosmosie.. to pamiętaj.. ja ją odkupię

I zapomniałam zobaczyć zielony dach...... mus wrócić
W cieniu - zacieniona 21:53, 30 wrz 2013

Do góry
...jeszcze kwitną białe lilie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies