Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

kasiek 22:04, 18 lip 2021

Ależ masz wyspę z liliowców - świetnie to wygląda Masz też super zielony żywopłot!
anabuko1 14:08, 19 lip 2021

Urszulla napisał(a)
Liliowce lepiej obejrzeć w zbliżeniu
Trzeci jest seledynowy a ostatni będzie dosadzony gdy nadejdzie kolejny deszcz

Piękne
I ja je bardzo lubię
Bardzo mi się spodobała ta wyspa liliowcowa
Urszulla 10:06, 21 lip 2021

kasiek napisał(a)
Ależ masz wyspę z liliowców - świetnie to wygląda Masz też super zielony żywopłot!

Żywopłot ma dużo wody bo u mnie podmokły raczej teren zwłaszcza w ostatnich 2 latach, fajnie się odradza po radykalnym cięciu.

Buk zeszłorocznych ma super nowe przyrosty, widać po kolorze. A martwiłam się że za mokro może mieć u mnie. Zabukowałam się na maksa, w sumie mam 6 buków, jeden czeka na wsadzenie i biję się z myślami bo mam pokusę przedłużenia zeszłorocznej rabaty ale siły nie takie jak by były potrzebne, a właściwie to ich brak.

Urszulla 10:13, 21 lip 2021

anabuko1 napisał(a)

Piękne
I ja je bardzo lubię
Bardzo mi się spodobała ta wyspa liliowcowa

Więc jeszcze dzisiejsza fotka, ale za rok to będzie naprawdę co oglądnąć kwiatów będzie więcej bo kępy przyrosną a jeszcze nie kwitną równomiernie. Będę musiała je wielkością uporządkować ale dam im czas do przyszłego sezonu bo w tym roku mam inne prace pilne i zresztą bardzo ograniczone. Dziś muszę stare liliowce wykopać i wsadzić docelowo w nową rabatę.

daredevil 10:14, 21 lip 2021

Super to wygląda, a będzie jeszcze lepiej
Urszulla 10:21, 21 lip 2021

Wczoraj wysadziłam z przedogródka ze 40 sadzonek własnego chowu od patyczka lub z podziału. Jeszcze dziś dojdzie 10 kolejnych, a potem muszę spryskać wszystko bo ilości skrzypu przekraczają moją wytrzymałość. I znów dylemat bo chyba położę jesienią szmatę i w niej posadzę rośliny. Może ktoś miał doświadczenia z trudnym terenem. Obawiam się że skrzyp ciężko wyplenić, niby ten preparat który kupiłam Orkan jest na skrzyp właściwy.

Urszulla 10:29, 21 lip 2021

A na nowej rabacie busz się robi zaczynaja hortensje, pierwsza jest z tych niskich

Candlelight jeszcze chwilę potrzebują
sylwia_slomc... 10:37, 21 lip 2021

Ula szmata przy skrzypie nic nie dała u mnie, on ja przebija i rośnie, albo wyłazi koło roślin wsadzonych, ale ja nie pryskałam.
Wsadź buka tak jakbyś miała tą rabatę przedłużyć i niech rośnie sobie, aklimatyzuje się, jak Ci siły wrócą to będziesz przedłużać, nikt Cię nie goni w swoim tempie zrobisz, a drzewko już będzie
Urszulla 11:52, 22 lip 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ula szmata przy skrzypie nic nie dała u mnie, on ja przebija i rośnie, albo wyłazi koło roślin wsadzonych, ale ja nie pryskałam.
Wsadź buka tak jakbyś miała tą rabatę przedłużyć i niech rośnie sobie, aklimatyzuje się, jak Ci siły wrócą to będziesz przedłużać, nikt Cię nie goni w swoim tempie zrobisz, a drzewko już będzie

Zobaczę co z tym przedogródkiem będzie

Skupiłam się na innych rzeczach jakimś przesadzaniu, podzieliłam część liliowców w zeszłoroczną rabatę. Na buka wczoraj wymyśliłam miejsce i taki minimalistyczne plan na cd ......( ta doniczka pierwsza na fotce to buk)

sylwia_slomc... 13:18, 22 lip 2021

Od czegoś trzeba zacząć