Och nie tylko tulipany czekają na ciepełko ale i my wszyscy. I to bardzo. Pięknie już tulipany ci zaczynają kwitnąć I faktycznie masz ich dużo, ba bardzo dużo naszpikowanych na rabatach
2018 Wiosna
Rabata północna była zaprojektowana jako pierwsza, jest rabatą prowadzącą do drzwi wejściowych (powinna być reprezentacyjna) i pewnie przez to co roku przechodzi jakąś zmianę zobaczycie dalej
Z przodu domu został przygotowany teren pod trawnik.
Trochę wiosny z początku tygodnia
zawilce gajowe pojawiają się w całym ogrodzie, kiedys je pieliłam, wreszcie dałam im spokój
szachownice zakwitną
ułudka wystartowała
Black Lace Eva mam dwie sztuki, ten w podwórku (zalewany powodzią) rośnie w tempie, które przerosło nasze najśmielsze oczekiwania
drugi dwa lata wcześniej wsadzony na samej górze w lasku, nie urósł ani o centymetr i jeszcze skrócony prawie do zera rok temu przez uszatego- wniosek- lubi wodę
ta donica też się wypełnia, ale już zeszły rok był dla niej świetny, choc i pierwszy niczego sobie
kret niestety dookoła ryje w najlepsze
zaszyszkował się nutkajski, który jesienią stracił przewodnik
ta wytrwała, mroziło, teraz leje, a ona daje radę
kiedy ja to zdążę poprzycinać jak taka niepogoda
juki teraz robią robotę jak rabata łysa( i nie oplewiona jeszcze)a potem ich kwiaty będą wyglądać zza bylin
a tu zamiast ścieżki, która już jest zbędna i sama się zasiewa roślinami, będzie poszerzona rabata