Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

początki do fajnego ogrodu:) 12:11, 21 lip 2013

Do góry
Witam wszytskich ogrodomaniaków Troszke się zmieniło w moim ogrodzie Poniżej pare zdjęć Ujęcia od strony południowej, nasze piękne lilie i dalie, nasz warzywnik. Chciałabym troszke zacienić mój ogród, nie wiem czy na środku trawniczka będzie pasowało drzewo liściaste, myślałam o owocowym, aby był to ogród użytkowy? Brzegi już zagospodarowałam, tyle że przez większość dnia operuje w naszym ogrodzie słońce (południowy zachód) i dla dzieci jest to męczące
Moja działka. 11:06, 21 lip 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Jeju Bogusiu - piękne te lilie naprawdę. Wszystkie - nawet te co to "nie rewelacja" - dla mnie wszystkie śliczne. I te mieczyki zakwitające. Mniodzio
Posadzilaś swoją dębolistną? - bo jak wiesz moja Great Star okazała się nie być great star tylko całkiem czymś innym ale nie wiem czym...
Pozdrawiam Bogusiu

Jeszcze nie posadziłam na stałe ,ale po wczoraiszym meczu jedną łodyge straciła
A lilie to w powietrzu furgały dziś idę straty liczyć
Ogród przy lesie początek 2012/2013 10:16, 21 lip 2013

Do góry
Liliowce ,nam jeszcze taki ciemny kolor prawie brąz ,ostatnio w casto kupiłam sobie różowego.

lilie ,kolejne zaczynają ,na tarasie mamy naturalne perfumy.
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:38, 21 lip 2013

Do góry
Jeżowki z motylkami cudne no i piekne masz lilie Aniu Miłej niedzieli
Moja działka. 08:21, 21 lip 2013

Do góry
Piekne lilie masz Bogusiu a szczegolnie ta jedna taka olbrzymia Apetyczne sliwki no i pomidory swoje to inny zapach i smak POzdrawiam
Ogród Janiny 06:50, 21 lip 2013

Do góry
Przyjmuję gości , wszyscy wola siedzieć pod lipka niż na tarasie .. Tamte lipy są wiekowe a moje mają dopiero pół wieku ale jak kwitną to mają piękny zapach a ile pszczół brzęczy , ważne że dają chłód w upalne dni ..
Lilie ładnie pachną a szczególnie trąbkowe długo przy nich nie postoisz ..

lilie pomału zaczynaj przekwitać ..

a floksy zaczynają kwitnąć

hortensja ma dużo paków kwiatowych ..

milin czerwony tez już zaczyna kwitnąć ...

rozwar niebieski w kwiatach a biały jeszcze w pąkach

mój karłowaty tojad zakwitł jednym kwiatem a myślałam że go straciłam ..

lawenda przekwita i trzeba będzie ja obciąć aby znowu zakwitła , przy okazji zrobię sobie kilka nowych sadzonek ..

Moja działka. 06:21, 21 lip 2013

Do góry
Piękne liliowce ja mam dużo czerwonych .lilie już u mnie przekwitają a zaczynają dalie ..
Śliwki też bym pojadła ja mam tylko węgierkę też ma sporo owoców ale będą późno ..
Moja działka. 00:24, 21 lip 2013

Do góry
Jeju Bogusiu - piękne te lilie naprawdę. Wszystkie - nawet te co to "nie rewelacja" - dla mnie wszystkie śliczne. I te mieczyki zakwitające. Mniodzio
Posadzilaś swoją dębolistną? - bo jak wiesz moja Great Star okazała się nie być great star tylko całkiem czymś innym ale nie wiem czym...
Pozdrawiam Bogusiu
Ogród z łezką 23:01, 20 lip 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu odpisałam ci u siebie ,pokaż te pomarańczowe lilie

Byłam u Ciebie, napisałam, jutro wkleję te pomarańczki...
Ogród z łezką 22:55, 20 lip 2013

Do góry
Kasiu odpisałam ci u siebie ,pokaż te pomarańczowe lilie
Zielony chaos u Dawida 22:47, 20 lip 2013

Do góry
Dawid, ale u Ciebie kwitnąco. Moje lilie juz prawie przekwitły.
A te kalie masz przepiękne.
A tak apropo pomocy rodziców, to moja mama tak skutecznie przechakała rabaty, że straciłam kapuste ozdobną od Ciebie i to dosłownie trzy dni po posadzeniu. Potem się obraziła i teraz mam spokój, bo ostatnio odpuściła sobie prace ogrodowe.
Mój 4 arowy azyl... 22:44, 20 lip 2013

Do góry
No wrezscie się wyrobiłam. Późno wróciłam z działki i zabrałam się za ciasto. Biszkopt z agrestem w piecu
Na działce niespodzianka; zakwitły mi lilie! Mam ich niewiele, bo słabo u mnie rosną, tym bardziej się ucieszyłam. Tę jasną kupiłam w tym roku, czerwone rosną prawie od początku i są nie do zdarcia. Mało tego, rozmnażają się bez mojego udziału.

Moja działka. 22:35, 20 lip 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Ja już mam dwa żółte a teraz chciałabym jakieś ciemne będe szukać Dzięki Ewo

Mogę Ci od Siostry ciemne wysępić...chcesz? Takie bordowe ma.

Powiązałam dzisiaj wstążką te moje pomarańczowe lilie. Przesadzę je na podsalonową rabatkę, koło admirałków, razem z Twoimi łososiami

Piwonie mogę zmieścić nawet cztery, jeżeli tyle masz...po dwie z każdej strony.
Zielony chaos u Dawida 22:31, 20 lip 2013

Do góry
Dawidzie pięknie u Ciebie lilie kwitną i tamaryszek przy horti też fajny Pozdrawiam, a zakupy imponujące, tylko trzeba było się wysilać, aby tę łacinę przebrnąć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:22, 20 lip 2013

Do góry
limki koło tarasu

i pierwszy kwiat

lilie

Moja działka. 21:10, 20 lip 2013

Do góry
Ja dziś mialam dużo gości na działce

Nawet mecz się odbył tylko lilie biedne były

A potem poczęstunek ze śliwek obrodziły w tym roku

Zielony chaos u Dawida 18:44, 20 lip 2013

Do góry
Przyszła też pora na lilie

'Conca d'Or'

'Eurydike'

'Evina'

'Kiss of Fire'

Rododendronowy ogród II. 14:19, 20 lip 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Zaglądam Widziałam lilie, piękne są

Miło Cię widziec Gosiu.Pozdrawiam.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 13:39, 20 lip 2013

Do góry
Witaj Małgosiu, wpadlam w odwiedziny. Pięknie i kolorowo u ciebie, zwłaszcza te lilie cudne! A najbardziej mnie urzekła ta latarenka-aniołek z książką. Bardzo lubię (i zbieram) anioły ))
Pozdrawiam. Twoja imienniczka
Warmińskie dylematy 13:25, 20 lip 2013

Do góry
Zdjęć rewolucji nie będzie, póki nie skończę, teraz to wcale nie wygląda, więc wstyd się obnażać z takim dziadostwem

Klony mi absolutnie nie przemarzają, nie okrywam ich, rosną na 20 cm podwyższeniu względem terenu, żeby nie miały za mokro, na zimę kopczykuję na wysokość 20 cm razem z kamieniami, reszta jest na wierzchu, ale nigdy z nimi problemu nie miałam, jak widać na zdjęciach mają się dobrze Butterfly miał mniej krzaczorowaty pokrój, ale moja mama pewnego razu mi go przycięła i zamiast drzewka, zrobił się krzaczek trudno i tak lubię jego listki

Aniu, napisz mi na priv gdzie ta szkółka, bo ja jeżówkę i lilię też chcę, moja mama kupowała przy Zatorzance w zeszłym roku lilie od jakiejś Pani i są tak przecudne, że gdyby to była ta sama osoba - w zeszłym roku była tylko jedna taka kobitka - to naprawdę WARTO trzykrotki uwielbiam, białą też mam

uciekam, bo spraw do załatwienia mam ogrom, a jeszcze popołudniem chciałam w ogrodzie powalczyć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies