Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 00:11, 21 lip 2025

Moja rogownica - dla Bożeny, do oceny:

TAR 09:14, 21 lip 2025

Nie rozumiem co Ty chcesz od swojego ogrodu, bujnie, zielono, kolorowo. A ze troche mokro? Ciesz sie, inni maja susze, podlewac nie musisz. A sierpien ma byc suchy i bez opadow. Bedzie jak znalazl. U mnie tez trawnik plumka, w roslinach troche grzyba ale mam z bani podlewanie.
Moje sleserie sa limonkowe nawet w cieniu. Chociaz limonka w cieniu jest ciut ciemniejsza to odbija sie kolorem od innych zielonosci.
Zebralam juz 2 czerwone przepyszne pomidorki z wlasnej uprawy doniczkowej, Ty w szklarence jeszcze nic nie zbierasz? Moje w gruncie, narazone na hektolitry wody i zimno a u Ciebie nic jeszcze? Aż dziwne.
Polon 09:32, 21 lip 2025

Magara, przecież u Ciebie przepięknie jest. Zdjęcia oglądam i oglądam i nadziwić się nie mogę, jakie super miejsce do życia sobie stworzyliście .
Stwierdzam, że ja jednak typ mniej ogrodowiskowy, bo mnie sam fakt posiadania kawałka ziemi cieszy, a rośliny do dodatkowy bonus. Mając taki ogród jak Twój, byłabym przeszczęśliwa

Co tam u Sfochowanej?
mrokasia 09:38, 21 lip 2025

Ja bym tę rogownicę nisko przycięła, zdąży wypuścić nowe listki. Mam zamiar dziś tak postąpić ze skołtunionymi kępami bodziszka.
TAR 09:42, 21 lip 2025

Przedwczoraj przycielam bodziszki, bo juz mnie draznily wlasnie te koltuny, czesc przesadze na pustki a zrobie miejsce pod inne fajne. Niby 5 kępek a zajmuja tyle miejsca, ze igły nie wcisniesz.
UrsaMaior 17:18, 21 lip 2025

Byłam dziś u Mrokaśki i po tradycyjnym zebraniu szczęki z podłogi zrobiłam Ci fotki seslerii. Jedna na patelni i druga, tuż obok, zacieniona przez krzak.

Kordina 18:17, 21 lip 2025

mrokasia napisał(a)
Ja bym tę rogownicę nisko przycięła, zdąży wypuścić nowe listki. Mam zamiar dziś tak postąpić ze skołtunionymi kępami bodziszka.

Tak jak Mrokasia powiada, przycięłam moją do ziemi i już odbija. W naszych regionach cały czas lało i chyba w środku u Ciebie ciut przegniło, obetniesz i od korzenia puści szybko
Magara 22:48, 21 lip 2025

TARcia - ja nie napisałam, że ogród mi nie odpowiada, raczej na marny sezon narzekam, w tym głównie na brak słońca i ciepła - ja to odczuwam, rabaty też Upałów mi nie brakuje, ale u nas jest od czerwca praktycznie non stop zimno, o opadach ponadnormatywnych już nawet nie wspomnę. W nocy bywa/bywało po 10-12 stopni. Nie codziennie ale bardzo często. To nie jest dobra temperatura dla pomidorów. Nie będę dogrzewać pomidorów w środku lata bo to by już było czyste wariactwo. Nie pamiętam takiego lipca, żebym miała pod ręką ciepłe skarpety - w tym roku mam non stop

Małgo - magia zdjęć i światła
Sfochowana ma się dobrze Miała lekki epizod depresyjny kiedy u weta była mowa o tym, że już żyć nie powinna, i że ma paradontozę (serio całkiem piszę, wierzę w to, że koty rozumieją ludzką mowę ), ale pogadałyśmy sobie trochę o starości i jest ok

Kaśku, Bożena - no jak tak mówicie, to tak zrobię. Jestem teraz poza domem, powinnam jutro wrócić, a tu znowu deszcz w prognozach

Iza - wzruszyło mnie, że pamiętałaś, wielki cmok
Alija 22:09, 22 lip 2025

Magara napisał(a)

Magarku, ależ bujnie się w ogrodzie zrobiło, rośnie wszystko, jak na drożdżach, rośliny dorodne, zdrowe, prawdziwy leśny ogród. Piękne te dzwonki.
Magara 23:05, 22 lip 2025

Alicja, dziękuję
Rośnie jak na drożdżach, fakt, a w realu to na kompoście gminnym
Miejscami mam taki tłok, że sama rabat nie poznaję Jedne rośliny pożarły drugie - wygrał najsilniejszy
Te dzwonki też lubię za ich kwitnienie, ale strasznie ekspansywne są - zastanawiam się nad ich dalszym bytem u mnie