Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Grzebiuszka ziemna 23:06, 08 paź 2024

Do góry
Magara napisał(a)

Bożena Kiedyś we Włoszech jadłam makaron, podobno z truflami - jak poczujesz zapach smaru od kosiarki albo czegoś metalicznego - to będzie właśnie TO Ale, zaznaczam, za eksperta się nie uważam

Magarku, ale pamiętam jak mówiłaś, że masz coś z odczuciem zapachów, czy jesteś wiarygodna??
Zapach smaru kosiarki, to ja odczuwam w ogrodzie jak koszę, zacznę kopać pod kosiarką

CD:

Pomponelka jeszcze ma pączki

trawy jakieś wielkie porosły, wolę jednak mniejsze:

Asterki dopiero zaczynają:

Ogród z zegarem 23:05, 08 paź 2024

Do góry
I kilka fotek z wczoraj
Grzebiuszka ziemna 23:03, 08 paź 2024

Do góry
Poryłam jeszcze z drugiej strony domu wąski pas:

Podzieliłam pony i namnażam, podzieliłam przetaczniki różowe i niebieskie, oto dowody rzeczowe i narzędzia mordu na leżaku

Zakwitła mi jeszcze ostróżka

I parę wrzutek q pamięci:

Ogród z zegarem 23:01, 08 paź 2024

Do góry
Ogród z zegarem 23:00, 08 paź 2024

Do góry
Dziś byłam też na plaży przed 7 rano.

Kilka osób pływało. Jak jutro będzie pogoda, to też się skuszę.

Ogródek Gosi 22:56, 08 paź 2024

Do góry
Kordina napisał(a)
Małgosiu ale dostałaś energii z tymi działaniami w ogrodzie, fajny stan, prawda?
Z cyklamenami popełniłam błąd i zgniły niestety.

Bardzo fajny.
Od razu człowiek lepiej sie czuje.
No faktycznie jeśli cyklameny miały za mokro, to mogły zgnić.
Ja mam ich już 6 odmian i wiosennych i jesiennych.
Na razie nie zauważyłam żadnych siewek, ale liczę, że będą się rozrastały.
Są urocze

Makao napisał(a)
Gąszcz jak w lesie. A jak zielono u Ciebie. Jak nie jesień
To dobrze że nabrałaś rozpędu. Przed zimą jeszcze dasz radę ogarnąć by wiosną mieć spokój

Aniu, myślę, że wiosną też będzie sporo roboty. Nie sprzątam rabat dokładnie, zostawiam byliny. Niech się robaczki nacieszą. Teraz przede wszystkim przesadzam, sadzę, pielę i wycinam przekwitnięte kwiaty.
Ale wszystko mnie cieszy.
Tak bardzo mi tego brakowało.
Gąszcz jest u mnie faktycznie. Troszeczkę rozluźniam. Przynajmniej tak mi się wydaje

Gosialuk napisał(a)
Gosia przybijam piątkę. Też w końcu mogę działać. Dziś było ciepło i słonecznie - cały dzień spędziłam na działce. Udało mi się przekopać prawie całe dwa miejsca, gdzie powędrują sadzonki Anabelek od mamy. Mam nadzieję, że w sobotę pogoda też dopisze i uda się dokończyć.
Szkoda strat, ale jak piszesz może się uda roślinki uratować. U mnie też ekipa działa, kładą blachę na dach i postawili rusztowania. Na szczęście i tak mam zamiar całkowicie zmienić tam nasadzenia, więc będzie okazja.

Gosiu, też dzisiaj pracowałam. Najgorsze prace sa za mną.
Mimo, że liście zaczynają zmieniać kolory, ja mam wrażenie, że to wiosna. Taki mam zapał do pracy.

Pokaże dzisiaj zdjęcia z prac ogrodowych. Niezbyt ładnych, ale to zobrazuje stan mojego ogrodu w tej chwili.

Tu bedzie nowa rabatka, bardzo malutka, ale bardzo cieszy
To dzieki panom, którzy zgubili trochę trawy, ktorą m. wykopał, żeby położyć z powrotem

Tu wyleciały bukszpany i myslę, co posadzic tutaj oprócz cisów, po które jadę w sobotę

Tutaj też wyleciały bukszpany. Naszarpałam sie z nimi.

No i zdecydowałam, że zamiast krzewuszki posadze rozplenice. Poza tym pozmieniałam tam tez inne rośliny. Ciekawa jestem jak to bedzie latem wyglądało

Grzebiuszka ziemna 22:31, 08 paź 2024

Do góry
Wyższa technologia wkroczyła do mojego ogrodu

Prezent podchoinkowy doczekał się zainstalowania, syn się zlitował nad pudełkiem stojącym na szafie jak wyrzut sumienia
Grzebiuszka ziemna 22:23, 08 paź 2024

Do góry
Magara napisał(a)
Ciasto francuskie rozpoznałam O nadzieniu pomyślałam, że trufle I już zaczęłam się zastawiać nad zasobami okolic Elbląga

Magarku, a wiesz, że zastanawiałam się jakby tu znaleźć trufle? Może piesa przyuczę? Ale ani on ani ja nie znamy zapachu trufli lasy na Wysoczyźnie Elbląskiej odpowiadają wymaganiom trufli. "Przez Ciebie" szukałam filmików i znalazłam "Trufle rosną również w Polsce. Każdy może je znaleźć"... Skoro każdy to ja też

Daria potwierdzam a papryczek jeszcze suszyć nie zaczęłam, ciągle coś...

Monika83 napisał(a)
Ja mam wrażenie że pierwszy raz widzę to miejsce...Fajna ta skarpa ile metrów długości ma ta skarpa?

Moniko chyba nigdy z tej strony zdjęcia nie robiłam Długość ok 6m z zakrętem więcej

hankaandrus_44 napisał(a)
No chyba już dojechałaś do mety ze skarpą? Sobota, czas relaksu. Ciesz się pogodą, bo listopad blisko. Pozdrawiam.

Haniu tak, doleciałam do mety i zajęłam pierwsze miejsce (brak konkurencji ) Cieszę się była kiedyś popularna piosenka - Ja to się cieszę byle czym... a przynajmniej się staram.

Margo2 napisał(a)
Obejrzałam filmik z chińskiej uprawy i padłam.
To my tu żyły wypruwamy, szalejemy, męczymy się, a im nawet w chodniku wszystko rośnie.
...

Małgosiu no właśnie, ja też padłam i miałam nadzieję, że kogoś też rozśmieszy

Asiu dzięki

Gosialuk tak, tak, zakończona, na razie nic tam nie posadzę, dołożę kamieni na górę i może na wiosnę coś pomyślę

Te szpaki są obłędne, zrobiły sobie SPA na drzewie wysokim, zauważcie, że wszystkie się czyszczą

Blaski i cienie nowego życia 20:23, 08 paź 2024

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 20:22, 08 paź 2024

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 20:21, 08 paź 2024

Do góry
W poniedziałek wieczorem było fajne słońce, więc kilka dodatkowych świetlistych fotek

Nasz przydomowy ogródek 20:08, 08 paź 2024

Do góry
Pozdrawiam Was ogrodniczki i wykorzystajcie czas na ewentualne porządki bo jest ciepło . Dzisiaj pokosiłem trawę pewnie ostatni raz przed zimą. Róże tnę zawsze na wiosnę. Tydzień temy ketmia została przycięta o połowę - ciekawe jak to przeżyje.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 19:57, 08 paź 2024

Do góry
Narsilia napisał(a)
Pod wpływem impulsu kupiłam suchokrzew , urzekł mnie kolor i forma zimozielona

Tu chyba nowa rabatka powstaje
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 19:44, 08 paź 2024

Do góry
Kiedyś będzie pięknie

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 19:27, 08 paź 2024

Do góry
Moje royal burgundy -> okruszki. Przez rok w doniczkach, zadołowane, nic nie urosły... a liczyłam że troszę koronę rozbudują a tu nic...
dobrze ze są te patyki bambusowe to widać gdzie są te śliwy. w sumie 5szt.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 19:26, 08 paź 2024

Do góry
Pod wpływem impulsu kupiłam suchokrzew , urzekł mnie kolor i forma zimozielona
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 19:25, 08 paź 2024

Do góry
Szałwia też jeszcze mimo cięcia chce kwitnąć , dosadzalam dużo fioletowych kwiatów na tą rabatę nie mogę się doczekać efektu przyszłego sezonu.
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 19:23, 08 paź 2024

Do góry
Budleja i róża też kwitną mega bujnie ,
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 19:22, 08 paź 2024

Do góry
Lawenda chyba nie czuje jesieni
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 19:22, 08 paź 2024

Do góry
Szalenca trzeba chyba powstrzymywać. Ale póki co, w donicach powstawiałam trochę drzewek to tu to tam... tu wstawiam plany, oczywiscie w paint nie zrobilam wypelniaczy.
Bordowe to śliwy royal burgundy szczepione na pniu ok 1m wysokości. hortensje lime light.

tu widok z okna kuchennego. Taras ze stołem. W miejscu miłorzębu będzie świtośliwa.
na prawo będzie taras z kanapą.

Gdzieś w dole, po lewej stronie zdjęcia, myślę żeby dać jakiś tunel,a jak wygram w lotto to szklarenkę piękną sobie sprawię.Tylko muszę zacząć grać...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies