Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odnowy 11:47, 22 maj 2021

Do góry
W zasadzie to nic nowego ale dla przypomnienia co może w szparach płyt chodnikowych wyrosnąć. Zastanawiam się jak bez szkody dla roślin wyciągnąć te perowskie

Takiego najazdu małych drani jeszcze nie widziałam

i tak dla przełamania widoku

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:44, 22 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Nie mam pomysłu na ta ścieżkę na tyłach... czym ja wysypać żeby porządniej wyglądała
Tam się mocno zachwaszcza

A chciałoby Ci się granitową kostkę ułożyć albo cegły jak Łucja? Albo nieregularne płyty piaskowca?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:42, 22 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Nie mam pomysłu na ta ścieżkę na tyłach... czym ja wysypać żeby porządniej wyglądała

Zrób sobie rabatę po całości ze ścieżką z płyt i po kłopocie .
Ogród do odnowy 11:42, 22 maj 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

grujecznik

Piękne miejsce w ogrodzie. Cudny widok. Czekam na pełny rozkwit Twoich kamasji. Wsadzałaś cebule? Długo je masz?
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:40, 22 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
I poranne eksperymenty
Ciekawe czy cos z tego będzie i czy roślinki będą rosły tak jak ja chce ?

w cień od azali nie bardzo wierzę

Ta ścieżka znakomita, rośliny jak wiesz i tak będą rosły jak im będzie pasowało

Żółta tojeść mniej ekspansywna od zielonej, dąbrówka będzie się rozłazić i zagęszczać, nie wiem jak macierzanka - u mnie jest dość chimeryczna. Pamiętaj jeszcze o żółtym oregano. Tak czy siak wszystko da się ładnie ogarnąć wiosną i na jeden sezom powinno wystarczyć.
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:38, 22 maj 2021

Do góry
Martka napisał(a)

Wiolu, jakbym czytała swoje myśli a gdybym mogła wybrać jedną tylko jedyną roślinę do ogrodu, to by był cis. Twoje kulki są dla mnie inspiracją, że można z nim dużo zdziałać.

Ja się bałam cisów a od kiedy je zaprosiłam do ogrodu to też je uwielbiam mogę podziękować Ćmie bukszpanowej,bo dzięki niej zdecydowałam się na cisy
One są niesamowite,bo z byle krzaczorków mozna uformować kule,półkule w 2-3 sezony za niewielką kasę
Uwielbiam te ich pędzelki...

Rozpoznawanie chorób i szkodników 11:36, 22 maj 2021

Do góry
Witam czy ktoś wie co to może być
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 11:33, 22 maj 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/221/2211944/original.jpeg[/img]

Kochana, to drabinka na clematiska? Fajny pomysł A kociak do zjedzenia
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:28, 22 maj 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Siadasz tam czasem?
Piękny zakątek (kolejny , zresztą u Ciebie wszędzie pięknie )

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 11:26, 22 maj 2021

Do góry
Witam, czy ktoś powie mi co to za drzewko
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:17, 22 maj 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

Ten porządek to tylko na zdjęciach (...)wszędzie walają się zabawki szczeniorów, puste doniczki, patyki itp.

Że tak zaśpiewam.. . "Mam tak samo jak Tyyyyy... "
Tyle, że u mnie foremki, łopatki
mrokasia napisał(a)

To Guernsey cream, prawda? Posadziłam niedawno, ale chyba za malutki, żeby wydał kwiatki - chyba, że potrafi to robić też później w sezonie ?

Na pniu w starej części obsypana pomponami to jaka kalina? Jak pamiętasz, to napisz mi na priv, gdzie kupowałaś swój egzemplarz i orientacyjną cenę. Właśnie rozważam wysoko szczepioną, bo niziny to ja mam obsadzone....

mrokasia napisał(a)

Dzięki Gosiu .
Bluszcz ma faktycznie tę przewagę, że jest całoroczny więc wiosną nie trzeba czekać aż przesłona urośnie. Z drugiej strony - to potwór, który jak się zadomowi to trudno go okiełznać.

Eeee, dasz radę - raz na sezon jak go ciachniesz, to styka
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:15, 22 maj 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
I poranne eksperymenty
Ciekawe czy cos z tego będzie i czy roślinki będą rosły tak jak ja chce ?

Myślę, że będziesz musiała je z czasem mocno ograniczać. Co tam masz? Tojeść chyba widzę, ona jest mocno ekspansywna. U mnie też pada a miałam równać ba froncie i może jeszcze udało by mi się coś posadzić. Siedzę i gapię się na deszcz. Chyba wezmę się za ogarnianie chaty
Ogród pod lasem 11:11, 22 maj 2021

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Kilka widoczków zostawiam.

A ja podziwiam ten "stóg" pod dwiema brzozami, stożkiem się tego nazwać nie da - nie przystoi

Ja za piękne kwitnienie azalie wielkokwiatowe bardzo lubię, ale fakt fktem po raz pierwszy od kilku lat w zeszłym roku miały grzyba i terz na wiosnę nie zakwitły osłabione.

Gosiek33 napisał(a)

Zapomniałam jak Twój ogród jest piękny

Do azalii wielkokwiatowych mam identyczny stosunek - i też rosną u mnie z tyłu rabaty, tyle, że grzyba nigdy nie łapały. A jak im coś było to tnę nisko i odbijają

Ja w sumie nigdy jeszce nie ciachnęłam żadnejz moich "aż dwóch" wielkokwiatowych ale mogę napisać, że przychodzi moment, że się nawet same zagęszczają - puściły mi od dołu pojedyncze pędy.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 11:06, 22 maj 2021

Do góry
Damy radę. Ogródkowanie prawie jak praca na siłowni

Dwie taczki chwastów z warzywnika zanim zaczęło padać.

Groszek pięknie rośnie, sięga mi do pasa. Ze dwa trzy tygodnie i będzie

Bób zaczyna kwitnąć. Szparagi zebrane:

Truskawki - kilka takich, z 10 dni i będą pierwsze?

Kurka zaczyna zachowywać się po kurzemu. Zaczyna się interesować i wędrować dookoła zamiast siedzieć w jednym miejscu i głodować i spać.

Miłego weekendu
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:02, 22 maj 2021

Do góry
Co to jest te białe kwiatuszki ?
Sliczna kompozycja
Moja lawenda wiednie 11:00, 22 maj 2021

Do góry
Witam wszystkich serdecznie,

mam nowe zapytanie i prosze o pomoc. Ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza. Duzo pada. Moja lawenda stoi na balkonie, w tym roku zostala posadzona. Niestety jej piekne lodyzki zaczynaja wiednac. Moze byc tak, te od nadmiaru wody? Przesylam zdjecia.
Powinnam ja przesadzic, sprawdzic podloze...?
Drugie pytanie dotyczy mojej ukochanej oliwki, cos je jej listki! Co to moze byc? Poza tym liscie sa zwiniete w rulon.co jej dolega?

Pozdrawiam Was serdecznie
Daria
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:57, 22 maj 2021

Do góry
[img

Taki mały brzdąc a jak kwitnie
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:57, 22 maj 2021

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:56, 22 maj 2021

Do góry

Pięknie
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:56, 22 maj 2021

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies