Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:09, 07 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
No to pokaze moje wczorajsze szaleństwo czyli sunsation
Kompaktowa i kolumnowa magnolia do małego ogródka w moim ulubionym żółtym kolorze /zakładam ze nie ma pomyłki /
Jest bardzo wysoka bo chyba ze 180 cm
Niestety w samochodzie pozbawiłam ja 2 paczkow...

Ale ma pączków . Super
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 09:13, 07 kwi 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
Mój nie wykiełkował... Haha

Normalnie, sadzisz nie głębiej niż rósł, trzymasz za liście nie łodygę. Powodzenia

No właśnie chodziło mi o to czy głębiej czy nie...
Mam takie cos
W Dolinie Muminków 09:02, 07 kwi 2021

Do góry
Każdego dnia pada śnieg i mimo słońca nadal jest. Mam cichą nadzieję że to już ostatnie podrygi zimy..... czekamy na ciepłe dni....
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:15, 07 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)
hakonki

5 lat czekania i ta magnolia pokaże 3 kwiatki
odmiana Vulcan

Pokazuj koniecznie, ciekawa jestem i kwiatu i koloru
A ja kupiłam kolejną sunsation
System automatycznego nawadniania 07:45, 07 kwi 2021

Do góry
psci napisał(a)
Dzień Dobry, proszę o poradę w sprawie systemu nawodnienia. Trawnik, który chcę nawodnić ma wymiary 20m x 24m z kwadratem 4x4m wyłączonym z podlewania. Żródło wody wodociąg + w przyszłości pompa ze zbiornika na deszczówkę. Ciśnienie na wyjściu do ogrodu 4bary, Q=5,5m3/h, rura na ogród PE32. W tej części ogrodu mam już zamontowane 2 skrzynki zaworowe do których dochodzi rura PE32. Zraszacze, o których myślałem to 5004 lub 3504 rozdzielone na dwie sekcje (czyli w jednej sekcji 5 zraszaczy, w drugiej 6). Rura sekcyjna fi25. Proszę nie sugerować się modelami zraszaczy na rysunku - dla ułatwienia użyłem programu gardeny. Martwi mnie trochę ten zielony fragment na dole rysunku - będzie podlewany tylko jednym zraszaczam. Może dodać jeszcze jeden zraszacz na dolnej krawędzi? Wszelkie sugestie mile widziane (dobór zraszaczy, prowadzenie rur sekcyjnych, pokrycie, itd)

Hej.
Na dole jak zauważyłeś możesz mieć sucho.
Dołóż zraszacz. Co do wyboru typu zraszaczy rozumiem że zapoznałeś się jak działają. Weź pod uwagę że zraszacze narożne 90 st. 2 razy się obrócą w tym samym czasie, w stosunku do zraszaczy 180 st. Więc na rogach możesz mieć powódź, na środku suszę.....
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:35, 07 kwi 2021

Do góry
No to pokaze moje wczorajsze szaleństwo czyli sunsation
Kompaktowa i kolumnowa magnolia do małego ogródka w moim ulubionym żółtym kolorze /zakładam ze nie ma pomyłki /
Jest bardzo wysoka bo chyba ze 180 cm
Niestety w samochodzie pozbawiłam ja 2 paczkow...
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:31, 07 kwi 2021

Do góry
April napisał(a)
.

No to zaklepana. Jakoś się umówimy

Masz zdjęcia tego neona?

Nic nie mogę w tym telefonie znaleźć

Nie widać jaki ładny
Ale przeczytałam gdzieś ze ktoś nim rozczarowany...
W moim małym ogródeczku - Dorota 01:12, 07 kwi 2021

Do góry
Moje nowe zakupy już posadzone.

W moim małym ogródeczku - Dorota 00:39, 07 kwi 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Też mieliśmy z internetem problemy ostatnio
Dobrze, ze przeszliście w miarę lekko, teraz trzeba szybko do sił wrócić, uściski ślemy
Sylwio u nas z internetem robi się światełko w tunelu. Gmina zakłada światłowód, już trwają prace w naszym końcu wsi, żeby tylko nie zapomnieli o naszej bocznej uliczce.
Dziś nawet z mężem na krótki spacer poszliśmy, żeby tylko to pokasływanie wreszcie u męża ustąpiło. Ja u siebie jakiś ucisk na sercu czasem czuję, jutro idę po wyniki krwi to poproszę o zrobienie EKG, niech lekarka sprawdzi czy coś groźnego się nie tworzy. Przed korona wirusem nie miałam takich odczuć, a właśnie w TV usłyszałam, że czasem po kowidzie odczuwa się dolegliwości sercowe.
To co napijemy się kawy? My tę świąteczną kawkę tylko z mężem i synem,(którego zaraziliśmy) wypiliśmy.

W moim małym ogródeczku - Dorota 00:07, 07 kwi 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Tak, ogród przy domu, to dobry wentylator w pandemii. Ja go nie mam w zasięgu ręki, ale pies mnie ratuje i te spacery po opłotkach. Las już tez się budzi do życia, Biedronki gramolą się spod liści po zimowym śnie, i zieleń orzez opadłe liście już się przebija.
Haniu jestem tą szczęściarą, która las ma z 3 stron prawie za ogrodzeniem. Też bardzo lubię podglądać budzącą się przyrodę, tylko na razie nie chodzę na długie spacery bo za mało sił mam. Oby zrobiło się cieplej to i kondycja będzie lepsza.
Pozdrawiam
Glina i zielsko 21:57, 06 kwi 2021

Do góry

Wiosna czy zima???

Zdjęcie z dzisiaj.
Ogród bez fioletów, błękitów i żółcieni 21:49, 06 kwi 2021

Do góry

Hakonechloa i mieczyki bizantyjskie ruszają. Rabata przed wejściem wysprzatana, sosny Alice Verkade nawiezione, także powoli powoli wchodzimy w sezon ♡

Sezon 2017 u Hanusi 21:30, 06 kwi 2021

Do góry
A dyrektorka kontroluje. Ładnie już masz, Edytko. POwtórzę to każdemu, kogo spotkam. Chciałoby się już dalijki podziwiać, a tu nie ma. TRzeba czekać. MIłych snów.

Przerwa na kawę... 21:12, 06 kwi 2021

Do góry
inka74 napisał(a)

To są starsze ciemierniki, sadzone w ciągu ostatnich 2-3 lat. Niektóre to takie maleństwa byłby, jeden listek dosłownie.

Te mi się podobają
Pamiętasz odmianę?
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 21:10, 06 kwi 2021

Do góry
bolsfanwk napisał(a)
Witam szanowne grono działkowców !

Małżonka mnie atakuje, może i dobrze bo w końcu temat drgnie do przodu...

Chcemy zrobić "łał" wzdłuż widocznego ogrodzenia, około 25mb nasadzeń różnych roślin, zimozielonych oraz tych zwykłych rozkwitających co roku

Wcześniej rosły tam cyprysy, także tuj itp. nie chcemy. Sąsiad jest zaraz za ogrodzeniem, ale nie ma potrzeby zasłonięcia się.
Zawsze też możemy kupić coś na to ogrodzenie, jakieś bambusowe nakładki i zamontować na to brzydkie metalowe.

Chcieliśmy wydać może 1500 zł na rośliny... ale co tam posadzić, w jakich odstępach... jak to zaplanować...

Może polecicie kogoś z Krakowa lub okolic kto mógłby trochę pomóc w realizacji tego zadania...

Wypada założyć swój wątek w dziale projektowym
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 21:07, 06 kwi 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Pokażę Wam mój nowy nabytek - magnolia Genie.

uwielbiam ją z wysadzaniem poczekaj jeszcze ciut, niech te szalone wiatry i śniegi miną.

Jej kwiaty są ciemne, dobrze, żeby miała "niebo" albo jasne tło. Piękny soliter.
Moja rośnie u sąsiadów, nie wiem jaki będzie jej los, ale co roku ma dużo kwiatów i powtarza kwitnienie latem.

Będzie Pani zadowolona
Przerwa na kawę... 21:02, 06 kwi 2021

Do góry

To są starsze ciemierniki, sadzone w ciągu ostatnich 2-3 lat. Niektóre to takie maleństwa byłby, jeden listek dosłownie.
Ranczo Edy 21:01, 06 kwi 2021

Do góry
Hanusia ja u ciebie ty u mnie haa dziękuję za miłe słowa cieszę się bardzo
Kamienie bardzo lubię chyba dla tego że lubię je mokre haa może zostało mi z epoki jaskiniowców muszę zajrzeć do tego Gogo
Spokojnej nocy

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 21:01, 06 kwi 2021

Do góry
Witam szanowne grono działkowców !

Małżonka mnie atakuje, może i dobrze bo w końcu temat drgnie do przodu...

Chcemy zrobić "łał" wzdłuż widocznego ogrodzenia, około 25mb nasadzeń różnych roślin, zimozielonych oraz tych zwykłych rozkwitających co roku

Wcześniej rosły tam cyprysy, także tuj itp. nie chcemy. Sąsiad jest zaraz za ogrodzeniem, ale nie ma potrzeby zasłonięcia się.
Zawsze też możemy kupić coś na to ogrodzenie, jakieś bambusowe nakładki i zamontować na to brzydkie metalowe.

Chcieliśmy wydać może 1500 zł na rośliny... ale co tam posadzić, w jakich odstępach... jak to zaplanować...

Może polecicie kogoś z Krakowa lub okolic kto mógłby trochę pomóc w realizacji tego zadania...
Przerwa na kawę... 20:59, 06 kwi 2021

Do góry
Te najbardziej lubię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies