Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

UrsaMaior 11:42, 20 cze 2021

Widzę, że Amazing Grace zadowolony z nowego domu Podciągasz go trochę do góry?
TAR 12:05, 20 cze 2021

April napisał(a)

Dzięki
Muszę tylko popracować nad krystalicznością wody. Masz jakiś pomysł? Jak to robisz w oczku. Wiem, rośliny oczyszczają ale ja tam nie chcę roślin. No, może parę pistii bo one egzotycznie wyglądają.

zeby byla krystaliczna to tylko chlor ale nie wiem jak zareagowalby z cortenem. w oczku mam plywajace hiacynty wodne i podlewam plynem na glony niby ekologicznym kupionym z sklepie akwarystycznym. woda na pewno nie jest krystaliczna a raz na tydzien wylawiam smieci
Agatorek 19:10, 20 cze 2021

April napisał(a)
Poza misą ogród sobie jakoś radzi w ten upał. Trzeba podlewać ale generalnie nie ma tragedii, jeszcze... bo cały tydzień upałów przed nami.

.

Ale pięknie . Taka dżungla, świetnie to wygląda

Podobno od wtorku burze mają być, może trochę się wszystko podleje.
April 19:00, 21 cze 2021

Ponieważ obejrzałam u Zuzanny/Antracyt pięknego Lykkefunda kwitnącego na całego, przypomniałam sobie że ja też taką różyczkę mam. Poszłam więc cyknąć parę fotek, póki kwitnie Mam ją od frontu, przy jednym z wejść do ogrodu.
Nie jest łatwo uchwycić tę panienkę w bieli, zwłaszcza że mam ją od zachodu i ostre wieczorne słońce mocno się odbija. Natomiast do 15 jest w cieniu i też średnie fotki wychodzą.
W słońcu zachodzącym

April 19:09, 21 cze 2021

I rankiem, kiedy dom zasłania słońce
Mąż mówi że jak na lotnisku, bzyków tysiące...

Przepraszam ale na wpisy odpowiem później
Mgduska 19:30, 21 cze 2021

Piękny potwór U mnie potworem wejściowym jest Laguna, która powinna się nazywać mniej sielsko, np. lawina Z Twojego Lykke zresztą też niezły wodospad.
Alija 19:42, 21 cze 2021

Piękna ta Twoja biała róża. Też mam podobną, ale Twoja chyba ma więcej płatków. Mój potwór rośnie na brzozie, dotarł już na czubek świerka. Twoja ładnie prowadzona, u mojej samowolka.
Magleska 21:00, 21 cze 2021

cudniasta
ogromna jest -też się na taką napaliłam ,ale nie mam pojęcia ,gdzie by ją posadzić ....-więc narazie będę podziwiać u Ciebie

Rudzielec w kadry się łapie chodzi za Tobą jak pies pewnie
Kasia_CS 21:03, 21 cze 2021

Obłędna jest ta róża na bramce pamiętam, że już samo to przejście przez furtkę, zatopione wtedy jeszcze chyba wstępnie płyty już mnie zachwycały jako ścieżka od tej strony domu... Cud miód
Johanka77 22:11, 21 cze 2021

O Mmmmamooo!!! Jaka róża!!! Mega!