Że tak zaśpiewam.. . "Mam tak samo jak Tyyyyy... "
Tyle, że u mnie foremki, łopatki
To Guernsey cream, prawda? Posadziłam niedawno, ale chyba za malutki, żeby wydał kwiatki - chyba, że potrafi to robić też później w sezonie ?
Na pniu w starej części obsypana pomponami to jaka kalina? Jak pamiętasz, to napisz mi na priv, gdzie kupowałaś swój egzemplarz i orientacyjną cenę. Właśnie rozważam wysoko szczepioną, bo niziny to ja mam obsadzone....
Eeee, dasz radę - raz na sezon jak go ciachniesz, to styka
Myślę, że będziesz musiała je z czasem mocno ograniczać. Co tam masz? Tojeść chyba widzę, ona jest mocno ekspansywna. U mnie też pada a miałam równać ba froncie i może jeszcze udało by mi się coś posadzić. Siedzę i gapię się na deszcz. Chyba wezmę się za ogarnianie chaty
A ja podziwiam ten "stóg" pod dwiema brzozami, stożkiem się tego nazwać nie da - nie przystoi
Ja za piękne kwitnienie azalie wielkokwiatowe bardzo lubię, ale fakt fktem po raz pierwszy od kilku lat w zeszłym roku miały grzyba i terz na wiosnę nie zakwitły osłabione.
Ja w sumie nigdy jeszce nie ciachnęłam żadnejz moich "aż dwóch" wielkokwiatowych ale mogę napisać, że przychodzi moment, że się nawet same zagęszczają - puściły mi od dołu pojedyncze pędy.
mam nowe zapytanie i prosze o pomoc. Ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza. Duzo pada. Moja lawenda stoi na balkonie, w tym roku zostala posadzona. Niestety jej piekne lodyzki zaczynaja wiednac. Moze byc tak, te od nadmiaru wody? Przesylam zdjecia.
Powinnam ja przesadzic, sprawdzic podloze...?
Drugie pytanie dotyczy mojej ukochanej oliwki, cos je jej listki! Co to moze byc? Poza tym liscie sa zwiniete w rulon.co jej dolega?
Pozdrawiam Was serdecznie
Daria
Pirouette kupiłam stacjonarnie za 38zl już mają pąki.
Powiem więcej myślałam że szybko wykupią, pojechałam po tygodniu i nadal stały te wielkie piekne róże w różnych odmianach