Na aparacie nie udało mi się ustawić go tak, aby wyszło dobrze. W sensie aby elementy świetlne nie były przepalone. Wczoraj też jakoś nie do końca miałam czas na testy. Pokombinowałam chyba ze 4 ustawienia i nadal nie to, co chciałam uzyskać. U Izy optyka moja się sprawdza. Tam nie masz pełnego słońca. Wariowała tylko przy różach i miejscu na ognisko. Do mnie do ogrodu muszę kupić inny obiektyw lub filtry. Im więcej o tym czytam, tym gorzej mi coś wybrać za rozsądną cenę. W końcu te nocne zdjęcia zrobiłam telefonem samsung jest w tym temacie łopatologiczny, dosłownie. Robi kiepskie zdjęcia w słońcu ale nocą - cyk-cyk i już. Można je było jeszcze podrasować ale do tego to bym musiała do Photoshopa się dosiąść.
Przyjadę w któryś weekend do ciebie z aparatem (w ramach ćwiczeń) i z hostą . W czasie spotkania więcej czasu nam na planowaniu nasadzeń zeszło i przyjemnych pogaduszkach, smacznym posiłku, delektowaniu się ogrodem niż na zdjęciach.
No klimat błogi, bardzo mi się chce oświetlenia do mnie jakiejś, ale trudno nam się zdecydować czy choćby osiągnąć konsensus z eMem. Ostatnio niby coś fajnego betonowego znalazłam, ale czy to jest to, co by nam w ogóle pasowało i darmo wymagany efekt... A sami nie wiemy czego chcemy tak na dobrą sprawę
Bardzo mocno rozważam środę jeśli tylko będę mieć auto do dyspozycji