Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Kwiaty we włosach 23:06, 21 lis 2018

Do góry
Gosiu nie wiem jakie to trawy, czy w donicy, cze z golym korzeniem.

Ja bym jeszcze posadzila do gruntu i zabezpieczyla liscmi lub igliwiem.
Gosiu ale nie wiem co dostalas ijakie trawy.

Mozesz w doniczkach dac do garazu, ale nie podlewaj zbyt czesto bo sa w stanie spoczynku i korzenie zgnija.

Moje gracill sa w doniczce zadolowane w glebie na lekkim podwyzszeniu zeby woda miala odplyw, dopiero wiosna wysadzę na stale miejsce.
W moim małym ogródeczku - Dorota 00:49, 21 lis 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorota te Ptice piekne, ale zbior. Czy chowasz je na zime czy tak zostaja.
Podziwiam wszystko co robisz i jak przystrajasz ogrod.
Tort te dekoracje to z marcepanu?

Piszesz ze zima cie zastala. Przeciez masz wszstko zrobione.
U mnie tez wszystko zrobione, jeszcze jakies tam duperele, ale malo znaczace.

Ide jeszcze zobaczyc w glab u ciebie.
Elu część ptaszków jest w domu, cęść mocno sfatygowana, bo jak był wnuk mniejszy miał bzika na ich punkcie i są klejone bo je porozbijał. Ponad połowa ptaszków zostaje zimą w ogródku. Na wiosnę tym wypalanym z gliny robię renowacje i znów lądują w ogródku.
Wyżej już napisałam, że to na serku maskarpone i na śmietance, do przełożenia frużelina z brzoskwiń i krem truskawkowy.
Mam nie okryte róże i nie powiązane trawy,a gnębi mnie teraz jakieś choróbsko. Samopoczucie jak przy gorączce, a termometr wskazuje 35 stopni.
Za miłe słowa bardzo dziękuję.
Ogród Muszelki 23:02, 20 lis 2018

Do góry
Muszelka jak zwykle przepiekne zdjecia. Zaden telefon takich fot jakosciowo dobrych nie zrobi. Chyba, ze fotka zostanie poddana obrobce w fotoshopie.
Ujecia tez cudowne jak i widoki.

Pozdrawiam

Elu, obecnie telefonem również można zrobić dobrą jakościowo fotę. Na dowód wstawię zdjęcie z albumu z czterema kadrami. Jedno z nich zostało wykonane telefonem. Spróbuj zgadnąć które?

Ogród Muszelki 11:36, 20 lis 2018

Do góry
Muszelka jak zwykle przepiekne zdjecia. Zaden telefon takich fot jakosciowo dobrych nie zrobi. Chyba, ze fotka zostanie poddana obrobce w fotoshopie.

Ujecia tez cudowne jak i widoki.
Taki snieg byl u nas ktorejs zimy mam fotki musze poszukac aby wstawic jak sniegu nie bedzie. Przynajmniej oko czlowiek nacieszy.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 00:03, 20 lis 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pięknie oszroniony ogród pokazałaś. Trawy powiązane, a mnie jak drogowców zima zaskoczyła

Co tam moj ogrod. Twoje zbiorowismo prakow wymiata wszystko. Piekne.
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:55, 19 lis 2018

Do góry
Dorota te Ptice piekne, ale zbior. Czy chowasz je na zime czy tak zostaja.
Podziwiam wszystko co robisz i jak przystrajasz ogrod.
Tort te dekoracje to z marcepanu?

Piszesz ze zima cie zastala. Przeciez masz wszstko zrobione.
U mnie tez wszystko zrobione, jeszcze jakies tam duperele, ale malo znaczace.

Ide jeszcze zobaczyc w glab u ciebie.
...uDany ogród 18:28, 19 lis 2018

Do góry
Witam. Piekne fotki szczegolnie z kolorem rozu rozy.
Danka masz oczko, stawek nad oczkiem zwisa wierzba placzaca ktora czesciowo opada z lisci do wody. Co ty robisz z liscmi w wodzie czy je wybierasz czy zostawiasz.
To mnie ciekawi, bo moje oczko siatka zakryte mam duzo lisci z brzoz i wszystko by spadlo do oczka. Liscie sie rozkladaja w wodzie i zamulaja oczko.
Tworzy sie szlam.

No zime juz mamy. Dzisiaj 2 topnie na plusie ale wiatr zimny i jest bardzo nie sympatycznie.

Pozdrawiam

Elu dziękuję!
Mam staw, a nad nim wierzbę.
Liści nie wybieram i nie mam siatki. W stawie mam mnóstwo ryb w najgłębszym miejscu ma prawie 5m głębokości. Muł jest, ale ryby go lubią. Rośliny chyba też, bo intensywnie rosną i pięknie kwitną.
Mnie to nie przeszkadza. W sezonie czyścimy staw kilka razy, wycinam suche badyle, plewię z chwastów. Zimą jak skuje go lodem M kosi stare pałki i inne suszki.
U nas też już bez śniegu, ale jest bardzo zimno.

Ptasi gaj 17:59, 19 lis 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
No i mamy zimę .Pozdrawiam

Troche popruszylo u mnie na wsi troche wiecej lezy. Od Piaseczna w kierunku Wawy mniej. Dzisiaj nie przyjemny wiatr, wrocilam szybko do domu.
Czemu ma mnie przewiac.

Pozdrawiam
...uDany ogród 17:50, 19 lis 2018

Do góry
Witam. Piekne fotki szczegolnie z kolorem rozu rozy.
Danka masz oczko, stawek nad oczkiem zwisa wierzba placzaca ktora czesciowo opada z lisci do wody. Co ty robisz z liscmi w wodzie czy je wybierasz czy zostawiasz.
To mnie ciekawi, bo moje oczko siatka zakryte mam duzo lisci z brzoz i wszystko by spadlo do oczka. Liscie sie rozkladaja w wodzie i zamulaja oczko.
Tworzy sie szlam.

No zime juz mamy. Dzisiaj 2 topnie na plusie ale wiatr zimny i jest bardzo nie sympatycznie.

Pozdrawiam
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 00:07, 19 lis 2018

Do góry
Juz sje doczytalam - turzyce posadzilas.

Dokładnie ciekawe czy przeżyje, bo kupione były na wyprzedaży w LM po 2 zł...
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 00:06, 19 lis 2018

Do góry

Ladnie wygladaja w przyszlym nie ale na wiosne 2020 mozesz je przyciac aby zgestnialy. Jeszcze je doczytalam co to za trawka z przodu posadzona

Dziękuję Elu. Myślisz, że dopiero wiosną '20 ciąć? Chcę je prowadzić w żywopłot równy prostopadłościan.
Za drzwiami do ogrodu... 23:30, 18 lis 2018

Do góry

Żaden spray by tak nie udekorowal kwiatów. Oglądałam dzisiaj swoje zmrożone trawy nie robiłam fot bo śnieg sypał. Kłosy traw traw misternie zmrożone. Pięknie.

Jeszcze chciałam się dowiedzieć ile ta kupa obornika pieczarkowym kosztuje?

Tak mróz pięknie malujeJa dzisiaj nie byłam w ogrodzie.Jutro zobaczę co śnieżek nawyprawiał.

W sprawie obornika odpiszę na priv.

Za drzwiami do ogrodu... 23:07, 18 lis 2018

Do góry
A czy ty przypadkiem tak nie reagujesz na smog. Dym, smrod pyłek podrażnia gardło krtań, właściwie sluzowki.
Tak ludzie reagują. Za jakiś czas wraca wszystko do normy.

Może też tak być, ale przed tym to chyba nie da się uchronić?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:43, 18 lis 2018

Do góry
Juz sje doczytalam - turzyce posadzilas.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:40, 18 lis 2018

Do góry
effka napisał(a)
Brrr. Sadzenie skończone. Wprawdze jeszcze czeka na mnie trochę roślin u znajomej m.in. jeżówki ale nie wiem czy wezmę, za zimno na szaleństwa w ogrodzie.
Tu choinowa:

Ladnie wygladaja w przyszlym nie ale na wiosne 2020 mozesz je przyciac aby zgestnialy. Jeszcze je doczytalam co to za trawka z przodu posadzona
Sezon 2017 u Hanusi 22:32, 18 lis 2018

Do góry
Haniu Tobie tez tego samego zycze. Byle do wiosny.

Pozdrawiam
Ogród w mieście-ogrodzie 19:14, 18 lis 2018

Do góry
Witam Andrzej jestem pierwszy raz. Przepiękny ogród jesienny. Kocham sosny masz ich dużo pewnie i maślaków pełno.

80 arów to sporo mam 40 więc wiem ile to pracy. Fascynujące te murki i zawieszenia. Robię przymiarki do drewnianych bali w ten sposób zrobionych, ale ciągle brak czasu.
A w jakim rejonie taki piękny ogród się znajduje?

Pozdrawiam

Cześć Elu, dziękuję za wizytę Maślaki były kiedy lasek był młodszy, potem kilka lat miałem rydze, ostatnie 2 lata bez grzybów jadalnych - nie wiem z jakiego powodu
Ogród na skraju Wielkopolskiego Parku Narodowego pozdrawiam

Ptasi gaj 18:34, 18 lis 2018

Do góry

Utrzymywała się na minusie ok 1 stopnia. bardzo śliskie jezdnię na jeszcze letnich oponach to armagedon.
Trzeba zmienić na zimówki wiosny pewnie już nie będzie

U nas niewiele więcej +2. Też zmienić opony muszę.
Za drzwiami do ogrodu... 18:12, 18 lis 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Tak, czymś będziemy przykrywać.Obornik przykrywałam starymi wykładzinami,ładnie się przekompostował.

Żaden spray by tak nie udekorowal kwiatów. Oglądałam dzisiaj swoje zmrożone trawy nie robiłam fot bo śnieg sypał. Kłosy traw traw misternie zmrożone. Pięknie.

Jeszcze chciałam się dowiedzieć ile ta kupa obornika pieczarkowym kosztuje?
Za drzwiami do ogrodu... 18:07, 18 lis 2018

Do góry
A czy ty przypadkiem tak nie reagujesz na smog. Dym, smrod pyłek podrażnia gardło krtań, właściwie sluzowki.
Tak ludzie reagują. Za jakiś czas wraca wszystko do normy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies