Bardzo dobry pomysł. też tak pomyślałam. Nawet, jeśli miejsca mało, to 6 hortek wystarczy, do tego 3 miskanty. Wtedy Gracilimusy ładnie by wyglądały. Maja najmniejszą szansę na kwitnięcie i by tylko uzupełniały szpaler hortensji
U Any art zdaje się, że pod domem są tylko 4 hortensje Limlight i 3 miskanty. Ładnie to wygląda
Ha, Danusia ci wtedy rozrysowała tę rabatę. Miskanty same i Hortki same. Zawsze mówiłam, że do pomysłów Danusi się ciągle wraca. Ja wczoraj znalazłam rabatę u mnie rozrysowaną przez Danusię. Nie do końca zrobiłam zgodnie z rysunkiem. Wiem jedno: wrócę do propozycji Danusi.
Renata muszę koniecznie zobaczyć Twój ogród na zywo bo jak patrze na zdjęcia i rysunki to odnoszę wrażenie ze na stosunkowo małej powierzchni w małej odległości duzo różnorodności Ci wyjdzie ale to tylko moje mocno amatorskie wrażenie
mam pytanko do Ciebie o wgłebnik (wiem zanudzam)jak stoisz w nim w środku to co zrobiłaś z jego ścianami?przykrywałaś czyms ziemie?siedziskami?
drugie pytanie od mojego eM: czy nie stoi Ci w nim woda po deszczu?
No może masz rację, że jest dużo różnorodności
A we wgłębniku woda nie stoi bo mam piach a w środku widzę donicę. Ziemię wybraliśmy, została zrobiona konstrukcja i obłożona płytą, ta styropianem, klejem i farba na koniec ... a do wnętrza donic ziemia
Nie wiem czy wystarczająco zrozumiale wytłumaczyłam?