wrócę za chwilę, nie myślałam, że taki intensywny poniedzialek mnie czeka Fajnie Teraz obiad szybko zrobić i na spokojnie jeszcze raz przeanalizować wszystko.
I okropne zdjęcie Ale wiem, że lepiej jak widzimy co jest do planowania.
Pod siatką gracilimusy, przed nimi płyty betonowe w żwirze, następnie murek oporowy z kostki granitowej i do góry trzy brzozy w żwirze.
Wszystkie płotki, płoteczki i rośliny będą wyrzucone.
Kasiu, nic nie palnęłaś, tu się dwie rabaty tworzą
Bambusy miałam i niestety nie chciały ze mną współpracować, a akurat pod mur muszę mieć cos bardzo wąskiego i chyba uporządkowanego.
W taki sposób chcę posadzić trzy brzozy na górce, przed nimi murek oporowy z kostki granitowej.
W tych brzozach musi być chyba coś uporządkowanego, prostego?
A może niski żywopłot cisowy w nawiązaniu do pierwszej części ogrodu i w tym pasku cisowym brzozy?
nie pamiętam jaka masz ziemię... jak nie suche piachy to powinnaś próbowąć, najwyżej pod samymi pniami zrobisz wyspy żwirowe.
Tylko sadż seslerie rzadko, inaczej nie widac jej kształtu, zlewa się w masę, a najładniej jej, jak lekko styka się kępami. Dla jesiennej 60 cm, Heufleriany 50 cm
Też wtedy zastanawiałyśmy się nad bukszpanem Ale plan jest aby kiedyś wszystkie kostki buksowe wymienić na cisowe i te niskie żywoploty cisowe pasowały by do reszty
I jeszcze obiecałam sobie, że Molinie też gdzieś muszę wcisnąć Ale jak piszesz, że on taki wielki to mógłby być na taki ażurowy żywopłot...hmm to jest myśl, może zamiast gracków...
Ola, kiedy pojawiają się te długie kłosy??
Niedzwiedzia raczej za mała-utworzy tylko taka poduchę a chciałabym aby coś tam falowało W seslerii się zakochałam i chyba tak na siłę kombinuję gdzie ja wcisnąć