Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

JoannA 18:30, 20 sie 2013

Haniu, a nasionka jeżówek też zebrać? Mam 2 nowe kupione, jedna niska 20 cm, druga ciemniejsza od tych naszych.
Anabell 18:42, 20 sie 2013

Ja mam pierwszy raz jeżówki, wiem że bardzo sie rozrastają. tyle jest w przeróżnych kolorach. to są trwałe byliny nie giną. Jak masz to bym nie zbierała, albo wymienić się z kimś.
sama główka nasienna po opadnięciu płatków dekoracyjnie wygląda.
Muszę upolować inne kolory, w sprzedaży nie widziałam innych.
JoannA 22:42, 25 sie 2013

Anabell napisał(a)
Ja mam pierwszy raz jeżówki, wiem że bardzo sie rozrastają. tyle jest w przeróżnych kolorach. to są trwałe byliny nie giną. Jak masz to bym nie zbierała, albo wymienić się z kimś.
sama główka nasienna po opadnięciu płatków dekoracyjnie wygląda.
Muszę upolować inne kolory, w sprzedaży nie widziałam innych.

Przejrzałam ofertę jeżówek na allegro, wybór dośc duży Haniu, zwróciłam uwagę na 'Greenline' i pełną 'Pink Double Delight', obie śliczne
barbara_kraj... 01:38, 27 sie 2013

Z jeżówek mieszańców nie warto zbierać nasion, rośliny z nich otrzymane nie powtórzą cech rośliny matecznej.
Haniu, jeżówki nie są długowiecznymi bylinami. Po kilku latach, po wielkości kwiatów poznasz, że trzeba je przesadzić, a przy okazji podzielić
JoannA 07:20, 27 sie 2013

Miłego dnia Haniu
pozdrawiam
ewa004 09:04, 27 sie 2013

Haniu ja również pozdrawiam i miłego dzionka życzę
Luki 09:36, 28 sie 2013

Powoli odnajduje wątki z początku przygody z ogrodowiskiem gdy jeszcze nie wiedziałem o istnieniu powiadomień Ja jestem zauroczony rabatami, szczególnie ta z hortensjami i bylinami
Dalie niesamowite. Uwielbiam ich kwiaty tylko szkoda, że nie mam warunków na przechowywanie i musiałem z nich zrezygmować. Pamiętam jak straciłem 3 kosze karp
Żurawka Milan to chyba najdekoracyjniej kwitnąca żurawka
Tess 23:09, 06 wrz 2013

Haniu, pytałaś o stanowisko moich zawilców.
No, jednak półcieniste. Do 12 jest pełne słońce, potem słoneczko prześwituje przez konary dużej tui. Więc nie jest to taki głęboki cień.

Jak się masz?
JoannA 23:37, 07 wrz 2013

Obejrzałam relacje ze spotkania, świetne zdjęcia dziewczyny wrzuciły. Nie zrobiłam ani jednej fotki, gamoń ze mnie.
Nasadziłam się dzisiaj kwiatków, obsadziłam rabatę przed odrodzeniem.
Te malwy są wysokie czy z tych niskich?
Anabell 21:58, 08 wrz 2013

Lukasz miło że zaglądasz- dalię lubię za ich wielkość, barwy i co rok zastanawiam się czy je znosić do piwnicy. niestety to jest problem z dużą ilością .

Tess- teraz z wątków dowiedziałam się o bylinowych zawilcach, mam tylko cebulowe.

Joasiu - to malwy wysokie.