Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 00:11, 12 lip 2021

Wiaan napisał(a)
Pięknie u Ciebie zaglądam z przyjemnością

Bardzo mi miło
Johanka77 00:20, 12 lip 2021

tulucy napisał(a)
Chwastnica to mój drugi najbardziej znienawidzony chwaścior. Też się teraz pozbywam na wory... Dobrze, że mam wilgotną ziemię po deszczach, to lżej idzie. Ale z łopatką, żeby korzonki nie zostały.

No ja zawsze pielę łopatką. I z takim szpikulcem do pielenia. I ostatnio jeszcze gracka doszła
Do tego stołeczek i wiaderko - dziś była taczka - i gitara
Martka 08:59, 12 lip 2021

Johanka77 napisał(a)
Inne koleje frontowej.
Lubię czasem szukać nowych perspektyw. I nowych korzystnych ekspozycji światła

Dla tej perspektywy zanurkowałaś w tujach? Asieńku, jak Ty coś wstawisz to człowiek dużo potrzebuje czasu by ochłonąć. Graby, lawenda, jeżówki, czosnki, skarpa, gaury, wszystko piękne, zadziwiły te ogromniaste Beni Kaze! Ogród dał czadu przez te dwa tygodnie!  
Annna12 09:10, 12 lip 2021

...chwastnica i kieliszek wina (albo lepiej dwa) to też całkiem dobry romans uważam ... trudne są takie wakacyjne niespodzianki pourlopowe
LIDKA 15:05, 12 lip 2021

Johanka77 napisał(a)

No ja zawsze pielę łopatką. I z takim szpikulcem do pielenia. I ostatnio jeszcze gracka doszła
Do tego stołeczek i wiaderko - dziś była taczka - i gitara

Pomysł na stołeczek miałam ale nie wprowadziłam w życie. Ale teraz to wprowadzę bo jak takie wytrawne ogrodniczki mogą tak pielić to ja też!!!
Katte 21:24, 12 lip 2021

Johanka77 napisał(a)

Tak, w tym roku chwastnica i skrzyp. Rok temu gwiazdnica.
Dwa lata temu komosa. Jescze prędzej dziewanny...

Co rok to inny chwaścior... albo jak to ładnie Anda określiła, dzikie zioło

Też mam pełno tego szajsu :-/ tyle że mnie w niektórych miejscach pokonują.
I muszę wypryskać, mówi się trudno.
Jeśli coś mam posadzić to trzeba raz a konkretnie hehe.
Johanka77 21:52, 12 lip 2021

Martka napisał(a)

Dla tej perspektywy zanurkowałaś w tujach? Asieńku, jak Ty coś wstawisz to człowiek dużo potrzebuje czasu by ochłonąć. Graby, lawenda, jeżówki, czosnki, skarpa, gaury, wszystko piękne, zadziwiły te ogromniaste Beni Kaze! Ogród dał czadu przez te dwa tygodnie!  

A nie nie!!! I tu cię zaskoczę! Mam między tujami i grabami taką wąską ścieżkę fotograficzną

Beni Kaze kofffam!!!
Johanka77 21:53, 12 lip 2021

Annna12 napisał(a)
...chwastnica i kieliszek wina (albo lepiej dwa) to też całkiem dobry romans uważam ... trudne są takie wakacyjne niespodzianki pourlopowe

Takie podejście mi się podoba
Zapić chwastnicę
Johanka77 21:57, 12 lip 2021

LIDKA napisał(a)

Pomysł na stołeczek miałam ale nie wprowadziłam w życie. Ale teraz to wprowadzę bo jak takie wytrawne ogrodniczki mogą tak pielić to ja też!!!

Wytrawna ogrodniczka ma walnięty kręgosłup, więc stołeczek musowo.
Po córuni Mamut z Ikea

A jak ja się potrafię na tym stołeczku wyginać, jak chcę sięgnąć dalej... ze stołeczkiem razem
Juzia 22:00, 12 lip 2021

Johanka77 napisał(a)

No to dla Ciebie taka trochę krzywa, ale cała
To znaczy dom krzywy, nie skarpa

Dziękuję!

Domu nie widać jak skarpa na pierwszym planie