Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 13:48, 19 sty 2016

kasia_w napisał(a)
Jeszcze coś znalazłam: Na stronie 411 jest widok na tę rabatę w październiku, na część skończoną. Bardzo ładnie Ci to wyszło. Nie łam się, tylko idź dalej tym tropem a w pazdzierniku tego roku pokażesz cudną, lekką, uroczą i już nawet trochę wyrośniętą całą rabatę

Ja posadziłam ML w ścisku pomiędzy tujami a limelight. Mówicie, że będę wysadzać? Hmm na razie to bidnie wygląda, ale może za dwa lata rzeczywiście trzeba będzie przerzedzić

... bo z tej jestem w 90% zadowolona
Iwk4 15:11, 19 sty 2016

polinka napisał(a)
Reniu jeszcze sobie pomyślałam, że jeśli bardzo chcesz hortensje i wysokie trawy to może zrobić szpaler hortensji, np.8 szt i obok szpaler traw.

Bardzo dobry pomysł. też tak pomyślałam. Nawet, jeśli miejsca mało, to 6 hortek wystarczy, do tego 3 miskanty. Wtedy Gracilimusy ładnie by wyglądały. Maja najmniejszą szansę na kwitnięcie i by tylko uzupełniały szpaler hortensji
U Any art zdaje się, że pod domem są tylko 4 hortensje Limlight i 3 miskanty. Ładnie to wygląda
Iwk4 15:17, 19 sty 2016

kasia_w napisał(a)
Reniu ja się nie poddaję, czytam Twój wątek od początku i zobacz, co znalazłam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=3

Ha, Danusia ci wtedy rozrysowała tę rabatę. Miskanty same i Hortki same. Zawsze mówiłam, że do pomysłów Danusi się ciągle wraca. Ja wczoraj znalazłam rabatę u mnie rozrysowaną przez Danusię. Nie do końca zrobiłam zgodnie z rysunkiem. Wiem jedno: wrócę do propozycji Danusi.
iwka 16:11, 19 sty 2016

Iwk4 napisał(a)

Bardzo dobry pomysł. też tak pomyślałam. Nawet, jeśli miejsca mało, to 6 hortek wystarczy, do tego 3 miskanty. Wtedy Gracilimusy ładnie by wyglądały. Maja najmniejszą szansę na kwitnięcie i by tylko uzupełniały szpaler hortensji
U Any art zdaje się, że pod domem są tylko 4 hortensje Limlight i 3 miskanty. Ładnie to wygląda

A ja dzisiaj kilka razy wertowałam wizytówkę Marzenki, myśląc że to u niej, a to u Any właśnie widziałam mi się podoba takie rozwiązanie
ren133 17:19, 19 sty 2016

Iwk4 napisał(a)

Ha, Danusia ci wtedy rozrysowała tę rabatę. Miskanty same i Hortki same. Zawsze mówiłam, że do pomysłów Danusi się ciągle wraca. Ja wczoraj znalazłam rabatę u mnie rozrysowaną przez Danusię. Nie do końca zrobiłam zgodnie z rysunkiem. Wiem jedno: wrócę do propozycji Danusi.

Iwonko
Nie mów ...posadziłam drzewo zgodnie z projektem ... i mam hortensje i miscanty ... tylko trochę inaczej rozmieszczone
ren133 17:21, 19 sty 2016

iwka napisał(a)

A ja dzisiaj kilka razy wertowałam wizytówkę Marzenki, myśląc że to u niej, a to u Any właśnie widziałam mi się podoba takie rozwiązanie

U Any jest pięknie
anna_t 19:52, 19 sty 2016

Renata muszę koniecznie zobaczyć Twój ogród na zywo bo jak patrze na zdjęcia i rysunki to odnoszę wrażenie ze na stosunkowo małej powierzchni w małej odległości duzo różnorodności Ci wyjdzie ale to tylko moje mocno amatorskie wrażenie
mam pytanko do Ciebie o wgłebnik (wiem zanudzam)jak stoisz w nim w środku to co zrobiłaś z jego ścianami?przykrywałaś czyms ziemie?siedziskami?
drugie pytanie od mojego eM: czy nie stoi Ci w nim woda po deszczu?
ren133 20:13, 19 sty 2016

anna_t napisał(a)
Renata muszę koniecznie zobaczyć Twój ogród na zywo bo jak patrze na zdjęcia i rysunki to odnoszę wrażenie ze na stosunkowo małej powierzchni w małej odległości duzo różnorodności Ci wyjdzie ale to tylko moje mocno amatorskie wrażenie
mam pytanko do Ciebie o wgłebnik (wiem zanudzam)jak stoisz w nim w środku to co zrobiłaś z jego ścianami?przykrywałaś czyms ziemie?siedziskami?
drugie pytanie od mojego eM: czy nie stoi Ci w nim woda po deszczu?

No może masz rację, że jest dużo różnorodności
A we wgłębniku woda nie stoi bo mam piach a w środku widzę donicę. Ziemię wybraliśmy, została zrobiona konstrukcja i obłożona płytą, ta styropianem, klejem i farba na koniec ... a do wnętrza donic ziemia
Nie wiem czy wystarczająco zrozumiale wytłumaczyłam?

PS Ale urobiłaś eMa na tych nartach
anna_t 20:17, 19 sty 2016

no wiesz urodziny tam miałam
anna_t 20:18, 19 sty 2016

aaaa czyli te donice nie stoją na zewnatrz wgłebnika tylko w środku..to ja kumam już