Miałam dzisiaj fantastyczne spotkanie......wróciłam do domu jakbym dostała olbrzymi wyczekiwany z rok prezent na urodziny

.
A że związany z ogrodem, no muszę się z Wami tym podzielić
Byłam dzisiaj załatwić parę spraw na osiedlu na którym mieszkałam.
Kilka lat temu wybudowano tam budynek - gabinety stomatologiczne i otoczono małym ogrodem........przechodziłam tamtędy codziennie spacerując z dziećmi.
Zawsze ten ogród mnie zachwycał,,,,,,,,,,to że był prosty...uporządkowany.....raczej mało obsługowy ale zachwycający szczegółami.
Widziałam jak ten ogród rósł przez 7 lat.
Miałam aparat w samochodzie i i chwilkę czasu......miałam podjechać zrobić kilka zdjęć tak dla siebie dla inspiracji......bo teraz planując rabaty zaczełam wracać do swoich starych zapisanych zbiorów.
Jak podjechałam na miejsce okazało się że była tam ekipa która robiła sezonową pielęgnację ogrodu.
Był szef

.........porozmawiałm z nim obchodząc cały ogród dookoła i powiem Wam że mogłabym z tym facetem gadać i gadać.
Po moich ogrodowych to jak krok stumilowy.....facet zna się na rzeczy..ma wyczucie i zmysł do aranżacji.
Znam też źródło skąd bierze rośliny
Jesteśmy umówieni jutro na 8 rano...ma obejrzec ogród,,,,,,powiedzieć co trzeba zrobić i najważniejsze jak to zrobić - jak i w tym temacie się zgramy to chyba mam idealnego ogrodowego

Zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie......także jutro się okaże czy znalazłam wreszcie kompetentną pomoc w tych najtrudniejszych i najcięższych robotach które trzeba teraz zrobić w ogrodzie
Mam kilka zdjęć.....zaraz pokażę
To prosty ogród......niedużo roślin......ale mnie się podoba