Jagodaa, prawda że denerwujące? a poza tym ile worków folii miałam po zamówieniach roślin...
Judith, ale to bardzo ważne aspekty, przy jakiej pogodzie można uzyskać kanciki idealne

Może się okazać, że nie ma różnic pomiędzy gliną a piaskiem
Nowa12, Aga, F. wydawał mi się bardzo cienki i mało ostry... jak sobie radzisz ze swoim? Ten szpadlek jest najbardziej eleganckim sprzętem ogrodniczym jakim posiadam

uchwyty przy trzonku są ciepłe, drewniane i wycackane

Ale najbardziej chodziło mi o solidność ostrza.
Edi75, będzie równo, mam nadzieję

pomidorki i ogórki przepyszne, dziś drugi zbiór ogórków, rosną jak szalone, korzystam

Jak Twoje warzywka? Masz już radość?
Milunia, szpadelek - wygląda, że to może być sprzęt na lata... zobaczymy, ale jest ogromna przyjemność, kilka cięć zrobiłam, a jakże. A skrzynie ogrodowe sprawdzają się. Cukinia już wypełza z nich, ogórki też chętne wychylić nos poza warzywnik.
Kasia_CS, super, że sprawdza się, najważniejsze, by szpadelek dobrze ciął. Jeśli kwestie estetyczne są - to na drugim planie, ale od drugiego planu absolutnie nie stronimy

Mój stary wydawał się niezły, tylko ... wygiął się po jednym sezonie i tnie linię nieprostą... Ostrze piękne, też mi się bardzo podoba. Przenoszę się w marzeniach do ogrodów angielskich... choć ten holenderski, to mogą być też holenderskie klimaty
Basia8, wlasne warzywka bardzo cieszą

choć niewiele ich, nie mam miejsca na duży warzywnik.
Alija chciałam sprzęt na lata i solidny, ten ma duże szanse. Stylóweczka ogrodnicza