Witam. W tamtym roku posadziłem 2 klony Princeton Gold. Jeden był przymrożony po zimie ale miał liście tylko takie dziwne nie w kolorze jasno żółtym lecz pomarańczowe. W tym roku właśnie jego przesadziłem delikatnie. Opuścił się normalnie lecz nadal ma dziwne liscie. Niżej wysyłam zdjęcia obydwóch. Co się z nim dzieje?
Maluszki moje po liftingu Wyszło 33 szt Jestem 3 do przodu Nie zmarnują się
Czekają na swoją kolej do wsadzenia. Mam nadzieję, że w miarę szybko przygotujemy im rabaty.
Robisz wielką rabatę z różami po lewej, później ścieżka i kawałek rabaty żwirowej z trawami i lawendą np. Albo nawet te róże okrywowe.
Później trawnik i znowu rabata wysypana korą.
Grześ, no, niesprawiedliwe
Bo w małym ogrodzie takie szkody są bardzo widoczne, gdzie się nie obrócę, to rzucają się w oczy
I dziękuję za pochwałę roślin
Kasiu, też mam nadzieję, że rośliny jakoś się pozbierają, choć padający z przerwami deszcz nie ułatwia kwiatom i liściom podnoszenia się.
Jesteś najlepszym motywatorem: Tylko fotki mi się nie chcą same ładne robić, bo obiektyw, który sam robił, się zepsuł
Sprawiłam sobie nowego mieszkańca do Tajemniczego, czekam tylko, żeby trochę zarósł: Oto On: J.Gromowładny
Ty najlepiej wiesz, jak ciężka to praca, założyć ogród na piaskach, nie?
W tym roku zadziwiająco pięknie kwitną mi bergenie, nie uwieczniłam wcześniejszych Dragonfly Angel Kiss, ale te różowiaste już mam:
Nawet Hakone kwitnie
Na frontowej robi się coraz pełniej:
Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze,prawdę mówiąc jestem mało techniczna jeśli chodzi o komputer,wrzucałam jak leci...przepraszam za takie zamieszanie.Trawnik to miejsce do rekreacji,bo innego brak na pogranie w piłkę z dzieckiem czy pobieganie.Jak dzieci dorosną to chętnie go zlikwiduję,bo mnóstwo pracy przy nim,wolałabym łąkę kwietną.Ale póki co musi zostać.
A jakby trawnik wyciąć tak żeby tworzył falę z obwódką z bukszpanu?W tamtym roku tak się narobiliśmy przy nawierzchni że chyba już nie mam siły na ogromne zmiany,a mój małżonek to już chyba wypisałby mnie z rodziny Tu pod spodem jest glina i iłły,zalewało nas.Wymieniliśmy glinę na 100 ton piasku i ziemi,połowę z tego taczką i łopatą, potem zrobiliśmy drenaż francuski.
Ewa, no mi się wydaje, że właśnie Dynasty Kupiłam je, bo mi się u Ciebie podobały i podawałaś, że to Dynasty
Posadziłam też tulipany Rose, które masz, jednak trochę mi nie leży ten kolor, zbyt ciepły róż. Dodatkowo one wyrosły naprawdę gigantyczne, tak po 60-70 cm! I tak się lekko położyły więc strciły ze swojego wzrostu Rabata się obroniła, ale tak patrząc globalnie na cały ogród, to widać, że w jednej części jest "ciepło" od różowego
A ja już u Ciebie kiedyś byłam!
Wiolu, ta rabata wyglada bardzo dobrze, jednak ten efekt nie utrzyma sie długo - ice dance nie rośnie w kępach, ale rozrasta sie na wszystkie strony, jest to roślina okrywowa. Będzie zarastać nie tylko rabatę, ale także wejdzie w trawnik. Jedyne rozwiązanie to wkopanie w ziemię ograniczników, można tez spróbować wsadzić ice dance w ziemię w doniczce z wyciętym dnem.