Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Agania 20:25, 11 mar 2014

Ale u was wesoło w koło
kasiek 06:23, 12 mar 2014

Luki napisał(a)
Jak idealnie zamaskowane brzegi to jeszcze bardziej mi się podoba nie ukrywam, że widoczna folia nigdy nie wygląda dobrze

Powiem Ci że kiedy robi się półki kamienne to zamaskowanie jest duuuzo łatwiejsze, gorzej jak ma sie róznice poziomów bo wtedy jest dobrze robić kilka półek lu układać sporo kamieni. Mam nadzieję że bedzie trwałe bo moja psina niezmordowanie łazi po tych kamieniach pijąc wodę raz z jednej strony stawu, raz z drugiej
kasiek 06:29, 12 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Tylko obrazki oglądam.... ale super ..... powiększenie oczka to dobry pomysl...

Tylko ta śnieżna biel kamieni mi nie leży.... ale to może być uprzedzenie , bo w jednym miejscu u siebie je mam.. i mnie irytują.. w innych polikwidowałam... za duży kontrast.. leci sztucznością.
Ale to moej zdanie.. i sorki bo ja zawsze muszę to co myślę, a nie co powinnam..
Zero dyplomacji.. O gustach się ni dyskutuje.. to tylko moje zdanie .. harpaganie

Ja tez jestem tylko obrazkowa, pewne powód ten sam- czas...
O powiekszeniu oczka marzyłam od 2 lat ale bałam sie że nie podołam i porzuciłam ten pomysł. No i co? Ogrodowisko tak zawróciło mi w głowie że powiedziałam sobieże choćby i pół roku będę go robić - to i tak sięgnę po marzenia!

Co do kamieni to ja urzeczona jestem ogrodem jurajskim z masą jasnego kamienia i choć w jednym miejscu chciałam mieć biały murek (bo mówimy o miejscu przy altanie? Bo tylko tam mam jasy kamien, reszta to piaskowce lub łupki).
Zdania nie zmienię, jak wszystko porośnie to moze kontrast wyda sie mniej sztuczny
A Twoja szczerość doceniam, jak i cały Twój równiez niepokorny charakterek
kasiek 06:33, 12 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Teście tak jakoś mobilizują. Do mnie jak przyjeżdżają zawsze lubią wszędzie wejść, obejrzeć, dotknąć. Moja rodzina nie jest tak.... "ciekawska" i "dociekliwa" jak Męża
Tak jak pisałam nic nie widać, nawet najmniejszego skrawka folii. Możesz być z siebie dumna Kasiu

Ach z Tymi teściami - moi na ogrodzie się nie znają, tylko chodza i patrza co im sie podoba a co nie Tesciowa pytała czy już zmniejszyłam ilość roślin by tak nie pielić (teraz nie ma bylin więc myslała że usunęłam

Ale ogólnie moja rodzina i męża, siostry i kuzynostwo są raczej zachwyceni, a zwłaszcza ich dzieci i dzieci z sąsiedztwa, bo w moim ogrodzie jest dużo tuneli i kryjówek
kasiek 06:36, 12 mar 2014

kitek81 napisał(a)
jestem pełna podziwu dla Twoich prac! ogród już cały wysprzątany, nad oczkiem działasz japońca co dopiero skończyłaś
pozdrawiam

Na ten rok założyłam sobie zmiane w 3 miejscach które mnie denerwowały, reszta to juz tylko kosmetyka :0
Ja też nie sądziłam że uporam się z nimi tak szybko ale jakoś tak wyszło. Zawdzięczam ten ekspres m.in. mojemu kręgosłupowi który grzecznie ze mna współpracował i się nie zbuntował Zreszta Pani dr wczoraj stwierdziła że mam go w bdb stanie i że gdyby moje karty wypadków to by nie uwierzyła że tak wygląda kręgosłup po zmiażdżeniach i złamaniach
W szpitalu nazywali mnie gumowa panna - może coś w tym jest (nie mylic z plastikiem
kasiek 06:38, 12 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Bardzo mi się to podoba , swietne. Pozdrówka.

Dzięki Bogdziu, tak samo jak ogródka, uwielbiam focić dziewczynki i zwierzaki, sa takie beztroskie i wesołe
A czas tak szybko leci... sa coraz większe i za chwilę juz nie będą robiły takich małpich figli
kasiek 06:41, 12 mar 2014

Agania napisał(a)
Ale u was wesoło w koło

Bo ogród to nie tylko miejsce pracy
Spełniam nie tylko własne marzenia ale i słucham co chce moja rodzina (nie zawsze mi to pasuje ale realizuje ich pomysły na przestrzeń wokół domu
Takie miejsce spełniania marzen
kasiek 06:51, 12 mar 2014

No dobra to wklejam foty obiecane, przebudowy oczka

Stan na III 2013 roku, oczko malutkie, mało zimozielonych...

Listopad 2013

Etap I Wytyczanie granic powiekszenia....

Syczeń - Luty 2013
Etap II Pierwsze wykopy

Koniec Lutego 2013
Etap III Przekopanie kulek buksikowych i spuszczenie wody w oczku

kasiek 06:55, 12 mar 2014

Przedwiośnie 2013r.

Etap IV
Cd kopania, nowa i stara dziura zostaja połączone

Etap V
Modelowanie wykopu

Etap VI
Układanie wykładzin (nie ma foty) a potem folii

Etap VII
W dzień pierwsze ułożenie kamienia a wieczorem lanie wody

kasiek 06:55, 12 mar 2014

Rano przed pracą ciąg dalszy lania wody

Etap VIII

Woda nalana, folia sie dopasowuje do wykopy, pierwsze przycięcia folii i ,,próba mostka "

Etap IX

Wykańczanie i sadzenie roslin

I jeszcze raz dla przypomnienia - ta sama pora, to samo miejsce, rok temu