Drugi żywopłot to jeszcze potężniejsze tuje u sąsiada:
Teraz sąsiad tuje podkrzesał mocno od dołu,odsłaniając siebie i nas, ale też wpuścił sporo światła.
A ponieważ ta rabata wymagała zmian z powodów estetycznych- krótko mówiąc był na niej śmietnik - trzeba było zainwestować w jej plecy
Mieliśmy potężny żywopłot za ogrodzeniem , teren miejski
który został wycięty przy remoncie drogi. Szybko posadzilismy spore szmaragdy, żeby jak naszybciej się osłonić
Strażnicy tarasu sosny i kocie Te sosny takie wypionowane, ktoś kiedyś o to zadbał? Tworzą rytm prawie doskonały. Bajkowo Po deszczu to masz pewnie darmową aromaterapię?
Judith, coś niesamowitego! Fanfary i oklaski gromkie ślę! Mam nadzieję, że słychać
Zacytowałam to jedno zdjęcie, bo to nieprawdopodobne, czego dokonaliście własną ciężką pracą. Te plasticzki, które swego czasu były przecież wszędzie, zastąpiliście naturalnymi siedziskami, skrzyniami, donicami, ławką i huśtawką. Coś pięknego!
I najbardziej żywotny-mój ulubiony Cis Sibrica, ale z nim ostrożnie, bo wymaga częstszego mocniejszego cięcia.
Trochę je rozmnażałam, nigdy ich drugi raz nigdzie nie spotkałam, a szkoda bo świetna odmiana na szybki żywopłot.
I jego dzieci
Jak zapewne wiecie - skromność to nie jest moja cecha , zatem bez ogródek powiem, że dzisiaj znów się zachwyciłam widokiem ogródkowym . I pomyślałam, że to dobry czas na aktualizację biforafterów
Cis Hickisi cena ok 20 zł półtora roku temu
W tej chwili ich wysokość dorównuje tym za 80. I w zeszłym roku z powodu przymrozków straciły cały wiosenny najlepszy przyrost.