Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Sezon 2017 u Hanusi 18:35, 15 kwi 2021

Do góry
Czuję się podpuszczony- miła Haniu
napiszę więc wierszyk na poczekaniu.
Ale o czym tu pisać - że zła pogoda ?
nikomu to humoru przecież nie doda.

O - pierogi to temat wyśmienity
nie tylko są one domeną kobiety.
Chłop jak ma troszeczkę oleju
też je ukręci - panie dzieju.

Przyniesie kilka ziemniaków z komory
obierze dokładnie, ugotuje
cebulę na patelni lekko przysmaży
sera też doda i spróbuje.

A potem to już z górki przecie
ciasto na pierogi każdy ugniecie.
Kółka wykroić, farszykiem nadziać
Siadać do stołu i zajadać.

Ogród pod lasem 18:35, 15 kwi 2021

Do góry
Bez kitu siostry, czas w okulary zainwestować! Mirka jedyna jeszcze w formie

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:33, 15 kwi 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)

Dorotka ,

Piękna wiosna
Jak ładnie wszystko u Ciebie kwitnie
jak zawsze bardzo wszystko przemyślane
Miło mi, że Ci się podoba. Od kilku lat obiecuję sobie większą ilość krokusów, a później rezygnuję, bo jesienią nie wiem gdzie mogłabym je wcisnąć.

W samym słońcu 18:31, 15 kwi 2021

Do góry
Co zrobić z tą sesleria? Da radę żeby była ładnym krzaczkiem?
Rosen Tantau - róże nostalgiczne 18:27, 15 kwi 2021

Do góry
Mam jeszcze pytanie o róże 'Artemis', które planuję zakupić Czy one dostają "żółtego" koloru? Na zdjęciach ciężko ocenić, bo to zależy od kwitnienia, od pory dnia czy też aparatu. Ogólnie róża wygląda cudnie na waszych zdjęciach, ale chciałabym uniknąć żółtego koloru

Zagajanka napisał(a)
Artemis:

Lubię ją za kwiatki-kółeczka, długie, prawie bezprzerywne kwitnienie i zdrowotność. Pachnie delikatnie limonkowo. Mój krzaczek na razie urósł do ok 80 cm, ale ponoć wyrasta do 1 m.

Ewik napisał(a)
Popieram - cudna, zdrowa róża

iwonadm napisał(a)
Artemis kwitnie non stop piękne ciemne zdrowe liście przez cały sezon. GODNA

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:26, 15 kwi 2021

Do góry
Waclaw napisał(a)
I cóż napisać? U Ciebie jak zwykle: pięknie!
Dziękuję ciągle coś zmieniam, a miejsca od kilku lat już nie mam na nic.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 18:19, 15 kwi 2021

Do góry
nicol21 napisał(a)
Chyba dobra wiadomość o brzozie, po niecałym tygodniu i relatywnie ciepłej pogodzie bluszcz wydaje się że stracił turgor liści. Oby to był dobry znak i oby całkiem usechł.

Myślę, że bardziej zwarta ta brzoza nie będzie. Jeśli ciąć, to tylko cienkie gałązki, nie te grube. To wygląda okropnie, jak z takiej grubej gałęzi wyrastają takie cieniutkie gałązeczki. Te cienkie ciąć tylko do następnego rozgałęzienia. Cięcie tylko, gdy nie płyną już soki i w stanie bezlistnym.
Brzozy z natury są takie rzadkie i przejrzyste. Jeśli chcesz mieć zwartą brzozę, to lepiej posadzić odmianę Dorenboos. Ona jest dość gęsta

A ten bluszcz usechł?
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:18, 15 kwi 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dorotko, cieszę się, że wracacie do zdrowia W ogrodzie masz piękną wiosnę, kolorową i radosną Fajnie Ci wychodzi ta obwódka z wiosennych kwiatów
Ja już całkiem nieźle się czuję, pracuję co dzień w ogródku po trochu. Obwódka wiosenna nabiera masy, ale jest tak zimno, że nie chce się z domu wychodzić. Znalazłam sobie zajęcie w domu, przemalowałam dwa największe lampiony na biało. Mam 6 lampionów czarnych z kompletu, ale czarny jest mało widoczny. Zobaczę może jutro przemaluję 2 kolejne.
Pozdrawiam

Rosen Tantau - róże nostalgiczne 18:16, 15 kwi 2021

Do góry
aneczka_a napisał(a)

Kochana czy Fairy dobrze czuje się w sąsiedztwie kosodrzewiny? I pytanko czy stipa nie oplata zbytnio róż, bo słyszałam, że lepiej nie sadzić ich obok siebie, a nie wiem jaka inna trawka mogłaby z nimi się zgdać

Wrzucę zdjęcie moich róż The Fairy. To jedno z moich pierwszych nasadzeń w ogrodzie, zestawiona właśnie z trzema kosodrzewinami na skarpie, których nie widać, gdy róża kwitnie => co oznacza, że widać te kosodrzewiny tylko wiosną.

Pomysł na... Przedogródek! 18:11, 15 kwi 2021

Do góry
Kaha565 napisał(a)
Dziś dotarła do mnie sesleria jesienna Tylko gdzie ta wiosna? Bo za oknem pada deszcz że śniegiem a temperatura bliska 0

Ładne sadzonki. Dasz namiar na sklep?

Szkoda że nie ma pogody na pracę w ogrodzie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:08, 15 kwi 2021

Do góry
Pola napisał(a)
Dorotko, bardzo kolorowo w ogrodzie wiosna jest piękna. Chociaż jestem przerażona tym śniegiem przez cały tydzień.
U nas mrozu nie pokazują więc może nic nie zmarznie. Najgorsze jest to, że drzewa tak pięknie kwitną.....
Cieszę się że wracasz do zdrowia. My mamy zamiar w maju zrobić badanie na przciwciała i zobaczymy ile tego wyprodukowaliśmy.
Kolorków w ogrodzie przybywa, roślinki co dzień to większe.
U nas też przez 2 dni śniegiem rzucało, pod jego ciężarem połamały się kwiaty żonkili. Drzewa nam jeszcze nie kwitną, ale magnolia już ma popękane pąki kwiatowe. Nie wiadomo, czy ładnie zakwitnie. Pączków ma tak dużo jak nigdy dotąd. Liczyłam na piękne kwitnienie, ale nie wiem czy pączki nie nadmarzły.
Z tego co wiem po chorobie przez pół roku nie powinno się szczepić.
Pozdrawiam

Pomysł na... Przedogródek! 18:07, 15 kwi 2021

Do góry
Dziś dotarła do mnie sesleria jesienna Tylko gdzie ta wiosna? Bo za oknem pada deszcz że śniegiem a temperatura bliska 0

Ogród pod lasem 17:47, 15 kwi 2021

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Niee, to ten normalny. Pendula jest tutaj na środku - ten pieniek to ona.

Ja tu nic nie widzę
Ogród Małej Mi 2017 17:47, 15 kwi 2021

Do góry
kasiek napisał(a)
O ja - no u Ciebie to dopiero zima na całego! Ale forsycja pod śniegiem jak zaczarowana

Deszcz zmywa śnieg..

Kaczki przyleciały..

Ogród pod lasem 17:46, 15 kwi 2021

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Ok, mam fotę z 2018, krótko po posadzeniu. To był październik i listki dopiero zaczęły się czerwienić.

Takiego kcem!!!!
W ogródku emerytki 17:05, 15 kwi 2021

Do góry
Wacku, kwitną
Jak dostałam od znajomej 15 cm sadzonkę /w 2017 r./, to się zastanawiałam, kiedy to urośnie

Grześ, później, dobrze, że w ogóle coś rośnie przy tym zimnie, bo u mnie jak poniżej, sypie i sypie, można zwariować

Na szczęście tej części ogrodu zimno nie szkodzi

Ja wysypałam 6 kilo, bo ogród mały.

Irenko, dzięki w imieniu nowych roślin, choć czekanie na ich kwitnienie będzie się dłużyć.
No, zdarzają się pechowe czynności w ogrodzie, ja mam na koncie wyplewienie siewek kilku kwiatów i to nie raz
Ogród pod lasem 17:00, 15 kwi 2021

Do góry
Niee, to ten normalny. Pendula jest tutaj na środku - ten pieniek to ona.

Ogród pod lasem 16:48, 15 kwi 2021

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Ok, mam fotę z 2018, krótko po posadzeniu. To był październik i listki dopiero zaczęły się czerwienić.

Ale ze to jest ten pendula ??
Ogród pod lasem 16:44, 15 kwi 2021

Do góry

W ogródku Martki 16:19, 15 kwi 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Johanka, Paweł, ojej, ale mnie dokarmiliście w ten deszczowy dzień Waszymi fotkami. Piękne graby macie! Ach! Och! Johanki widziałam wcześniej, ale Paweł to naprawdę z tym wątkiem muszisz coś zrobić !

Grabiarka to od dziś moje drugie imię Bo oto stało się w międzyczasie tak: wjechał znienacka dostawczak zapowiadany na sobotę (dziś czwartek...) i stwierdził, że on tu jakieś drzewa ma. No naprawdę, że tak szybko załatwię sprawę, to nie spodziewałam się, w 6 godzin 6 grabów. Oraz... boję się tego tempa!!!

Ustawiłam drzewa na próbę, a jakże by inaczej, i jest tak!

Trzy tu w części ogrodu za domem, na rabacie grabowej z Hakonechloa i cisem w kostkach

Trzy przed ogrodzeniem, pod spodem będzie pewnie też dosć ascetycznie, ale ... na razie trzeba posadzić drzewa.

Johanka, dzięki za namiar na Magdę Arbuzową obejrzę zaraz. Pa!

Super graby kupiłaś!
Mady wizytówka tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6250-ogrod-niby-nowoczesny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies