Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Anda 16:52, 18 cze 2021

Nadrobiłam zaległości Pięknie w ogrodzie, piękne rośliny, oczko Pamiętasz jak myślałam, że Twój ogród nie jest w PL?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mgduska 19:31, 21 cze 2021

Anda napisał(a)
Nadrobiłam zaległości Pięknie w ogrodzie, piękne rośliny, oczko Pamiętasz jak myślałam, że Twój ogród nie jest w PL?

Pamiętam Chociaż zestaw roślin mam bardzo, jak mi się wydaje, polsko - wiejski Ale twój ogród też raczej nie jest typowo niemiecki, prawda?
Mgduska 19:37, 21 cze 2021

Uwaga, będą fotki, dużo, z dwóch tygodni znowu muszę zrobić skrót. Do bani to jest, ale nic nie poradzę, że nie nadążam kurka za światem, wiosna za krótka, czerwiec gna za szybko, tydzień mija jak dzień etc.
Będzie chronologicznie, od najstarszych, więc. Na początek irysy:

Jeszcze zanim rozwinęły się wszystkie irysy syberyjskie - ten widok wciąż się zmienia.

Biały, nazwy nie znam, pachnie czekoladą

Mistrz przetrwania. Nie wszystkie irysy zmieściły się na nowej rabatce, część wylądowała obok, w czystym piachu. Nie wszystkie wychuchane zakwitły, za to ten - tak

Mgduska 19:42, 21 cze 2021

Beverly Sills z - jak mi się wydawało - Silverado, ale nie mam pewności - Siverado powinien być odrobinę bardziej błękitny, a ten mój, z delikatnie błękitnego pąka rozwinął się prawie biały. Nie wiem, ale pięknie pachnie - wszystkie irysy na poniższych zdjęciach pachną

Ten ciemny to, o ile pamiętam Tuxedo, jeszcze sprawdzę

Mgduska 19:44, 21 cze 2021

Sesja z Aichą

...i to nie są małe kwiatki

Mgduska 19:46, 21 cze 2021

Mgduska 19:49, 21 cze 2021

Jeszcze w temacie żółtków

Jaśminowiec jest tak obsypany kwiatami i pachnie tak obłędnie, jak nigdy w swojej karierze , niestety na gałązkach odkryłam miseczniki, których ściąganie wcale mi się nie uśmiecha.

Mgduska 19:55, 21 cze 2021

Trochę fioletów, dla równowagi

Nie mogę zapamiętać, jak się nazywa ta roślina, co roku szukam jej nazwy w internetach, czy ktoś mógłby mi to napisać dużymi literami? Może mi się wreszcie utrwali?

Powojnik Julka

Nowy nabytek, za 8 zeta, kolor, którego nie miałam

Mgduska 19:58, 21 cze 2021

Mój busz północny, okazuje się, że latem jest tam mnóstwo słońca, a mi się wydawało, że to rabaty cieniste Gdzieś po prawej jest oczko.

Mgduska 20:39, 21 cze 2021

Porządna zima, czy co innego, nie wiem, ale w tym roku będzie sporo owoców

A z tych tu jestem bardzo dumna Papryka i celozja