Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:36, 01 wrz 2015

Do góry
Magnolia, Ensata - trzymajcie się kobiety.
Kokocha werbena doszła cała i zdrowia i wiesz co... jeszcze raz Ci dziękuję za poświęcenie - pomiedzy pakowaniem zdążyłaś na pocztę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:24, 01 wrz 2015

Do góry
Magnolia, trzymaj się, głaski wirtualne ślemy. Półpaśca współczuję, boli jak chol... Mój urlop się skończył gorzej, własnie walczę o Dudka, ostra niewydolność nerek kroplówki, zastrzyki itd. Odechciało mi się wyjazdów. Suchy trawnik, mój, to przy tym pikuś.

Koko, a jak u Ciebie trawnik teściowej tym razem?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:31, 01 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)

kolejna anomalia
sadzona niedawno magnolia Yellow River, 2 sztuki, zaczyna na poważnie kwitnąć! liście podpalone, choc cieniowana i podlewana.
Stożek cisa cięty po ciemku, dziś poprawki i sprzątanie

Milko, dziękuję za rewizytę, zdjęcia i informacje. Ambrowca kupię, ale normalnego, mam jezcze miejce. Mam nadzieję, że będą rozły jak u Ciebie.

Moja magnolia kupiona w tym roku też tak wygląda. Mylałam, że pada, a to poparzenia Ulżyło mi. Teraz szukam w rozsądnej cenie gienie i żółtej jak Twoja, bo tego koloru jeszcze nie mam.

Z ciemnych traw zrezygnuję, choć piękne, bo jeśli nie zimują, to nie będę się z nimi bawić

Pozdrawaim!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:37, 01 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
hej Gosiu i reszto.
Foty baardzo fajne, widoki jakby ciut znajome- na mazowszu ten Bałtyk znaleźliście?

I zdjęcie w wieży mega!

Miałam Ci napisać co z moim ogrodem- i dobrze i źle. tewn kto miał podlewać się nie spisał, nie zrobił tego ani razu.... nic na to nie powiem, bo bym powiedziała brzydko. Za to sąsiadka od karmienia kotów ratowała co mogła, natrudziła się nieźle, więc ma na nas focha bo się zmęczyła- cóż, foch mało miły, będę musiała ją jakoś przekupić , pewnie cebulami kwiatów.
W każdym razie części podlewane nieźle, części niepodlewane ... bieda, sucha bieda

Z innych wieści- wczoraj okazało się że moja teściowa ma krwiak w mózgu, czekaliśmy w napięciu aż zgęstnieje jej krew, bo od leków rozrzedzających to się zrobiło. W nocy zrobili operację i .... jest dobrze, obrzęk schodzi, mama zaczyna reagować. Trochę było nerwowo, ale teraz wielka ulga.

aha- półpasiec Oli przysycha, więc i humor lepszy

Jej Gosia przepraszam, że u Ciebie, ale wiesz Magnoli brak wątku ;P
Magnolia dasz radę kobietoWspółczuję, tyle rzeczy.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:59, 01 wrz 2015

Do góry
eliza3 napisał(a)
Irenko, pomimo suszy jest u Ciebie na czym oko zawiesić, jak zwykle ładnie i bujnie...
Tego lata sporo ogrodów odwiedziłaś, Twoje zdjęcia pokazują to czego nie pokazują właściciele bardzo ciekawe relacje.

Trawy masz śliczne, moje straszne mizeroty...

Eliza, zważywszy na suszę, nie jest z nimi aż tak źle.
Ten rok był na spotkania, teraz remonty, za rok nie wiem, co, aż tak dalekich planów nie robię, raczej tu i teraz
Zwiedziłam same piękne ogrody, jeszcze będą kolejne, lubię te relacje robić

kolejna anomalia
sadzona niedawno magnolia Yellow River, 2 sztuki, zaczyna na poważnie kwitnąć! liście podpalone, choc cieniowana i podlewana.
Stożek cisa cięty po ciemku, dziś poprawki i sprzątanie

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:56, 31 sie 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Śliczne fotki pokazujesz....dawno nie widziałam takich ujęć u Ciebie i w dodatku kolorowo

A magnolia na tej fotce zachwyca, chociaż mam wrażenie, że ciut nieprzyzwoite to zdjęcie....buziole

Jula- dlaczego nieprzyzwoite? Kosmaty pączek i piękny kolor

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:53, 31 sie 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
I moja niespodzianka- Magnolia Black Tulip - nie zachwyciła wiosną, dostała mrozem- dziś ma piękne pąki,

Śliczne fotki pokazujesz....dawno nie widziałam takich ujęć u Ciebie i w dodatku kolorowo

A magnolia na tej fotce zachwyca, chociaż mam wrażenie, że ciut nieprzyzwoite to zdjęcie....buziole
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:29, 31 sie 2015

Do góry
I moja niespodzianka- Magnolia Black Tulip - nie zachwyciła wiosną, dostała mrozem- dziś ma piękne pąki,

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:08, 31 sie 2015

Do góry
hej Aguś
jak się masz, jak ogród?
Pokaż coś- tak dawno nic nie było z Twojego ogrodu.

U nas wciąz sucho- aż przykro patrzeć na niektóre kąty.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:43, 31 sie 2015

Do góry
hej Gosiu i reszto.
Foty baardzo fajne, widoki jakby ciut znajome- na mazowszu ten Bałtyk znaleźliście?

I zdjęcie w wieży mega!

Miałam Ci napisać co z moim ogrodem- i dobrze i źle. tewn kto miał podlewać się nie spisał, nie zrobił tego ani razu.... nic na to nie powiem, bo bym powiedziała brzydko. Za to sąsiadka od karmienia kotów ratowała co mogła, natrudziła się nieźle, więc ma na nas focha bo się zmęczyła- cóż, foch mało miły, będę musiała ją jakoś przekupić , pewnie cebulami kwiatów.
W każdym razie części podlewane nieźle, części niepodlewane ... bieda, sucha bieda

Z innych wieści- wczoraj okazało się że moja teściowa ma krwiak w mózgu, czekaliśmy w napięciu aż zgęstnieje jej krew, bo od leków rozrzedzających to się zrobiło. W nocy zrobili operację i .... jest dobrze, obrzęk schodzi, mama zaczyna reagować. Trochę było nerwowo, ale teraz wielka ulga.

aha- półpasiec Oli przysycha, więc i humor lepszy
Ogród z łezką II 09:05, 31 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)
jutro jeszcze, dziś mam juz ograniczony czas na komp

trawy u Kasi są cudowne
i jaka magnolia

O tej godzinie to Ty pewnie już Alinki wyglądałaś...

Jeszcze raz za zdjęcia dziękuję Irenko
Ogród z łezką II 12:23, 30 sie 2015

Do góry
jutro jeszcze, dziś mam juz ograniczony czas na komp

trawy u Kasi są cudowne
i jaka magnolia
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:01, 27 sie 2015

Do góry
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Chyba wszystkie możliwe wątki przeczytałam, naoglądałam się za wszystkie czasy i też chcę mieć taki piękny ogród! Szukałam firm które chciałyby podjąć się projektu, ale powiem szczerze, że koszty za sam projekt były ogromne, a jakby tak doliczyć do tego realizację to musiałabym wydać majątek, ale to nie o tym ten wątek.
Postanowiłam sama rozprawić się z tą ziemią. Powierzchnia działki, bez zabudowań ma ok 13 arów. Wszystko co do tej pory sadziłam nie wygląda tak jak tego oczekiwałam. Rabatki były za małe i po prostu „tonęły” w tej powierzchni. Ziemia jest lekka, przepuszczalna, po części lekko kwaśna, ale też piaszczysta. 3 tygodnie temu powstało moje wrzosowisko, czekam jeszcze na korę,żeby obsypać. W głowie rodzą mi się pomysły i chciałabym aby ktoś inny zerknął czy idę w dobrą stronę. Jeśli nie trafiłam z wątkiem, to bardzo proszę o przekierowanie. wspomaniane wrzosowisko, dowiedziałam się już, że folia to zły pomysł i chyba faktycznie z niej zrezygnuję.
pole do zagospodarowania

przepraszam, za tak artystyczny wyraz, czuję się na dziecko
Po prawej stronie (na zdjęciu w zacienionym miejscu) chciałabym zrobić różaną rabatę. Mam tam posadzone przy pergoli 3 róże pnące z powojnikami, hortensję i dwa winogrona pomiędzy którymi ma być pergola z ławeczką w środku. W ciągu dnia jest tam wystarczająco dużo słońca,
Z kolei po prawej stronie, w rogu działki, chciałam zrobić rabatę z żurawkami, ale ciągle się zastanawiam. W moim "ogrodzie" nie ma kolorów, a przecież jest szczyt sezonu! wszystko powinno kwitnąć, a u mnie jedynie oleandry w donicach, surfinie i pelargonie, możecie polecić jakieś letnie kompozycje?

Za irysami jest pięknie kwitnąca (w maju) magnolia, którą teraz przysłoniły irysy
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 15:32, 23 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
No to moich kilka fotek.. wisteria wyższa od ogromnej tujki.... zrobiło wrażnie.. tak jak i magnolia parasolowata..

Zaskoczenie, to to, że są 2 oczka, a nie jedno..

I duże oczko.. świetnie pasuje do tego miejsca..

Gdyby ogród miał inny charakter wycięłabym z tej tui spódnicę, korpus, i głowę, a na niej byłby wianek z Wisterii, ale do tego ogrodu mi nie pasuje bo tu wszystko naturalne
Chociaż w tytule wątku złudzeń i niespodzianek to może???...... ale chyba nie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 15:23, 23 sie 2015

Do góry
No to moich kilka fotek.. wisteria wyższa od ogromnej tujki.... zrobiło wrażnie.. tak jak i magnolia parasolowata..

Zaskoczenie, to to, że są 2 oczka, a nie jedno..

I duże oczko.. świetnie pasuje do tego miejsca..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies