Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 11:28, 15 lip 2021

Agatorek napisał(a)

Tiaaa.... „zdjęcia bez uroku”. Dobre. .

Jesteś zbyt krytyczna Kasiu

Oj, bo te makra zazwyczaj nadrabiają
Dorii napisał(a)
Pięknie

Ogród dziękuje! Dzięki za polecenie lawendy I to fenomenalne werbenowe ujęcie - uwielbiam!

BKosimkArt napisał(a)
Fantastyczną wycieczkę miałaś, zazdroszczę

Jeszcze skorzystałam, że najmłodsze jeszcze nie płacze tylko wierci Ale przynajmniej jeszcze nie ma wielkich wymagań hihi
Kasia_CS 11:33, 15 lip 2021

Martka napisał(a)
Kasiu, upały, wszyscy zdychają, a Ty sypiesz emocjami i orzeźwiającymi zdjęciami jak gdyby nigdy nic Ta rutewka Devalaya, ale i Kaffee Fasset mnie wniebowzięły

Dzisiaj zaplanowałam sadzonko Ostatnie doniczki trafią na swoje miejsca CHyba Ale połowę sukcesu za mną - wybrałam im miejsca A to nawet dla mnie więcej niż połowa sukcesu, bo mam z tym najwięcej problemu...

Rutewkę polecam, bo to taki efekt eterycznej chmureczki, nawet jak leży Kaffee Fasset pachnie obłędnie, choć jak na mój gust mogłaby ciut dłużej trzymać kwiat - może to kwestia, że wciąż jest w doniczce, ale niedługo się okaże czy to się zmieni po posadzeniu.
Kasia_CS 11:49, 15 lip 2021

inka74 napisał(a)
Ja jestem pod ogromnym wrażeniem, jak Kasia w taki upał na tydzień przed porodem funkcjonuje. Gdyby nie arbuzik to bym nie uwierzyła że ona w ciąży. Przysiady porodowe robiła (już wierzę, że w ogrodzie bardzo sprawnie jej idzie sadzenie), a tu torba niespakowana. Ze mnie pot się leje a ta kobieta w tym upale od jednej do drugiej rabatki tylko skakała. A jeszcze młoda w brzuchu takie fikołki wyprawiała, że wiecznie któraś strona wybrzuszenie miała

Kasiu, pięknie kobieto wyglądasz. Dziękuję za wizytę, dobrze cię było zobaczyć i pogadać, i za pyszne brownie. eM stwierdził, że takie odwiedziny to on co tydzień poprosi

Na szczęście upał mnie jakoś bardzo nie rusza Za to robię postępy - wyjęłam parę rzeczy do spakowania do torby szpitalnej - nawet torbę wyjęłam Sama z siebie się śmieję, jak mi to słabo idzie Dziecięcą torbę też dziś z kolei wypakowałam, żeby ogarnąć ubranka - całe szczęście bo jakieś wielgusy zapakowałam przed wakacjami - nie wiem, gdzie miałam oczy.. A na usg wczoraj byłam i na 4 kg dziecię się nie zapowiada, więc nie ma co szaleć z rozmiarem

Bardzo się cieszę, że eMowi brownie smakowało na zdrowie

Właśnie sprawdzałam kiedy ostatnie odwiedziny były - 2 lata temu -baaaardzo się cieszę, że miałam możliwość zobaczenia Twojego ogrodu ponownie i pogadania na spokojnie i sfocenia w jego nowej odsłonie! Bardzo miło się było spotkać :*

Ale za to wilka z lasu wywołałam! Dziś kilka gąsienic z bukszpanów zebrałam, no wrrrr...
Brzozowadzie... 12:02, 15 lip 2021

Aaaa, jak ja Wam zazdroszczę tych wszystkich spotkań!
Kasiu, te Twoje zdjęcia przyprawiają o drżenie serca!
I powiedz mi, proszę - co Ty robisz, że po takiej zimie kwitną Ci ogrodówki, jak je zabezpieczasz?
I jeszcze te seslerie do przerzedzenia - które to? Ładne limonkowe są.
A portrety róż to chyba robisz najlepsze.
Buźka!!!
P.S. Rytualne pytanie do Kobiety przed porodem - nie rodzisz jeszcze??
Kasia_CS 12:04, 15 lip 2021

ajka napisał(a)

Ale ładne to połączenie.

Kasiu będziemy przebierać nóżkami i czekać codziennie na wieści, w końcu poród może zacząć się lada chwila A ty wciąż kursujesz niestrudzenie między ogrodami, podziwiam

Hihi, na razie cisza i spokój A ja przysiadłam do kompa i będe powolutku zdjęcia przeglądać i obrabiać z wczorajszych wizyt

Agatorek napisał(a)

Ale jak będziesz kiedyś wybierać się po Lennei Albę, to daj znać . Mieszkam niedaleko tej magnoliowej szkółki

Jak tylko będzie ku temu okazja, to się postaram przyjechać
Kasia_CS 12:15, 15 lip 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Aaaa, jak ja Wam zazdroszczę tych wszystkich spotkań!
Kasiu, te Twoje zdjęcia przyprawiają o drżenie serca!
I powiedz mi, proszę - co Ty robisz, że po takiej zimie kwitną Ci ogrodówki, jak je zabezpieczasz?
I jeszcze te seslerie do przerzedzenia - które to? Ładne limonkowe są.
A portrety róż to chyba robisz najlepsze.
Buźka!!!
P.S. Rytualne pytanie do Kobiety przed porodem - nie rodzisz jeszcze??

Może czas na kolejny wypad do Wawy ? Słyszałam, że ostatnio dziewczyny u Ciebie były - zresztą stąd moja prośba o Leosia zaistniała.. Co ciekawe u Eweliny Leonardo niespecjalnie ponoć opiekowany zachowuje się podobnie

Cieszę się, że fotki się podobają, choć ostatnio mam wrażenie, że coś mi nie idzie Albo zwykle wychodzę je robić o nieodpowiedniej porze, ale tak jakoś mi się składa

Ogrodówkom nie robię nic - ta podsadzona hakonkami już długo u mnie rośnie, kwitnie niezawodnie, ale jest w dość zacisznym miejscu - całkiem osłonięta od wiatru, zresztą druga niska lidlowa też, bo rośnie przed płotem z tujami. Białe w ogóle grymaszą i idą out - kwiaty chyba była 2 razy w ciągu 5 lat tylko i marniutkie. ALe białe chyba z zasady są delikatniejsze.

Czyli moje kwitnące hortki po prostu mają chyba odpowiednie stanowiska bez wiatru w razie Wu. Nie osłaniam ich w ogóle.

Sesleria to z tego zdjęcia była - dość sztywna i trochę kłująca, zimozielona limonka:

Zawstydzasz mnie tymi pochwałami różanozdjęciowymi Dziękuję pięknie

Ps. Zaciskam nogi, bo torba za plecami wciąż rozwalona, niespakowana, ale leży i mnie straszy
Zakrecona 14:57, 15 lip 2021

Kasiu, ale się cieszę, że załapałam się na takie piękne fotki ciążowe i ogrodowe

Róże urzekające jak zwykle. Podziwiam Wasz talent do obsadzania i fotografowania.

Zadziwiająca forma na finiszu ciąży

Życzę Ci zdrowego i spokojnego rozwiązania
Martka 22:42, 15 lip 2021

Kasiu, na chwilę przed porodem, a u Ciebie tak na spokojnie wszystko się odbywa, tu posadzisz, tam odwiedzisz piękny ogród. Myślę co za zorganizowana kobieta, a za chwilę czytam wątek Brzozowej na str. 43 i już rozumiem, skąd ta sztuka panowania nad czasem
MiluniaB 23:38, 15 lip 2021

Kasiu Ty robisz bardzo ładne zdjęcia - ogród czarujący

Jak znosisz te upały?
Kasia_CS 23:46, 15 lip 2021

Zakrecona napisał(a)
Kasiu, ale się cieszę, że załapałam się na takie piękne fotki ciążowe i ogrodowe

Róże urzekające jak zwykle. Podziwiam Wasz talent do obsadzania i fotografowania.

Zadziwiająca forma na finiszu ciąży

Życzę Ci zdrowego i spokojnego rozwiązania

OO jak miło CIę widzieć Madziu!! Mam nadzieję, że jakieś fotoski wstawiłaś, muszę zajrzeć do Twojego wątku Dzięki, liczę na to, że pójdzie dobrze i w miarę szybko
Buźka!

Martka napisał(a)
Kasiu, na chwilę przed porodem, a u Ciebie tak na spokojnie wszystko się odbywa, tu posadzisz, tam odwiedzisz piękny ogród. Myślę co za zorganizowana kobieta, a za chwilę czytam wątek Brzozowej na str. 43 i już rozumiem, skąd ta sztuka panowania nad czasem

hihi, to chyba bardziej kwestia podwyższonej aktywności póki na głowie tylko dwójka a nie trójka dzieci Ale faktycznie, musiało coś zostać (choćby wspomnienie) ze zorganizowanych czasów wczesnej młodości )

MiluniaB napisał(a)
Kasiu Ty robisz bardzo ładne zdjęcia - ogród czarujący

Jak znosisz te upały?

Dziękuję Miluniu :*
A upały znoszę zadziwiająco dobrze - nie przeszkadzają mi w codziennym funkcjonowaniu i drobnych ogrodowych pracach Dziś posadziłam różę, dwie szałwie, przetacznika, popieliłam trochę trawnik