Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:00, 03 wrz 2013

Do góry
Ale pięknościowa wnęka w pięknościowym murku!
Chyba zazdroszczę
Dla odmiany czas na zmiany... 20:57, 03 wrz 2013

Do góry
Hejka
Też byłam w ostatnią sobotę na weselu. Ubawiłam się, że hej. Tylko w niedzielę żadne buty mi nie pasowały

Widziałam akcję z krewetkami. Też mam
Szlag by trafił.

Buziam
Roztoczańskie klimaty 20:51, 03 wrz 2013

Do góry
Rozchodnikowo-piórkówkowa powala na kolana. Super.
W Gąszczu u Tess 20:32, 03 wrz 2013

Do góry
Dziewczyny jesteście kochane, że zaglądacie i tyle miłych słów napisałyście.

Nie pisałam, bo mam doła jak krater wulkanu.

Mam w ogrodzie potwory. Dużo potworów. Zeżarły mi już trzy żurawki. Muszę kupić larvanem. Inaczej zeżrą mi wszystko.

W dodatku coś mi zżera trawnik. Porobiło takie żółte pasy szrokości ok. 30 cm i szersze. Mnóstwo pasów w różnych miejscach.
Albo larwy chrząszcza majowego albo nie wiem co.

Nic mi się robić w ogrodzie nie chce. Bo po co? Żeby te farfocle miały co zżerać?

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:23, 03 wrz 2013

Do góry
Madżen, czy mnie się tylko coś klićka, czy pisałaś kiedyś, że nie stosujesz promanalu?
Wczoraj kupiłam, bo się "pokazał" w moim ogrodniczym i nie wiem, czy stosować, czy nie.

Podziwiam, że cały czas coś dosadzasz, przesadzasz, choć masz te potwory.
Ja mam doła, nic mi się nie chce sadzić czy przesadzać, bo okazało się, że też je mam - zjadły mi już trzy żurawki.
I trawnik też mi coś żre... - pewnie larwy chrabąszcza majowego. Taki był ładny, a teraz same żółte pasy.

W Gąszczu u Tess 13:56, 01 wrz 2013

Do góry
Tess, nie jestem na bieżąco, ale przecieram oczy ze zdumienia - tytuł okazał się proroczy - gąszcz jest, ale bujnych rabat, jakoś wszystko wygląda inaczej, zupełnie inny ogród. Pięknie jest! I widzę, że lubisz rozmnażać roślinki, ja z roku na rok też coraz bardziej się wciągam w robienie własnych sadzonek, nie mam serca wyrzucac lawend po cieciu, bo wszedzie widzę potencjalne sadzonki Nie wiem czy Ci pisałam, ale połączenie kopytanika z limonkowym kolorem bardzo mi się spodobało u Ciebie już jakiś czas temu. I te twoje trawki, i hortensje różowe... wszystko super
Mirkowy ogród (początki) 21:06, 26 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Cześć, Krajanko
Nie umiem wytłumaczyć, dlaczego dotąd nie ujawniłam się w Twoim wątku, bo przecież już tu byłam.
Podziwiałam efektywność rozmnażania najprzeróżniejszych roślinek.
Zaznaczam wątek i będę zaglądać

Tess nie da się być wszędzie, czasami coś umyka potem wracamy
W Gąszczu u Tess 13:25, 26 sie 2013

Do góry
Tess
Dla odmiany czas na zmiany... 11:26, 26 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)
To dobrze, że jesteś z siebie dumna, bo masz powody.
Metamorfoza z cyklu: "co zrobić z tą szopką" pamiętasz?
Bujnęło się, oj bujnęło.
Buziam

Teresko...no jak mogłabym zapomnieć o szopce...mówisz metamorfoza?...może delikatny lifting...ale i tak jest dużo, duzo lepiej niż jeszcze rok temu w kwietniu...buziaki Kochana
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:37, 26 sie 2013

Do góry
nebel napisał(a)

Sebek, zamiast ten starej, wytartej sentencji,... polecem "Klub Mefista' - autorstwa Tess Garritsen
Gratuluję, przepraszam przegapiłam

To książka....dla mnie lekturę przeczytać to masakra Za to gazetki ogrodnicze jakoś z chęcią oglądam Dzisiaj kupiłem magnolię i myślałem, że dadzą jakieś fajne inspiracje donicowe na jesień - totalna klapa Na szczęście mam pościągane z netu i będę kopiować
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 02:13, 26 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
No wiesz, każdy dzień zbliża nas do śmierci Jutro będą fotki

Sebek, zamiast ten starej, wytartej sentencji,... polecem "Klub Mefista' - autorstwa Tess Garritsen
Gratuluję, przepraszam przegapiłam
Moje zmagania ogrodowe 16:56, 23 sie 2013

Do góry
Kochani, przede wszystkim dziękuję za zaglądanie i pamięć, bo ja ostatnio z tym mam problem i nawet nie mam kiedy zobaczyć co u Was.
Sebek, dziękuję
Beata, motyle na pinky winky są przez kilka dni, później już nie siadają, nie wiem z czym to jest związane, ale dziś na przykład ani jednego motylka nie było, a na innych hortensjach jakieś pojedyncze egzemplarze się trafiają.
Bożenko, pracowitość wyszła mi bokiem, dziś organizm się zbuntował i nie miałam nawet siły podjazdu pozamiatać po wczorajszym wywożeniu gliny, także przymusowo odpoczywam.
Aniu, przedwczoraj przerobiłam z 10 kilo pomidorów oraz trochę ogórków i zapowiedziałam M że jak jeszcze będę chciała robić jakieś słoiki to niech je pobije, bo szybciej się wykończę niż je przejemy, także ogórki gruntowe powyrywałam (zaczął łapać je przy okazji jakiś przędziorek albo inne paskudztwo), ale z pomidorami jeszcze z raz będę musiała się zmierzyć
Tess, teść i M znoszą jeszcze cierpliwie moje wizje, więc muszę to wykorzystać, ale jeszcze tyle u nas do zrobienia, że muszę zacząć powoli dawkować im moje plany, żeby ich nie wystraszyć
Ogród nad Rozlewiskiem 21:26, 22 sie 2013

Do góry
Tess moje uznanie też zdobyłaś tymi aksamitkami, wyjątkowo piękne są i fajnie ze wyszłasś z nimi przed płot.Cudnie wyglądają .No i czekam na dokończenie opowieści. Pozdrówka śle.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:10, 22 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Kasiu, czy będziesz rozsadzać z powodu zagęszczenia? Ale chyba nie na miejsca docelowe? Przecież budowa trwa.

Tesiu, będę przesadzać i rozsadzać głównie na tym odcinku na którym rosną i będę starała się sadzić już na miejsca docelowe, bo rośliny bardzo się rozrosły i nie mają przestrzeni życiowej, a poza tym brak jest ładu w nasadzeniach w niektórych miejscach co mnie drażni ) Poza obecny ogródek za bardzo nie wyjdę
Moje poletko 09:12, 22 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Celinko, nadwyżki rozchodnika będę miała dopiero w przyszłym roku.
Jak już wspominałam u siebie, planuję go teraz podzielić i zrobić rabatę rozchodnikowo-trawkową. Taką, jak u Zety.
więc w przyszłym roku się przypominaj i upominaj, dobrze?
Buziam

Oki
Ogród Leny. 07:17, 22 sie 2013

Do góry
Tess zdrówka mam bardzo dobre - to tylko kręgi chwilowo się zblokowały Dziękuję
Irenko dziękuję - fotki wkrótce załączę

Aga cichutko ,bo też w ogrodzie niewiele robię - wakacyjne ostatki i szkoła
Aniu również pozdrawiam i dziękuję
Grembosiu fajnie że zaglądasz - zdjęcia za chwilę

Kubusiowo II 22:35, 21 sie 2013

Do góry
Gosiek, w grządkach siedzisz?
Nie szalej, Goście i tak padną z zachwytu.

Moje zmagania ogrodowe 22:31, 21 sie 2013

Do góry
Balustradę obejrzałam, nad zdolnym Teściem się zadumałam, a pracowitość Gospodyni mnie zawstydziła.
Rododendronowy ogród II. 22:10, 21 sie 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Bożenko, nie dokończyłam

Trochę nie mam czasu, a trochę zwlekam, żeby Cię nie kusiło.

Zmykam, bo mam wyrzuty sumienia, że nadwyrężasz oczy.

Buziam

Jak znajdziesz czas to dokończ, jestem ciekawa.
Anglia czerwiec 2013 22:10, 21 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

masz rację Gabrysiu! ale perovskia tez gdzieś była, pamiętam oszałamiające wrażenie tej kolorystyki

Tess

dziewczyny a ja zapamiętałam te niebieskości w tym ogrodzie jako kocimiętki było jej tam bardzo dużo zwłaszcza w warzywniaku - kocimiętka jest tam gigantyczna

Irenko oglądam, oglądam - jak miłe wspomnienia, swoje jeszcze wszystkie nie ogarnęłam ale będzie czas

fajnie się ogląda i stale się zastanawiam czy ciekawszy jest czerwiec czy sierpień hehe ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies