Irenko, miło Ciebie widzieć, zawsze mam uśmiech jak czytam Twoje odpowiedzi na moje newsy. POgody odpowiedniej do kalendarza życzę.
A u mnie jeszcze do 5 maja noca zero. Szansa na szybki, kwitnący ogród przesuwa się o kolejny tydzień.
Cicha nadzieja na niesprawdzone prognozy ucieka dalej w maj. Kto nam miesza w pogodzie? Pewnie ten, co wysyła atomy w kosmos, niby w celu ratowania Ziemi?
Oby nic złego się nie stało....Czystego nieba i odpowiedzialnych rządów.
Ziiiimno... Ale bez przymrozku jeszcze
Codziennie od kilku dni patrzę na termometr z drżeniem serca, czy nie przymroziło. Najbardziej byłyby mi żal magnolii, są coraz piękniejsze.
Pomidorki wysiane w niedzielę wczoraj wykiełkowały. Jest nadzieja
Pogoda zmienna niebywale. Codziennie słońce, deszcz, śnieg, wiatr. Cały przekrój, niestety nie ma opcji wyboru, tylko all inclusive A ja, jak nie lubię siedzieć na słońcu, to bym sobie jednak posiedziała i ryjek do słońca wystawiła
W ogrodzie zaczyna się magnolii czas Choć stellata powoli brązowieje...
Witajcie,
martwię się o swoje catalpy. Już większość roślin zaczyna kwitnąć, a one jakoś jeszcze nie wykazują żadnych oznak. Catalpy sadzone w tamtym roku. Stanowisko słoneczne, nawadnianie w sezonie codziennie 5:30 rano.
Piękne!!
Haniu, dużo kwiecia kwitnie, szafirki dorodne, a magnolia ładne kwiatki ma, 2-kolorowe jak u mnie.
Nad morzem dawno nie byłam, powinnam się w końcu wybrać i jodu troche nawdychać, Spacer brzegiem morza, boso...ot fajnie byłoby.
Wiało, wiało i zimna nawiało, ale majówka ma już być ok.
Memory i u mnie ledwo coś pokazuje.
Dobrego dnia
A gdy trafi się przymrozek -1 / -2 to może im zaszkodzić? Pytam bo widzę w pogodzie przymrozek właśnie jeszcze.. Chcialem teraz pośiac bo już miesiąc walcze w ogrodzie a boję się tych ulew w tamtym roku część nasion mi wyplukalo po czerwcowych ulewach.. A widzę że trawa u mnie minimalnie zaczęła rosnąć.
Dorotko! U mnie krokusów sporo i w różnych częściach ogrodu i w słonecznych i tych bardziej cienistych
A u Ciebie już mega kolorowo. Prymulki, bratki, żonkile, hiacynty i nawet tulipany. Pięknie
Mam nadzieję, że w weekend uda mi sie już wyjść na rekonesans do ogródka. Nie wszystko widać z okien domu to co się dzieje na rabatach A moje fotki kończą się na dniu 1 kwietnia