Kasia Bardzo mi miło Cię gościć
droga była bardzo kręta ....nadal jest więc szkoda czasu na nadrabianie starego wątku -rabaty się zmieniały często i gęsto
zajrzę do Ciebie również ,narazie zaznaczam ,ale nadrobię niedługo
Ewa
dlatego właśnie wyszłam z projektowania
bardzo wiele zawdzięczam dziewczynom ,pokazały mi dużo fajnych rozwiązań ,a już dojrzałam na tyle ,że wiem co chcę i jak chcę mieć
fajnie ,że Twoja córcia się wkręciła -
moja dziś skrzynie malowała
ale nie myśl sobie ,że chętnie
Klona kupiłam w listopadzie 2018. W życiu bym nie przypuszczała, że coś mu się stanie. W zeszłym roku był już mniejszy od pozostałych, ale się tym specjalnie nie przejęłam, bo nie chorował.
Tak wyglądał w zeszłym roku.
No i teraz muszę go czymś zastąpić Ale nawet jeśli to będzie globosum, to już zawsze będzie mniejszy
A brunnera 'Alexander's Great' to największa z brunner i faktycznie ma kwiatki jak niezapominajki
Wszyscy pokazują tulipany, to i ja - a co tam! Mam 5 pięknych tulipankow w ogrodzie!
Dziś cała uwaga skupiona była na rozsadach, sadzslismy warzywa do szklarni i w grunt. Pomidory, papryki, seler, kalarepa, kalafior i 100 sztuk pora
Skończyłam dziś układać obrzeże na całej linii rabaty. Naszykowałam linię rabaty wyspowej. Ułożyłam też jedną ścieżkę roboczą. Miałam jedną krótką przerwę na deszcz z gradem, ale malutkim i krótkim. Przeczekałam pod tarasem.
Dookoła straszny bałagan, ale czekam z zamiataniem na przeschnięcie ziemi.
Mąż przekopał mi dziś ziemię pod grządki warzywne. Jutro sianie.