Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 12:08, 24 cze 2021

Milka napisał(a)
Ostrózki bajeczne. U mnie wyginęły, jakieś 2 idą.
Eden Rose jakos nie podobna do mojej i moja nie pachnie.
Ta Ismena mega oryginalna

Tak bo one giną, z nasion wysiewają się ale nie aż tak , tylko pojedyncze sztuki o ile w ogóle wzejdą.
Eden Rose ostatnio ktoś pisał na fb (blog -Sosny, magnolie...) , że jeszcze taka różowa nie była nigdy, więc ona się zmienia nie tylko z rozwojem kwiatów.
SlonecznyOgrod 12:17, 24 cze 2021

Milka napisał(a)

Jejku, ale jesteś pracowita pięknie tu masz

Dziękuję bardzo, przyznam, że troszeczkę zostałam wrobiona ...
Ja miałam zamiar tylko trochę przeczyścić szczotką drucianą czy maszynką oscylacyjną, a eM wpadł na pomysł , żebym się nie męczyła i wymyślił czyszczenie wiertarką ze szczotkami drucianymi , będzie lżej mówił...
O mój ty Boże...
Ale teraz mam to za sobą i jestem zadowolona
SlonecznyOgrod 12:22, 24 cze 2021

effka napisał(a)
Daria, jak ja Cię podziwiam za tą pracowitość. Nie chciałoby mi się tak mordować, za to efekt masz niesamowity! Łądne stylowe dekoracje, takie boho Pokochałam ten klimat i u siebie też tak stylizuję tarasy.

Gdybym wiedziała co mnie czeka z tym czyszczeniem, nie szła bym w to

Ale teraz widzę jak to jest odnowione, szok, wygląda jak nowe
Boho boho, lubię boho, mam w salonie i dlatego Tobie tak biłam brawo jak urządzałaś boho u siebie Ja również kocham ten klimat jest mega przytulny i przyjemny dla oka
SlonecznyOgrod 12:25, 24 cze 2021

effka napisał(a)
Co dp stip, mi prawie wszystkie stare kępy zdechły, za to mam sporo dzieci i one maja się dobrze. Powymieniałam staruszki na potomstwo i jest ok. Dla stip było za mokro, niestety wygniły.

A to fanie , że doczekałaś się potomstwa stipowego, to te które masz przy nowej ścieżce z płyt? Bo tam masz ładne kępy stip.
Też tak myślę, że mogło być za mokro dla nich.
April 12:26, 24 cze 2021

Płot bardzo ładnie odnowiłaś, faktycznie wygląda jak nowy. Gratuluję samozaparcia, bo to ciężka praca.
Twoja rabatka bylinowa mnie zachwyca, uwielbiam naparstnice. U mnie w tym roku jakoś ich trochę mniej jakby.
SlonecznyOgrod 12:35, 24 cze 2021

Roocika napisał(a)
Ciężka praca popłaca.
Bardzo ładnie wyszedł taras
Kawa na tarasie będzie jeszcze lepiej smakować

O tak, teraz wiem, że było warto
Myślę, że będzie milej tam odpoczywać

Agatorek 14:45, 24 cze 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

Lemon Rococo coraz ładniejszy krzaczek

Zastanawiałam się ostatnio nad tą różą. Muszę pilnować zdjęć, kiedy będzie kwitła u Ciebie .

Kolory w ogrodzie masz niesamowite
SlonecznyOgrod 12:51, 25 cze 2021

mirkaka napisał(a)
Ślicznie, mimo że trawnik wysechł.
Co robisz że nie masz mszyc na czereśni? Moja strasznie zaatakowana, wszystkie młode pędy czarne i poskręcane od mszyc, a nie chcę pryskać

Jednak rabaty kwiatowe graja pierwsze skrzypce

Czereśnię co roku atakują mszyce, też mam je na swojej czereśni ale nie jest ich aż tyle żeby zwracać na to uwagę. W innych latach te zaatakowane młode przyrosty obcinałam

SlonecznyOgrod 12:57, 25 cze 2021

April napisał(a)
Płot bardzo ładnie odnowiłaś, faktycznie wygląda jak nowy. Gratuluję samozaparcia, bo to ciężka praca.
Twoja rabatka bylinowa mnie zachwyca, uwielbiam naparstnice. U mnie w tym roku jakoś ich trochę mniej jakby.

April najpierw zapytam jak tam u Ciebie, czy burze nie wyrządziły szkód, bo koło Warszawy różnie było?

Przy płocie się nie poddałam, powiedziałam że się uprę i skończę . W staniku, spodenkach, goglach i maseczce walczyłam w pocie czoła, pyliło się jak diabli, nie wspomnę jak to szarpało ręce...
Naparstnice są dwuletnie więc toe co z nasion urośnie to kwitnie potem zanikają i tak w kółko, trzeba dbać i samemu rozsiewać bo może całkiem zaniknąć.
SlonecznyOgrod 12:58, 25 cze 2021

Agatorek napisał(a)

Zastanawiałam się ostatnio nad tą różą. Muszę pilnować zdjęć, kiedy będzie kwitła u Ciebie .

Kolory w ogrodzie masz niesamowite

Będę miała Cie na uwadze i zadbam o to żeby było parę fotek