Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

...uDany ogród 20:37, 30 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Stare piekne cmentarze.
Powazki stare to dopiero cmentarz ale bardzo zaniedbany. Chodzac tam w zadumie czytam daty na duzych grobowcach nie kazdy mogl sobie pozwolic na taki widac, ze to byli ludzie bogaci. Obecnie sa w ruinie.

Jade w czwartek w swoje strony. A pozniej do Wisly Golebiewski troche odpoczac.

Popatrz sciagnelam ciebie myslami. Mysle sobie musze powiadomic Danke aby zobaczyla moje zegary patrze a ty jestes u mnie.

Eluś bardzo lubię stare pomniki, niestety niszczeją nie tylko na Powązkach ...
Szkoda, że nie ma środków na ich restaurowanie, podobnie upadają stare miasta w naszym regionie...gdyby ktoś się wziął za Bytom, to mógłby się równać z Krakowem a tak mamy obdrapane rozsypujące się arcydzieła
Nie byłam nigdy na Powązkach, szkoda...
O wypoczynek, ja w tym roku już się nigdzie nie wybieram, chociaż miałam takie plany.
O widzisz tak głośno biły te Twoje cuda, że usłyszałam

...uDany ogród 20:29, 30 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Teraz taka pogoda, że trzeba sie rozgrzewać herbatką A jak juz ze swojskim sokiem to sama radość
Ja już nie mam mętliku, liczę kolejno co mi potrzebne i zamawiam sobie części składowe mojego domu
Ja muszę mieć kominek, bez tego nie wyobrażam sobie domu. Reszta to elektryczna podłogówka. Dzisiaj ostatecznie przeanalizowaliśmy ten temat z M i padło na elektryczność.

Dobrze przemysl to ogrzewanie elektryczne. Czy tam jest gaz? Gaz jest o wiele tanszy nawet z butli. Panele na dachu dobra rzecz. Kolnierz wodny w kominku do ogrzewania centralnego.
Moj eM przez rok siedzial przed komputerem i porownywal co lepsze.
...uDany ogród 20:14, 30 paź 2018

Do góry
Stare piekne cmentarze.
Powazki stare to dopiero cmentarz ale bardzo zaniedbany. Chodzac tam w zadumie czytam daty na duzych grobowcach nie kazdy mogl sobie pozwolic na taki widac, ze to byli ludzie bogaci. Obecnie sa w ruinie.

Jade w czwartek w swoje strony. A pozniej do Wisly Golebiewski troche odpoczac.

Popatrz sciagnelam ciebie myslami. Mysle sobie musze powiadomic Danke aby zobaczyla moje zegary patrze a ty jestes u mnie.

Ptasi gaj 19:59, 30 paź 2018

Do góry
Przyszedl eM z pracy i nie dokonczylam wpisu.

Zegar po babci to od zegarmistrza z Gliwic Franz Vogel. Co prawda korona bo korniki zzarły odrestaurowana prymitywnie w 80 latach i nikt do tej pory nie zrobil porzadnej korony. Poza tym sa dziurki po korniku ale dobrze zakonserwowany.

Dojrzalas wazki oko fotografa widzi detale. Tak to piekna lampa.
Musisz szukac stojacego na Ślasku tez gielda staroci wiec moze tam znajdziesz.
Mam mechanizm zegara stojacego z pieknymi rozetami na cyferblacie znaleziony na smietniku w Gliwicach. W piwnicy w pudle lezy i czeka na zmilowania az sie ktos nim zajmie.

Zyrandol ma 70 cm srednicy. Bardzo mi sie podobaja krysztalowe szukalam az znalazlam.
Ptasi gaj 19:16, 30 paź 2018

Do góry
Dla Dany i nie tylko

Zegary do obejrzenia jakie mi zostaly. Ten duzy to po babci.

Zmienilam zyrandol na taki

Ptasi gaj 14:45, 30 paź 2018

Do góry
adkawi napisał(a)
Fajny pomysl z tymi opaskami musze wyprobowac .Ja tez zawsze wiazalam sznurkiem.Dzieki Elu za odp

Też się o tym dowiedziałam od Kindzi w zeszłym roku, ale już miałam sznurkiem powiązane teraz w mig powiazalam opaskam.
Ogród Cioci cz. 3 13:49, 30 paź 2018

Do góry
A gdzie ten snieg u ciebie?

Tej zimy ptaki beda mialy wyzerke tyle owocow swiat nie widzial. Moje bluszcze tez niebieskie. Liscie oblecialy i wszystko widac. Owoce beda. Kielkowac w calym ogrodzie ptactwo roznosi.
Mam rosliny ktorych nie sadzilam a wyrastaja np. Asparagus, mahonia.
Ale sie nie gniewam niech pozostana najwyzej przesadze w inne miejsce.
Berberysow mam tyle samosiejek, ze moge darowac lub sprzedawac.

Malgosiu pozdrawiam i zycze ciepla

Berberysy i brzozy też mi się sieją wszędzie.Ja wyrywam niestety bo miejsca nie mam na nowe
Ptasi gaj 21:31, 29 paź 2018

Do góry
adkawi napisał(a)
Witaj Elu piekne masz te trawy.A czym je wiazesz?.Buki mam 3.Deby musze nabyc koniecznie .Cudowne sa.Trawy jeszcze nie powiazalam bo ostatnio u nas leje caly czas.Teraz podobno idzie jakies ocieplenie.

Czesc traw powiazalam wszystkie rozplenice. Zostawilam tylko 3 szt te co na poprzednjej stronie i jeden olbrzym sa sztywne i duze wiec wiatr im nie grozny, ale powiaze wszystkie. Wiaze opaskami zaciskowymi w tym roku. Zawsze wiazalam sznurkiem tak sie namordowalam nieraz sznurek pekal. Oj opaska najlepsza lacze 2, 3 lub 4 zalezy od grubosci i zaciskam. Zob na str 474

Buczkow mam kilka czerwonych i zielonych tez mi sie bardzo podobaja.
Zielone po bokach przycinam aby zgestnialy.
Ptasi gaj 20:10, 29 paź 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Podobnie wygląda miskant Memory. Może to on właśnie?

Menory absolutnie nie. Ma wysokość powyzej 2 metrów.

To jest Menory

W środku od lewej trawa afrykańska w środku Menory z prawej nie wiem ale też bardzo ładna.

To jest proso

Ptasi gaj 17:46, 29 paź 2018

Do góry
pestka56 napisał(a)

Pokaż z boku, bo mam wątpliwości, ale to najpewniej jest proso rózgowate.
Jak podasz mi wysokość samej kępy liści, to powiem na pewno

Kasiu gdzie tam to nie proso rozgowate.
Proso jest zupełnie inne nie ma miotełek tylko kiście kwiatowe.
Mam 3 rodzaje prosa i nie jestem z niego zadowolona rozsiewa się wykopie wszystkie i posadzę gdzieś z boku.

Ta trawa ma ok 1,5 metra.
Ptasi gaj 17:04, 29 paź 2018

Do góry

To nie rozplenica - nazwy nie znam.

Pokaż z boku, bo mam wątpliwości, ale to najpewniej jest proso rózgowate.
Jak podasz mi wysokość samej kępy liści, to powiem na pewno
Ogród Małej Mi 2017 16:50, 29 paź 2018

Do góry
Ania widze, ze dzialasz pelna para tak trzymac. Hokomka piekna ja rozsadze moja wiosna.
Tez mam jeszcze troche do zrobienia najgorsze odkurzanie, ale ile zrobie to zrobienie bede sie zabijac.

Pozdrawiam Pani radna.

Ha, ha ha pełną parą .. 2 godziny na 2 tygodnie... jest moc.. ale radna nie może się przemęczać.. a jeszcze nie mam komu pokazywać paluszkiem

A to bez jałowców ... nie wiem co tu posadzę ale jałowców już nie chcę..

Za drzwiami do ogrodu... 22:32, 28 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Póki jeszcze trochę koloru w ogrodzie...

Ten berberys się pięknie przebarwia. Jak będzie jeszcze ładna pogoda to będzie na co popatrzeć mam ich kilka i to taki końcowy akcent jesieni.
Ogrodowe kreacje 22:28, 28 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)

To tak specjalnie jedziesz Elu do szkółki aby sprawdzić ,jak Ci pójdzie opieranie się?

Tak. Szkółka po sąsiedzku
Ptasi gaj 22:26, 28 paź 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Elu Twoje trawki do pozazdroszczenia i chyba bynajmniej dla mnie jest to wizytówka Twojego ogrodu, chętnie je oglądam i zaglądam aby oko nacieszyć.Ta ostatnia -fajna kolorystyka.

Gosiu bardzo dziękuję, że ci się podobają. Wizytówka? Bo ja wiem,są ładne bo w kupie rosną.
Ptasi gaj 22:24, 28 paź 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Ela ta wyżej to rozplenica a jaka??????/ Piękna jest

To nie rozplenica - nazwy nie znam.
Ukojenie 20:22, 28 paź 2018

Do góry
Chryzantemy piekny akcent na srodku ogrodu juz w zeszlym roku podziwialam.
A ta siatka zielona to co?

Zielona siatka to zaslona od sasiadow - zanim tuje podrosna.
Duzo nie daje ale zawsze cos.
Ogrodowe kreacje 19:58, 28 paź 2018

Do góry
Moje juz niektore posadzone. Wszystko kusi ale trzeba sie powstrzymac zaprzec sie inie bedzie kupowania. Jutro ide do pobliskiej szkolki zobaczyc co tam u nich ciekawego moze sie opre.

Pozdrawiam

To tak specjalnie jedziesz Elu do szkółki aby sprawdzić ,jak Ci pójdzie opieranie się?

Ogrodowe kreacje 19:24, 28 paź 2018

Do góry
Moje juz niektore posadzone. Wszystko kusi ale trzeba sie powstrzymac zaprzec sie inie bedzie kupowania. Jutro ide do pobliskiej szkolki zobaczyc co tam u nich ciekawego moze sie opre.

Pozdrawiam

Ogród Małej Mi 2017 19:20, 28 paź 2018

Do góry
Ania widze, ze dzialasz pelna para tak trzymac. Hokomka piekna ja rozsadze moja wiosna.
Tez mam jeszcze troche do zrobienia najgorsze odkurzanie, ale ile zrobie to zrobienie bede sie zabijac.

Pozdrawiam Pani radna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies