Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

kasiek 19:03, 09 mar 2014

O jak dobrze wpadłam, za zyczenia dziękuję Kwiaty cudne, a stożki i kulki jak w grze wyglądają, bedzie super - pozdrawiam
Mala_Mi 21:01, 09 mar 2014

Wizualka super wyszła Że ja na to nie wpadłam

Dziś sobie też nadmiar roślin załatwiłam... szpadlem... a lilia faktycznie w tym roku nie zakwitnie.. i małe szanse na przyszły.

Dziękuję za kwiatuchy na Dzień Kobiet.. do wyboru do koloru
Agania 21:02, 09 mar 2014

Łukasz dużą pracę wykonałeś, na laury od rodzinki za bardzo nie licz a ja w temacie grabów, też ruszam z żywopłotem grabowym, kiedy wkrótce, jak będziesz wsadzał, pojedynczo czy podwójnie w rzędzie i co ile , ja będę sadzić dwurzędowo, zamierzam utrzymać sadzenie w odległośći co 20 cm, ale nie wiem czy nie za gęsto, jaki ty masz plan inżynierze
Luki 21:24, 09 mar 2014

Mój dzisiejszy nabytek
3 razy wracałem z koszykiem i odkładałem rośliny licząc do tysiąca i powtarzając sobie, że trzeba się trzymać planu Udało się, chociaż tego że nie zabrałem sobie chociaż jednej kulki troszkę żałuje.
Luki 21:32, 09 mar 2014

Gosiu pierwszy element wizualizacji już obecny jednen będzie przesadzany, reszte trzeba zdobyć, ale powoli i do celu

Kasiu mam nadziję, że będzie pięknie, a ile jeszcze trzeba zrobić, aby móc cokolwiek wsadzić

Widzisz Aniu a ja przypadkie przeszedłem na modelowanie w 3D i mnie oświeciło, że mogę sobie rozjaśnić sytuacje z buksikami profeska to nie jest, ale widać co i jak.
Ja to teraz często przypadkiem specjalnie coś zdeptam lub przetne, ale to głownie rośliny, które nie chcą rosnąć, a brak solidnego impulsu, aby je wyrzucić, lepiej jak jest jakaś przypadkowa przyczyna

Agato z tymi laurami to było mocno na wyrost musiałbym chyba 10 metrową palme posadzić
Plan mam taki sadzę w jednym rzędzie tak samo co 20-25cm i też się zastanawiam czy nie za gęsto, ale będę miał takie sadzonki głównie jedno patyczkowe bo innych nie ma na all.. no i majątku też nie chce na tym żywopłocie stracić, a grab okazał się najekonomiczniejszą wersją. Jak za 4 lata już coś zasłoni będę się cieszył
Pszczelarnia 13:34, 10 mar 2014

Łukasz, dziś w południe poszły patyczki.
Viola 16:46, 10 mar 2014

Piękne lilie, jak marzenie. Ten Pan od lilii, o ktorym pisala Magda to Andrzej Berner. Slużę namiarami jakbyś był zainteresowany. Pozdrawiam.
kasiek 21:47, 10 mar 2014

Im wiecej roboty tym wiecej satysfakcji z efektu, a stozek piekny!
Luki 12:41, 11 mar 2014

Ewo czekam niecierpliwe

Violu dziękuje za informacje, z chęcia bym poprosił o namiary, ale dla własnego dobra na razie odpuszcze bo lili mam w nadmiarze w razie czego będę pamiętał

Kasiu święta prawda, miałem dzisiaj mniej zajęc to uciekam do ogrodu realizować ambitny plan na ten tydzień
Viola 20:08, 11 mar 2014

Łukaszu, jaką żurawkę byś raczej polecił: Southern Comfort czy Marmalade - obie są do siebie podobne (jeśli chodzi o kolor). Widziałam w szkółce po 11 zł- nie wiem którą wybrać. Która jest mniej problemowa? A jeśli chodzi o lilie to pamiętaj, jak coś - pisz