Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Judith 11:10, 15 lip 2021

No faktycznie kwitnie u Ciebie werbena! U mnie maluchy dopiero, ale to siewki, zeszłoroczna w całości wymarzła
Martka 13:36, 15 lip 2021

Lustereczko powiedz przecie, kto ma najbardziej oryginalny numer domu na świecie. Bomba!
Paczkomat widziałam, ale przed przystąpieniem do służby, jest świetny.
Jestem ciekawa, jak Ci wyrośnie ten Magical Moonlight, czy to będzie taki olbrzym?
Efekt prac i zdejmowania darni imponujący. Obiecuję, że nie jęknę, jak będę zdejmowała pod kolejną rabatkę
Z kwiatków zachwyciły mnie najbardziej kosmosy! Piękna plama.  
Aga, pięknieje tu... gratulacje!

Alija 15:10, 15 lip 2021

Agatorek napisał(a)
Net mi muli tak, że zaraz wyrzucę router przez balkon

Przed bramą mam takie coś

Paczkomat rewelacyjny , widok w lusterku też bardzo mi się bardzo podoba. Kapitalne masz te metalowe elementy.
Juki kwitną u Ciebie rewelacyjnie, bo lubią takie miejsca, dużo słońca, mniej wody.

Sfora pod bramą super!!!
Dorii 19:40, 15 lip 2021

Agatorek napisał(a)

Dori, też lubię juki. Mam ich baaaaardzo dużo. Są małoobsługowe i zimozielone! Jedyny minus, to ich przesadzanie. Nie sposób pozbyć się wszystkich korzeni. Udanego pobytu w stolicy!

Dzięki
Dzieciaki trochę marudzą i pogoda nie pomaga ale i tak całkiem miło spędzamy czas.
Juki są nie do pozbycia, jak się je posadzi raz zostają na zawsze.
W tej chwili mam w miejscu gdzie jest za dużo cienia i tylko jedna kwitnie. W planie mam suchą rabatę przy ścianie domu ze stipą w roli głównej i tam je kiedyś przesadzę. Jak odrosną w aktualnym miejscu to nie szkodzi, będą robić za busz co mi nawet pasuje. Plus swobodnych nasadzeń
ajka 23:35, 15 lip 2021

Przegapiłam paczkomat Hahaha, jak mogłam Zabawne
Agatorek 00:24, 16 lip 2021

Iwonka, kurierów też pewnie rozwalił , elementy kute dziękują

Aprilku, u mnie w sumie najbardziej biegają po rabacie przy bramie...już straciłam kilka roślinek, muszę po prostu tam posadzić jakieś mocniejsze .

Asiu, paczkomat dziękuje . Po drugiej strony podjazdu będzie też kuta skrzynka na listy na nóżce. Taka trochę zwierzęca i „wiejska” . Wstawię fotki, jak już eM ją zainstaluje.
Nie wszystkie hortki mam tak zaawansowane, wstawiłam te, na którym coś widać. Np na hortensji phantom nic na razie nie widać .

MartaCho, sfora kręci się między cieniem, a oczkami. Wieczorami są bardziej aktywne . Juki się ostaną, to niezniszczalne rośliny .

Marta, u mnie od zawsze kurierzy zostawiają paczki pod bramą. Nigdy mi nic nie zginęło. Mieszkam w małej miejscowości, nie przejazdowej, mam długi podjazd, to nic nie widać z drogi. Teraz przynajmniej paczki nie zmokną . Jakby jednak coś zginęło, to mam monitoring na bramę (z zapisem na dysk).
Tą hortensję Magical Moonlight właśnie wybrałam z tego powodu (reszta będzie się przebarwiać). Będę oczywiście dokumentować .

Juzia, turzyca jest u mnie od kilku miesięcy, więc w sumie nie wiadomo. Ale też obstawiałam Amazon Mist . Dzięki.
Paczkomat Cię rozwalił, ale poczekaj na zdjęcia skrzynki na listy (będzie niebawem ).
Banda z pod płotu rozwala mnie codziennie . Nie zawsze pozytywnie .

Judith, mam nadzieję, że u mnie też się werbena wysieje. Bo wiem, że lubi przemarzać.

Martka, widzę, że paczkomat robi za gwiazdę .
Nie mam pojęcia jaki wyrośnie ten Magical Moonlight. Sadzony w tym roku, pewnie będzie więcej wiadomo za rok .
Na zrywanie darni pomaga nastrój. Im bardziej jestem wkurzona, tym lepiej mi to idzie . Także wiesz, jak Cię ktoś zdenerwuje, to zamiast się złościć, lepiej się wyżyć na szpadlu. Muszę jeszcze poprawić ścieżkę (za bardzo się wije), ale tam i tak miałam zrobić rabaty wzdłuż niej, więc będę korygować.
Kosmosów nie posiadam, jeśli chodzi o te kwiatki

To są to nachylki. Mam ich kilka kępek (część połamanych, nie przez wiatr ).
Dziękuję za miłe słowa

Alicjo, dziękuję. Elementy kute to strzał w 10. A raczej znalezienie takiego zdolnego kowala, co moje wypociny na kartce przenosi do rzeczywistości

Dori, u mnie tez swobodne nasadzenia, więc się tym nie przejmuję. Wczoraj wykopywalam malutkie juki z rabaty przed domem . Bo wcześniej nie wykopałam wszystkiego i se urosły (fabryka juk ). Przeniosłam nad oczko z tyłu domu. I pewnie jeszcze nie raz tak zrobię.

Aniu, No właśnie, jak mogłaś .

KasiaBawaria 08:19, 16 lip 2021

Sciezka sie super zapowiada
Magleska 16:06, 16 lip 2021

Aga
zostaw swojej sforze miejsce pod bramą
ja mam kilka takich kawałków ,co odpuściłam -wszystko było wydarte przez moją

paczkomat-rewelacja-Twój ogród wyróżnia się tymi akcentami
Agatorek 17:04, 16 lip 2021

Kasiu, dziękuję

Madzia, no nie przemyślałam do końca tej rabaty przed bramą . Ale jak się tam zagęści, to może będą omijać. Teraz mam tam jezioro, woda stoi, bo od rana przez jakieś 6 godzin lało. Powoli schodzi...

Gruszka_na_w... 00:03, 17 lip 2021

Kurierzy Cię chyba uwielbiają. Ile tam miejsca w tym Twoim paczkomacie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies