brzozowa, warzywnik i lawenda w donicy przykuły moją uwagę, no i ten porządek.
Chwasty będziesz wyrywać dla relaksu?
Przyjedź do mnie z tydzień mi zejdzie, żeby się wszystkich pozbyć
przepis na sodę jest tutaj http://www.oczarjk.pl/?act=258 , nie mogę przekleic tego fragmentu
przepisu na gnojówke z bananów nie znam, zalałam poprostu skorki wodą i na oko będę lać, chyba sie nic nie stanie...
Muszę się dziś przyjrzeć ile tego jest i albo zbierać, albo popryskać Decisem lub Mospilanem bo to mam na stanie. W zeszłym roku było to samo i Decis pomógł natychmiastowo.
mebelki i ławka w nowym kolorze to jest to - bardzo mi się podoba.
No a trawy i wszystkie inne rośliny masz ogromne, widac, że im dobrze u Ciebie,
cieszę się, że trafiłam na porady odnośnie naturalnych wyciągów roślinnych, trzeba zagryźć zęby i spacerować z tymi konewkami bo warto.
Poli dodajesz do gnojówek jakieś neutralizatory zapachów, a jeśli tak to w jakich ilościach?
Akcji z kurzakiem nie zazdroszczę, ja dostałam trochę obornika gołebiego i będę nim przesypywać kompostownik delikatnie.
My z małym też wczoraj zbieraliśmy a później do lasu sru
Irysy są fioletowe. Ich liście są zielone aż do przymrozków więc traktuję je jak trawy ozdobne. Dopiero jak je mróz zetnie to ścinam.
Czosnków główkowatych też trochę nasadziłam (250 sztuk) i bardzo na nie liczę. Tylko wydają mi się być takie delikatne, że byle wiatr je połamie
Artemiski kilka pączków mają więc mam nadzieję zobaczyć jak kwitną na żywo bo do tej pory podziwiałam tylko u Was U Ciebie urosła trzykrotnie? Dałaś mi nadzieję na spore krzaczki już za rok
Ja też się nie mogę doczekać i już dzisiaj bym ustawiała. Ale eM w pracy a samej ze starszym synem ciężko coś przenieść - no chyba, że sobie krzesła poustawiam
u mnie też niebieska ostróżka już kwitnie, a biała za chwilę, do tego mam kilka siewek co się pokazały już w zeszłym roku, cieszy mnie to bo wyrosły w grubej warstwie kory, a to znak, że niedługo kolekcja ostróżek będzie się powiększać.
piękny ten wodny kwiat, pokazuj zdjęcia jak więcej się rozwinie. Też mi się od razu kojarzą z romantyczną sceną z Nocy i Dni
W szoku jestem, że Kleine Fontane już kwiat pokazuje i już się cieszę, że tą odmianę mam na przedpłociu, niech no tylko urosną to będzie szał.
Te Twoje, który rok masz?
Mi córa, wszystkie ślimaki z działki zawsze zbiera do słoików, w tym roku jak na razie tych czarnuchów brak, całe szczęście.
Iryski będą fioletowe? Co potem z ich liśćmi?
Widzę, że będzie u Ciebie jeszcze dużo czosnków główkowatych.
Mimo, że krzaczki Artemis były małe to widzę, że z kwiatuszków będziesz się cieszyć.
Moje Artemis od zakupu urosły ze trzykrotnie - ta róża jest naprawdę niesamowita.
Przede wszystkim do usunięcia jest jałowiec płożący bo zdaję sobie sprawę z tego, że tam nie pasuje. Trawki przycięte czekają na przyrost to trochę się zmieni. W pierwszej kolejności ten przód, pozostałych zmian się nie zapieram
ja bym całą rabatę pozmieniała, bo tam się za dużo dzieje i każda roślina z innej parafii, ale wiem ile razy już przesadzałaś i aż się boję coś pisać...
Zresztą poczekajmy co inni jeszcze doradzą.
tylko jak tak patrzę na tą fotkę to tą najmniejszą kulkę bukszpanową bym przesadziła, tak żeby można było na całej tej krawędzi zrobić jednakowe nasadzenia.
A te trzy kulki w jakiejś trójkątnej kompozycji zestawić.