Dziękuję za pomoc, spróbuję jeszcze z mieszanką nawozów które poleciłeś.
Co do odmiany to trudno mi powiedzieć ale może zdjęcie z przed 6 lat jak kwitnie może coś wyjaśni proszę nie patrzeć na zaniedbanie tego ogrodu ale to moment kiedy akurat stałem się jego właścicielem. Rododendron ma teraz około 18-20 lat, to było oczko w głowie poprzedniego właściciela (ŚP.) więc czuje się w obowiązku o niego dbać
Basen będzie na trawie czy planujesz jakiś plac pod niego? Z tą rabatą przy basenie uważaj, może wygląda to ładnie, ale jak zaczną wpadać do niego śmieci z drzew, to zaraz zacznie woda ci zielenieć. Trzeba dobrze coś dobrać, ja też właśnie mam ten dylemat.
Kasiu, mega Ci dziękuję. Rzeczywiście niewielkie te Twoje miskanty ale w sumie poszukaam swoich fotek miskantów Memory i są wielkie już pod koniec czerwca. wkleiłam u siebie Min. 1,7 mają a potem na początku sierpnia prawie 3m.
Nie wiem Elu co to za żurawka bo dostałam ją od sąsiada.
Wyjątkowa jest ta żurawka bo ładna o każdej porze roku i nieźle wygląda po zimie. Tu na zacytowanym zdjęciu nie wygląda najlepiej bo do rośnie tu od 5 lat i do podziału koniecznie.
Wiosną ubiegłego roku tak wyglądała po oczyszczeniu i podlaniu florowitem.
Będę je w tym roku odmładzała to zrobię Ci parę sadzonek.
Hiacynty lepsze od tulipanów bo nie trzeba ich wykopywać i kwitną zdecydowanie dłużej. Ja wysadzam do ogrodu nawet te przekwitnięte w domu i kwitną niezawodnie. I ten upojny zapach.
Szafirki też niezawodne i długo kwitną. Tylko denerwują mnie ich liście po przekwitnięciu.