Buksa po lewej?? czy po prawej..?
No wyboru za dużego nie mam, chciałabym jednak trochę cienia. Katalpa za duża korona, umbra jakoś się do niej zraziłam, próbowałam ją posadzić 3 razy a grujecznik mogę ciąć pewnie..?
Jak najbardziej 160 będzie ok, też tak planowałam. Tylko kurcze zastanawiam się czym to wysypać. Początkowo planowałam żwirek, ale teraz najchętniej zostawiłabym trawę tylko a rabatę wycięłabym pod rośliny tylko.
albo hortensje i trawy do nich- rosplenice np?
buksa-kulkę może wyciagnąc na róg rabaty, obok ławki?
czy grujecznik tam będzie ok, nie mam jak ocenić- czy gabarytami tam nie za wielki. Popatrz z tarasu jak będzie tam z nim. Można tez wybrać coś mniejszego
słuchaj, to może te hortki nie byłyby złe, tylko odmiana niezbyt potężna.
I może da się tam nie zrobić paska typu 80 cm szer, tylko szerszy prostokąt- tak żeby zmieścił się grujecznik, hortki,przed nimi ławka i coś jeszcze- może 160 szerkości?
ślicznie masz!
Jak rabata tarasowa okrzepła- jeżówki utyły, grujecznik zniósł przesadzanie chyba bez uszczerbku. I brązowe carexy wieelkie.
Krótkowłosego uwielbiam- szwedzi mówią na niego diamentowa trawa, mają rację
Marta, M gotuje super makarony, zupy, absolutnie doskonałe nalesniki. Schabowe tez, golonki nie umie.
Magnolia, maszeruj albo zgiń mnie się po głowie kołacze już jak kopię))))) Ale masz rację, pieknie się kluje, to mnie tylko motywuje do pracy. M tez, zachwycony jest, jak nie on, tfu, tfu....
Łał, Małgoś!
Idziesz jak burza Kobieto herosie!
Ogród się pięknie wykluwa.
Em gotujący?....ale takie zwyczajne rzeczy,czy zakres między schabowym a golonką? Tak bym widziała jadłospis autorstwa mojego M. Dodatki przy takich pysznościach wg są zbędne
Dzięki Sylwuś . W tym zakątku rosną w zasadzie dwa, można powiedzieć - splecione ze sobą hiiskusy, magnolia i obiela. Jest więc baaardzo zacieniona. IDealne miejsce dla host i paproci .
ładna ale ja raczej chce zachować żwirowe rabaty z większymi krzewami a byliny tylko jako dodatki ale w tym trójkącie mi czegoś brakuje kurcze na wiosnę będzie ładnie jak zakwitną azalie, różanecznik, magnolia i wiciokrzew ale potem pusto no nie licząc takiej małej niespodzianki :
Wiciokrzew znowu będzie kwitnął
Moja jabłonka w tym roku pierwszy raz ma jabłuszka już się nie moge doczekać aż dojrzeją:
aaaa i jeszcze dziś moja nową lampkę i gniazdko elektryczne 2w1 pomalowałam 3ci raz jeszcze jedna warstwa i będę montować elektrykę pierwsza wyszła nie najgorzej (robiłam ją całe 2 dni) zobaczymy jak ta będzie wyglądać pierwsza:
co się mam bać- jak przymrozki już są wywalam go do ziemi, a wiosną znowu do donicy. Tej wiosny musiałam obdzielić sąsiadki bo się zapatrzyłay na niego.
Nastepną wiosną dam jednak sporo mniej ziemi i wsadzę go głębiej- będzie bardziej pionowy i niższy.
Faktycznie czuje się dobrze , gęstnieje pięknie, ale upał tez go troszkę przypalił, tylko w masie to nie rzuca się w oczy.
Zmykam, uff sporo na dziś