Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogród z pergolą 12:15, 26 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

przepis na sodę jest tutaj http://www.oczarjk.pl/?act=258 , nie mogę przekleic tego fragmentu
przepisu na gnojówke z bananów nie znam, zalałam poprostu skorki wodą i na oko będę lać, chyba sie nic nie stanie...

tutaj była mowa o tej bananówce - zrobię sobie na próbę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2649-kasiek-na-bawarskich-sciezkach?page=839
W Kruklandii 12:12, 26 maj 2016

Do góry
brzozowa, warzywnik i lawenda w donicy przykuły moją uwagę, no i ten porządek.
Chwasty będziesz wyrywać dla relaksu?
Przyjedź do mnie z tydzień mi zejdzie, żeby się wszystkich pozbyć
Ogród z pergolą 12:08, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
a w jakich proporcjach się robi tą miksturę z sodą?
A przy okazji znasz może przepis na gnojówkę z bananów, różom i pomidorkom ponoć dobrze robi.

przepis na sodę jest tutaj http://www.oczarjk.pl/?act=258 , nie mogę przekleic tego fragmentu
przepisu na gnojówke z bananów nie znam, zalałam poprostu skorki wodą i na oko będę lać, chyba sie nic nie stanie...
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:04, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ajć, ile werbeny, też mi się wysiała, ale nie jest najgorzej, bo tylko tam gdzie rosła.
Cudny kolor mają te czochy Purple Sensation.

U mnie często wichury, dlatego nasiona wywiało po całym ogrodzie. Może nawet na dachu rosną, jak u Marty Zielonej
Tu ma być ogród :) 12:03, 26 maj 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Podelektowałam się fotkami. Super pomysł z tą lawendą na furtce! Moja jedna brzoza też ma na czubku zrolowane listki, wygląda jakby obmarzła lub przyschła, żadnych pasożytów nie znalazłam.

U mnie to jest dokładnie to co tutaj pokazane:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2070-brzoza-choroby-i-szkodniki

Muszę się dziś przyjrzeć ile tego jest i albo zbierać, albo popryskać Decisem lub Mospilanem bo to mam na stanie. W zeszłym roku było to samo i Decis pomógł natychmiastowo.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:01, 26 maj 2016

Do góry
mebelki i ławka w nowym kolorze to jest to - bardzo mi się podoba.
No a trawy i wszystkie inne rośliny masz ogromne, widac, że im dobrze u Ciebie,
cieszę się, że trafiłam na porady odnośnie naturalnych wyciągów roślinnych, trzeba zagryźć zęby i spacerować z tymi konewkami bo warto.

Poli dodajesz do gnojówek jakieś neutralizatory zapachów, a jeśli tak to w jakich ilościach?
Akcji z kurzakiem nie zazdroszczę, ja dostałam trochę obornika gołebiego i będę nim przesypywać kompostownik delikatnie.
Ogród z pergolą 11:49, 26 maj 2016

Do góry
a w jakich proporcjach się robi tą miksturę z sodą?
A przy okazji znasz może przepis na gnojówkę z bananów, różom i pomidorkom ponoć dobrze robi.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:46, 26 maj 2016

Do góry
ajć, ile werbeny, też mi się wysiała, ale nie jest najgorzej, bo tylko tam gdzie rosła.
Cudny kolor mają te czochy Purple Sensation.
Typografia ogrodu 11:42, 26 maj 2016

Do góry
o taką fotorelację to i ja z chęcią zobaczę. Poczytałam gdzieś niedawno, że Florovitu dajesz do pełna zbiorniczka.
Na Łowieckiej 11:40, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Mi córa, wszystkie ślimaki z działki zawsze zbiera do słoików, w tym roku jak na razie tych czarnuchów brak, całe szczęście.

Iryski będą fioletowe? Co potem z ich liśćmi?

Widzę, że będzie u Ciebie jeszcze dużo czosnków główkowatych.

Mimo, że krzaczki Artemis były małe to widzę, że z kwiatuszków będziesz się cieszyć.
Moje Artemis od zakupu urosły ze trzykrotnie - ta róża jest naprawdę niesamowita.

My z małym też wczoraj zbieraliśmy a później do lasu sru
Irysy są fioletowe. Ich liście są zielone aż do przymrozków więc traktuję je jak trawy ozdobne. Dopiero jak je mróz zetnie to ścinam.
Czosnków główkowatych też trochę nasadziłam (250 sztuk) i bardzo na nie liczę. Tylko wydają mi się być takie delikatne, że byle wiatr je połamie
Artemiski kilka pączków mają więc mam nadzieję zobaczyć jak kwitną na żywo bo do tej pory podziwiałam tylko u Was U Ciebie urosła trzykrotnie? Dałaś mi nadzieję na spore krzaczki już za rok
Mój ogród pod górkę... 11:39, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
kominek widziałam i lampę - super, już się nie mogę doczekać jak pokażesz fotkę z mebelkami i z widokiem na ogród.

Ja też się nie mogę doczekać i już dzisiaj bym ustawiała. Ale eM w pracy a samej ze starszym synem ciężko coś przenieść - no chyba, że sobie krzesła poustawiam
Czasem słońce czasem deszcz 11:38, 26 maj 2016

Do góry
Red Jack od dawna mi się podoba, a w zestawieniu z limonkową żurawką świetnie się pomponuje.

Czy dobrze widżę, że hortki masz cięte kaskadowo, tyły wyższe, przód niższy?

Jak Twoje artemiski? mi się zrobiły ladne krzaczki, pokaż swoje z większej odległości.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:35, 26 maj 2016

Do góry
u mnie też niebieska ostróżka już kwitnie, a biała za chwilę, do tego mam kilka siewek co się pokazały już w zeszłym roku, cieszy mnie to bo wyrosły w grubej warstwie kory, a to znak, że niedługo kolekcja ostróżek będzie się powiększać.

Piękne masz te palibiny.
Moja codzienność - ogród Oli 11:32, 26 maj 2016

Do góry
piękny ten wodny kwiat, pokazuj zdjęcia jak więcej się rozwinie. Też mi się od razu kojarzą z romantyczną sceną z Nocy i Dni

W szoku jestem, że Kleine Fontane już kwiat pokazuje i już się cieszę, że tą odmianę mam na przedpłociu, niech no tylko urosną to będzie szał.
Te Twoje, który rok masz?

Mój ogród pod górkę... 11:28, 26 maj 2016

Do góry
kominek widziałam i lampę - super, już się nie mogę doczekać jak pokażesz fotkę z mebelkami i z widokiem na ogród.
Na Łowieckiej 11:27, 26 maj 2016

Do góry
Mi córa, wszystkie ślimaki z działki zawsze zbiera do słoików, w tym roku jak na razie tych czarnuchów brak, całe szczęście.

Iryski będą fioletowe? Co potem z ich liśćmi?

Widzę, że będzie u Ciebie jeszcze dużo czosnków główkowatych.

Mimo, że krzaczki Artemis były małe to widzę, że z kwiatuszków będziesz się cieszyć.
Moje Artemis od zakupu urosły ze trzykrotnie - ta róża jest naprawdę niesamowita.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:22, 26 maj 2016

Do góry
no dobra, gdzie te brzydkie fotki? Mi się wszystko podoba!
Bańki mydlane nad kłosownicą to jest to, określenie w punkt!
Ogrodowy song 11:21, 26 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja bym całą rabatę pozmieniała, bo tam się za dużo dzieje i każda roślina z innej parafii, ale wiem ile razy już przesadzałaś i aż się boję coś pisać...
Zresztą poczekajmy co inni jeszcze doradzą.

Jakie ona ma wymiary?

Przede wszystkim do usunięcia jest jałowiec płożący bo zdaję sobie sprawę z tego, że tam nie pasuje. Trawki przycięte czekają na przyrost to trochę się zmieni. W pierwszej kolejności ten przód, pozostałych zmian się nie zapieram
Ogrodowy song 11:14, 26 maj 2016

Do góry
ja bym całą rabatę pozmieniała, bo tam się za dużo dzieje i każda roślina z innej parafii, ale wiem ile razy już przesadzałaś i aż się boję coś pisać...
Zresztą poczekajmy co inni jeszcze doradzą.

Jakie ona ma wymiary?
Ogrodowy song 10:57, 26 maj 2016

Do góry
tylko jak tak patrzę na tą fotkę to tą najmniejszą kulkę bukszpanową bym przesadziła, tak żeby można było na całej tej krawędzi zrobić jednakowe nasadzenia.
A te trzy kulki w jakiejś trójkątnej kompozycji zestawić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies