Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:27, 12 mar 2014

Do góry
Przybiegam z pytaniem o żywopłocik bukszpanowy na rabacie przy wejściu do domu
Jakiej wielkości bukszpany kupowałaś?... te największe ? (pytam konkretnie o oferte, którą mi przesyłałaś) I jak gęsto były sadzone. Muszę się powoli interesować bo najwyższy czas zamawiać i sadzić, a w twoim wykonaniu wygląda idealnie
Ogród Dominiki 09:20, 12 mar 2014

Do góry
O mamuniu, ale cuda gdzie można zdobyć taki bukszpany o ile można zapytać
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 06:23, 12 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jak idealnie zamaskowane brzegi to jeszcze bardziej mi się podoba nie ukrywam, że widoczna folia nigdy nie wygląda dobrze

Powiem Ci że kiedy robi się półki kamienne to zamaskowanie jest duuuzo łatwiejsze, gorzej jak ma sie róznice poziomów bo wtedy jest dobrze robić kilka półek lu układać sporo kamieni. Mam nadzieję że bedzie trwałe bo moja psina niezmordowanie łazi po tych kamieniach pijąc wodę raz z jednej strony stawu, raz z drugiej
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:24, 11 mar 2014

Do góry
Violu o każdej z tych żurawek mam dobre zdanie, obie świetnie zimują wytrzymują słońce (Marmelade lepiej)
Southern Comfort jest ogromną żurawką po pewnym czasie, Marmelade mam dużo mniejsze liście, ale bardzo szybko się rozrasta i łatwo się mnoży. W ciągu 3 lat z jednej naprodukowałem ponad 25 nowych roślin Wybieraj tą, która Ci się bardziej podoba lub kieruj się wielkością. Marmelade mniejsza
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:05, 11 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu nie będą kwitły bo nie mam , ale jesienią to zmienię

I to jest pozytywne myślenie
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:49, 11 mar 2014

Do góry
Aniu nie będą kwitły bo nie mam , ale jesienią to zmienie
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:42, 11 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No no cudne krokusiki i irysy. Ja to chyba w kompleksy wpadne bo nic u mnie nie kwitnie i nie będzie kwitnąć

Łukaszku nie kwitną ale czemu nie będą? więcej optymizmu
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:42, 11 mar 2014

Do góry
No no cudne krokusiki i irysy. Ja to chyba w kompleksy wpadne bo nic u mnie nie kwitnie i nie będzie kwitnąć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:41, 11 mar 2014

Do góry
Ewo czekam niecierpliwe

Violu dziękuje za informacje, z chęcia bym poprosił o namiary, ale dla własnego dobra na razie odpuszcze bo lili mam w nadmiarze w razie czego będę pamiętał

Kasiu święta prawda, miałem dzisiaj mniej zajęc to uciekam do ogrodu realizować ambitny plan na ten tydzień
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:30, 11 mar 2014

Do góry
No ja tego nie rozumie, że nie potrafią wymyślić jakiegoś 100% środka na to świństwo, najbardziej denerwuje mnie, że tak chętnie zjadają żurawki.. aż trudno powstrzymać się od niecenzuralnych słów.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:51, 10 mar 2014

Do góry
Jak idealnie zamaskowane brzegi to jeszcze bardziej mi się podoba nie ukrywam, że widoczna folia nigdy nie wygląda dobrze
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:10, 10 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Stawik świetnie się prezentuje i już bez roślin jest ogromną ozdobą
Kawał dobrej roboty, podziwiam

Dzięki Łukasz, jestem z siebie dumna A najbardziej z tego ze foli nie widać bo to moja zmora była! Niemal za każdym razem nie udawało mi sie całkowicie zamaskować brzegu by coś nie wystawało, ale jak widać czwarte układanie oczka to juz spore doświadczenie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:10, 10 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Dzięki Łukasz, jestem z siebie dumna i ze swojego kręgosłupa A najbardziej z tego ze foli nie widać bo to moja zmora była! Niemal za każdym razem nie udawało mi sie całkowicie zamaskować brzegu by coś nie wystawało, ale jak widać czwarte układanie oczka to juz spore doświadczenie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:32, 09 mar 2014

Do góry
Gosiu pierwszy element wizualizacji już obecny jednen będzie przesadzany, reszte trzeba zdobyć, ale powoli i do celu

Kasiu mam nadziję, że będzie pięknie, a ile jeszcze trzeba zrobić, aby móc cokolwiek wsadzić

Widzisz Aniu a ja przypadkie przeszedłem na modelowanie w 3D i mnie oświeciło, że mogę sobie rozjaśnić sytuacje z buksikami profeska to nie jest, ale widać co i jak.
Ja to teraz często przypadkiem specjalnie coś zdeptam lub przetne, ale to głownie rośliny, które nie chcą rosnąć, a brak solidnego impulsu, aby je wyrzucić, lepiej jak jest jakaś przypadkowa przyczyna

Agato z tymi laurami to było mocno na wyrost musiałbym chyba 10 metrową palme posadzić
Plan mam taki sadzę w jednym rzędzie tak samo co 20-25cm i też się zastanawiam czy nie za gęsto, ale będę miał takie sadzonki głównie jedno patyczkowe bo innych nie ma na all.. no i majątku też nie chce na tym żywopłocie stracić, a grab okazał się najekonomiczniejszą wersją. Jak za 4 lata już coś zasłoni będę się cieszył
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:24, 09 mar 2014

Do góry
Mój dzisiejszy nabytek
3 razy wracałem z koszykiem i odkładałem rośliny licząc do tysiąca i powtarzając sobie, że trzeba się trzymać planu Udało się, chociaż tego że nie zabrałem sobie chociaż jednej kulki troszkę żałuje.
Postawić trawkę nad i... 19:53, 09 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ojjj te lustra robią niesamowite wrażenie, jak to wszystko będzie pięknie wyglądać jak zarośnie bluszczykiem Koniecznie trzeba pogrozić, aby szybciej rosnął w tym sezonie.
Dobroczynek to szału nie robi a tak na poważnie to jestem bardzo ciekaw efektów jego działania

...grozic nie będę ... dam mu dobre papu
...a z Dobroczynkiem to moje pierwsze doświadcznie, więc się zobaczy
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:49, 09 mar 2014

Do góry
Postawić trawkę nad i... 19:48, 09 mar 2014

Do góry
Ojjj te lustra robią niesamowite wrażenie, jak to wszystko będzie pięknie wyglądać jak zarośnie bluszczykiem Koniecznie trzeba pogrozić, aby szybciej rosnął w tym sezonie.
Dobroczynek to szału nie robi a tak na poważnie to jestem bardzo ciekaw efektów jego działania
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:42, 09 mar 2014

Do góry
Co ja mam powiedzieć wszyscy szaleją z krokusami, a ja nawet jednego nie mam
Świetne zdjęcia jak zwykle zresztą
Kondziowy Ogród :) 19:40, 09 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Wiosna na całego cały ogród świetnie się prezentuje.
dzieki Łukaszu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies