Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dzikie wino, winobluszcz jak usunąć? 12:37, 28 kwi 2021

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:30, 28 kwi 2021

Do góry
POwodzenia w sadzeniu
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:30, 28 kwi 2021

Do góry
Miłość kwitnie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:22, 28 kwi 2021

Do góry
Opłaciło się ubiegłoroczne ciecie śliwy Hessei bo się zagęściła mocno i cudnie obsypana kwieciem w tym roku

ta po miesiącu cudnego kwitnienia wczoraj mróz załatwił, ale i tak nacieszyła nas

ażury oplewione, dąbrówki jeszcze dosadzę jak wody nie będzie, floksy sobie radzą nieźle zmężniały od zeszłego sezonu. A ten mech mógłby nawet całą szmatę zarosnąć, nie pogniewam się
Ale liliowce i hosty już idą więc nie będzie źle.
Znowu na wsi 12:14, 28 kwi 2021

Do góry

A to bardzo miły prezent od jednej z Ogrodowiczanek. Mam nadzieję że nie zmarnuję.

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:12, 28 kwi 2021

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:10, 28 kwi 2021

Do góry

Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:08, 28 kwi 2021

Do góry
TAR napisał(a)

jakbym raz jeszcze sie budowala to zrobie ciemna elewacje, rosliny i kwiaty wygladaja sto razy lepiej niz na jasnym tle a sama ściana mniej rzuca sie w oczy jak jasna.

Masz absolutną rację . Problem w tym, że to nie moja ściana

inka74 napisał(a)
Widać, widać. Wiem, o co chodzi . Myślę, że lepiej będzie.

Wiesz, że tego Kanzana to na razie ciężko dostrzec z tej perspetywy? Ja nie wiem czy tam nie dałabym jak już zrobią elewacę jednak jakiegoś szpaleru z wąskich a wysokich drzew. Takich jak Amanogawa choć ta mi wolno rośnie. Czy może ambrowiec Slender. 3 sztuki obok domku ogrodnika. Coś co przełamie tę przestrzeń bo jak będzie jasna to jeszcze bardziej będzie biła po oczach

Wiedziałam, że z tym przewalaniem rabaty to kto jak kto ale Ty mnie zrozumiesz .

Faktycznie Kanzana z domu nie widać za bardzo. Trudno, nie ma możliwości by tak posadzić drzewo by z każdego możliwego miejsca było odpowiednio widoczne lub by zawsze coś przesłaniało . Ten Kanzan już raz był przesadzany, nie będę go już ruszać.
Tu go widać lepiej .

Taki szpaler z wąskich drzew pod ścianą byłby super. Jest jednak jedno ale - raczej nie mogę ich posadzić blisko budynku a sadzenie ich 2-3 metry od ściany nie pozwoli chyba uzyskać odpowiedniego efektu...
Być może posadzę coś wąskiego i wysokiego nie ZA domkiem a PRZED patrząc od strony domu czyli tam gdzie teraz rośnie kalina Aurora na pniu.
Będę myśleć i się radzić jak już stanie nasz domek ogrodnika bo to też zmieni widok. Domek będzie sięgał aż do tej tujki (będzie przesadzona).
Wzgórze chaosu 12:04, 28 kwi 2021

Do góry
Iwonka napisał(a)

Sadzenie było nie lada wyzwaniem. Musiałam uważać na pączki hortensji, dodać dużo dobrej ziemi do mojej gliny, a wszystko to na stromej górce.
Cieszę się, że je tutaj posadziłam. Gdy ciemierniki się rozrosną, przedwiośnie nie będzie nudne w tym miejscu.

Rewelacja!
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:58, 28 kwi 2021

Do góry
Aniu Pierwiosnkom chyba się u mnie podoba ,białe rosną jak głupie i kwitna jak głupie.posadzone maciupkie w 2019 to ich drugi sezon,pozosalę w ub roku sadzilam

Zimno i sucho , noce na minusie.Wczoraj zrobiłam roślinom prysznic troche ożyły .Dziś słonecznie

Znowu na wsi 11:58, 28 kwi 2021

Do góry
Mam nadzieję że coś uda mi się wyhodować.
Tymczasem noce nadal z przymrozkami, dzisiaj chyba był największy (najgrubsza warstwa szronu). Magnolia oberwała, z daleka jeszcze różowa, ale z bliska o wiele gorzej. Patrzę też z niepokojem na przycięte epimedium.
Pozostałym taka pogoda szkody nie czyni.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:57, 28 kwi 2021

Do góry

Witam!
Bardzo dziękuję za propozycję. Pomysł z drzewem w rogu bardzo mi się spodobał . Jest jeden problem. W odległości 200cm od tego miejsca na śmietniki posadziliśmy w zeszłym roku brzozę szczepioną na pniu. Rośnie ona 80 cm od ogrodzenia. Obok niej jeszcze dwie w odległości od siebie 250 cm. Tam nie ma miejsca na nic innego tylko ten żywopłot z cisa.
Jeśli chodzi o ten pas 500x150cm to ile należy zostawić miejsca na żywopłot z cisu(chodzi o szerokość).
Jak rozumiem oprócz cisa zmieszczą się tylko hortensje? Na 500cm będą to 4 krzewy. Czy można gdzieś dołożyć proso Northwind i ewentualnie rozchodnik? A może uda się wcisnąć Stipę?
Jeśli chodzi o gatunek hortensji to którą wybrać: Phantom, Melba Fraise czy inną (miejsce nasłonecznione i wietrzne).

Gardenarium napisał(a)
Ogród... 11:42, 28 kwi 2021

Do góry
beamilusia napisał(a)
Witam serdecznie. U mnie zimno, przymrozki prawie codziennie. Wiosna jednak nie poddaje się i powoli wkracza do ogrodu.
Na rabatach coraz ciaśniej

Śliczna wiosna i fajne ujęcie.
Pozdrawiam
Sałatka pokrzywowa 11:34, 28 kwi 2021

Do góry

Lilak Charles Joly - drugi sezon u mnie, zapączkowany maksymalnie

Taki dziwoląg

Przerwa na kawę... 11:32, 28 kwi 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Byle do wiosny )) zakochałam się w tej szachownicy

Jaskry mam i ja

Sporo tego...ogród wszystko pomieści
Sałatka pokrzywowa 11:31, 28 kwi 2021

Do góry
W szklarni bardzo zadowolona brzoskwinia w donicy - kwitnie, razem z lakami, które dostała w nogi rok temu

Jaskry japońskie za moment też zakwitną

Sałatka pokrzywowa 11:27, 28 kwi 2021

Do góry
Pierwiosnki przekwitając zmieniły kolor na fioletowy

Sałatka pokrzywowa 11:23, 28 kwi 2021

Do góry
Hiacynty kupione jako pomarańczowe - na szczęście mają śliczny, delikatny, łososiowy kolor

...więc dobrze grają z różowymi

Czarnych szachownic będzie w tym roku jeszcze więcej

Sałatka pokrzywowa 11:20, 28 kwi 2021

Do góry
Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)

Dzień dobry
Teraz zmiany widoczne są codziennie
Wiosna też już u Ciebie zaawansowana

deszczowymaj napisał(a)
Helooł

Noo ..ładne kwiatki w końcu wiosna Nasza ukochana

Idzie z mozołem, ale zaczyna być widać
Krótka, aktualizująca sesja zdjęciowa - bez słońca, bo uciekało mi co chwilę, nie zdążyłam złapać

Pierwsze tulipany (nazwę znajdę, wtedy dopiszę, postanowiłam mieć porządek w nazwach tulipanów)

Ten to Johann Strauss

śmietankowe bratki jeszcze długo pokwitną pogoda im akurat sprzyja

jedzonko rośnie - w szklarni
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 10:52, 28 kwi 2021

Do góry
Tak sobie myślę, czy pod tawułami goldflame nie posadzić szpaleru róży stadt rome (czerwony napis). W mniejszym kółku rozplenicę.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies