Ula moje liliowce wszystkie w półcieniu pod drzewami, jedynie te w tamie i donicy są na słońcu. Różnicy w ilości kwitnienia nie obserwuję. W pełnym cieniu też kwitną tu może mają ciut mniej kwiatów, ale to najbardziej zależy od tego ile lat ma kępa.
Ula a wiesz co to za śmiałek?
Bardzo fajne szersze kadry.
Szkoda, że forum tak tnie jakość fotek
Ostatnio nie umiem oglądać na telefonie a na kompa nie mam tyle czasu.
Fotki z mojego tabletu są jakie są
Dziś wycięłam ożankę, bo na tym etapie lata już mnie denerwuje. Lubię taką młodą, świeżą...musi odrosnąć do jesieni jak zakwitnie będzie świeżynka. Myślę też nad jej ograniczeniem, pomimo tego że ją bardzo lubię. Podobnie mam z przywrotnikiem.
Niestety zaczynam myśleć kategoriami ograniczenia prac na rabatach do minimum jakie da się uzyskać. Co nie oznacza braku pracy tylko mniej pracy. Mam taką ponad 10- letnią rabatę hortensjową. Ponieważ mówi się, że po 10 latach trzeba zbudować wszystko od nowa,więc postanowiłam wprowadzić hostę i Śmiałka, które u mnie są bezproblemowa. I tym sposobem wypadnie ożanka i dużo siewek i plewienie w sezonie. Trochę wiosny zostawię na wąskim skraju.
Zmorą mojego ogrodu jest też kurdybanek...jako roślina okrywowa jest znakomity, tylko że ja go nie chcę. A nie znam sposobu na pozbycie się jego,