Ewa, osakazuki został mi polecony przez Jana, jest to piękny klon, ale mam spore ale do niego. Staram się część pokazać niżej.
z tych co mam to chyba on startuje najpóźniej, razem z shirasawanum. Ale spoko, to mogę przebaczyć.
Jesienią gubi nierówno liście. Piękny kolor, który szybko znika. Choć nie porównywałam go zbytnio z summer gold, raczej z bordowymi, one zdecydowanie później gubią.
Ale to co mnie najbardziej w nim wkurza, to takie bezlistne długie odcinki, albo nawet i gałązki! Staram się to pokazać na poniższych zdjęciach. Mogę znów zapodać za kilka tygodni - może wypuszczą z opóźnieniem, ale z poprzednich lat wydaje mi się, że one takie gołe zostają.
Witam serdecznie .
Mirello, bukszpany nadal nieopryskane, ponieważ u mnie albo przymrozki, albo deszcz.
Jolu, też lubię hosty. Mam ich ok. 30 i na więcej brakuje cienistych miejsc.
Agnieszko, cieszę się, ze pomogłam podjąć decyzję.
Ula, dziękuję Ci bardzo, jestem zaskoczona bo wydaje się dużo więcej
Chodzi mi po głowie, żeby posadzić ciemierniki w runiankach ale takie z białymi kwiatami, tam miałyby dość mokro i latem powinno być więcej cienia jak hortensje urosną , a wiosną by je było widać
nie bedzie kaczuszek.Kaczkasiedzialasiedziala,minaltermin i nic, po tygodniu zeszla i okazalo sie, ze gniazdo jest puste. Zadna innanie zasiadlanajajach i wogole jakosmalo niosly. Musimy wymienic kaczora
Parę fotek
Miałam w tym roku tylko dwie kępy EE, reszta mi zaginęła w akcji. A te Flaming Flag w zeszłym roku bardzo starannie wykopałam dla Izy .
Kukliki mam i ja. To Bohema Pink, są świetne!
Susan wygląda obiecująco
Tiarelka