Magarku, ale pamiętam jak mówiłaś, że masz coś z odczuciem zapachów, czy jesteś wiarygodna??
Zapach smaru kosiarki, to ja odczuwam w ogrodzie jak koszę, zacznę kopać pod kosiarką
CD:
Pomponelka jeszcze ma pączki
trawy jakieś wielkie porosły, wolę jednak mniejsze:
Bardzo fajny.
Od razu człowiek lepiej sie czuje.
No faktycznie jeśli cyklameny miały za mokro, to mogły zgnić.
Ja mam ich już 6 odmian i wiosennych i jesiennych.
Na razie nie zauważyłam żadnych siewek, ale liczę, że będą się rozrastały.
Są urocze
Aniu, myślę, że wiosną też będzie sporo roboty. Nie sprzątam rabat dokładnie, zostawiam byliny. Niech się robaczki nacieszą. Teraz przede wszystkim przesadzam, sadzę, pielę i wycinam przekwitnięte kwiaty.
Ale wszystko mnie cieszy.
Tak bardzo mi tego brakowało.
Gąszcz jest u mnie faktycznie. Troszeczkę rozluźniam. Przynajmniej tak mi się wydaje
Gosiu, też dzisiaj pracowałam. Najgorsze prace sa za mną.
Mimo, że liście zaczynają zmieniać kolory, ja mam wrażenie, że to wiosna. Taki mam zapał do pracy.
Pokaże dzisiaj zdjęcia z prac ogrodowych. Niezbyt ładnych, ale to zobrazuje stan mojego ogrodu w tej chwili.
Tu bedzie nowa rabatka, bardzo malutka, ale bardzo cieszy
To dzieki panom, którzy zgubili trochę trawy, ktorą m. wykopał, żeby położyć z powrotem
Tu wyleciały bukszpany i myslę, co posadzic tutaj oprócz cisów, po które jadę w sobotę
Tutaj też wyleciały bukszpany. Naszarpałam sie z nimi.
No i zdecydowałam, że zamiast krzewuszki posadze rozplenice. Poza tym pozmieniałam tam tez inne rośliny. Ciekawa jestem jak to bedzie latem wyglądało
Magarku, a wiesz, że zastanawiałam się jakby tu znaleźć trufle? Może piesa przyuczę? Ale ani on ani ja nie znamy zapachu trufli lasy na Wysoczyźnie Elbląskiej odpowiadają wymaganiom trufli. "Przez Ciebie" szukałam filmików i znalazłam "Trufle rosną również w Polsce. Każdy może je znaleźć"... Skoro każdy to ja też
Daria potwierdzam a papryczek jeszcze suszyć nie zaczęłam, ciągle coś...
Moniko chyba nigdy z tej strony zdjęcia nie robiłam Długość ok 6m z zakrętem więcej
Haniu tak, doleciałam do mety i zajęłam pierwsze miejsce (brak konkurencji ) Cieszę się była kiedyś popularna piosenka - Ja to się cieszę byle czym... a przynajmniej się staram.
Małgosiu no właśnie, ja też padłam i miałam nadzieję, że kogoś też rozśmieszy
Asiu dzięki
Gosialuk tak, tak, zakończona, na razie nic tam nie posadzę, dołożę kamieni na górę i może na wiosnę coś pomyślę
Te szpaki są obłędne, zrobiły sobie SPA na drzewie wysokim, zauważcie, że wszystkie się czyszczą
Pozdrawiam Was ogrodniczki i wykorzystajcie czas na ewentualne porządki bo jest ciepło . Dzisiaj pokosiłem trawę pewnie ostatni raz przed zimą. Róże tnę zawsze na wiosnę. Tydzień temy ketmia została przycięta o połowę - ciekawe jak to przeżyje.
Moje royal burgundy -> okruszki. Przez rok w doniczkach, zadołowane, nic nie urosły... a liczyłam że troszę koronę rozbudują a tu nic...
dobrze ze są te patyki bambusowe to widać gdzie są te śliwy. w sumie 5szt.
Szalenca trzeba chyba powstrzymywać. Ale póki co, w donicach powstawiałam trochę drzewek to tu to tam... tu wstawiam plany, oczywiscie w paint nie zrobilam wypelniaczy.
Bordowe to śliwy royal burgundy szczepione na pniu ok 1m wysokości. hortensje lime light.
tu widok z okna kuchennego. Taras ze stołem. W miejscu miłorzębu będzie świtośliwa.
na prawo będzie taras z kanapą.
Gdzieś w dole, po lewej stronie zdjęcia, myślę żeby dać jakiś tunel,a jak wygram w lotto to szklarenkę piękną sobie sprawię.Tylko muszę zacząć grać...