Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:26, 21 mar 2021

Do góry
Wstałam dziś rano.
Wieje, jest zimno (choć plus) i ma dziś padać śnieg

Tylko poranna kawa nas uratuje.
Bo plany ogrodowe chyba mogę zamieść pod dywan...

A i przy okazji informuję, że wszystkie bratki posadzone
Dwa ogrody 09:21, 21 mar 2021

Do góry

nie będę narzekać na brak złota ogrodnika

pierwsza trawa nn zakwitła
Dwa ogrody 09:18, 21 mar 2021

Do góry
i front robót wczorajszych

Dwa ogrody 09:14, 21 mar 2021

Do góry

Dwa ogrody 09:13, 21 mar 2021

Do góry

Dwa ogrody 09:11, 21 mar 2021

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 09:10, 21 mar 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Ale fajnie, że już kończysz porządkowanie ogrodu.
Ja trochę zrobiłam, ale mało, pogoda nie pozwoliła i brak czasu. Mam nadzieję, że od poniedziałku ruszę ostro do pracy.
Pozdrawiam i życzę miłego sobotniego wieczoru i udanej niedzieli.

Ala, no pogoda paskudna, to mało można robić. Najgorsze za mną, dziś też nie ma rewelacji, a koniecznie muszę przesadzić hortensje do nowej donicy, bo ceramiczna na pół pękła. Też nam życzę dobrej pogody

na razie workiem obwiązane
w końcu kupiłam 2 takie białe, mam je już i są wytrzymałe; jedna mniejsza dla róży

i moje niewiniątko
całą noc szalała

ogród szary, jak i aura
Dwa ogrody 09:08, 21 mar 2021

Do góry
Dziękuję Wszystkim za ostatnie wpisy Trochę mnie nie było, na niektóre pytania odpowiedziałam na bieżąco, za pochwały odnośnie dekoracji bardzo dziękuję, zawsze to miłe jest, gdy jeszcze komuś się podobają.
W styczniu w domku pojawiły się nowe schody
Hanuś, nic nie szyłam, na cały ten czas utonęłam w wełnach, drutach i szydełku.
Mirka - róża o którą pytasz powtarza kwitnienie, jest bardzo kolczasta, zapach lekki, rośnie bez większych problemów. Płatki różane zamknięte w słoik zachowują zapach, jest też wyczuwalny w herbatce.
Tamaryszku, w samym ogrodzie ozdobnym rewolucji nie przewiduję, jakieś kosmetyczne poprawki jak zawsze. Natomiast sporo pracy czeka nas na dwóch drugich dokupionych działkach. To są typowe części gospodarcze z warzywnikiem, kurnikiem, drewutnią, stajnią i innymi gospodarczymi obiektami, które sukcesywnie pojawiają się w miarę dopływu gotówki
Będzie też rabatka wzdłuż ogrodzenia z drzewami, krzewami i bylinami. To zamysł Młodego, który chce, aby tam zawsze coś kwitło. Wstępny projekt jest, ale jak z wykonaniem będzie, to się okaże.
Czekamy z ogrodzeniem warzywnika, bo dołki wykopane jesienią pod słupki nadal trzymają wodę, a nie chcemy ich betonować. Jak tylko obeschnie, trzeba zabierać się tam za porządki.
Wycięliśmy z granicy działek świerk srebrny, za duży już był, by go przesadzić, i trzy thuje, tu zaryzykowaliśmy i przesadziliśmy, potrzebny był do tego ciężki sprzęt, ręcznie nie dalibyśmy rady.
Wiosna spóźnia się jak u wszystkich, powoli sprzątam rabaty. Wczoraj po raz pierwszy dłużej popracowałam w ogrodzie. Bez wiatru i deszczu, słoneczko świeciło, jest nadzieja na poprawę samopoczucia
Kilka fotek
moje ukochane przebiśniegi, przymrozki -6 powodują, ze rano leżą, a w dzień dzielnie podnoszą główki, wczoraj odkryłam też mnóstwo malutkich siewek na rabacie, na której rosły wcześniej, w przyszłym roku zakwitną i znów przeniosę je tutaj

Hakonechloa macra 09:06, 21 mar 2021

Do góry
Basia_KRK napisał(a)

Wiolu, ile godzin słońca ma Twoja nieodmianowa hakone? Chciałabym podsadzić klona właśnie tą zieloną podstawową odmianą, ale obawiam się, czy słońce jej nie przypali?
Masz może jakieś zdjęcie, jak ona wygląda jesienią?

Zielone odmiany najlepiej sobie radzą na słońcu... moje rano mają trochę cienia z ogrodzenia a potem patelnię i rozrosły się bardzo,aż cisy pożarły
Sadź bez obaw.
Tu moje Macry 26 października

April podbija las... 08:38, 21 mar 2021

Do góry
April napisał(a)
Maine coony
To mój facet, który chodzi za mną jak pies, aportuje kulki z papieru i przychodzi wołany swoim imieniem. I straaaaasznie dużo gada

Fajny gość
Mój młodszy facet też gada po dachowcowemu
Żywopłotki cisowe. 00:48, 21 mar 2021

Do góry

Żywopłotki cisowe. 00:41, 21 mar 2021

Do góry

Żywopłotki cisowe. 00:33, 21 mar 2021

Do góry

Żywopłotki cisowe. 00:25, 21 mar 2021

Do góry

Żywopłotki cisowe. 00:18, 21 mar 2021

Do góry

Żywopłotki cisowe. 00:05, 21 mar 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Hania sądź i trzymaj nie będę wysiewać zabiorę jak będę.

Pozdrawiam

tu ciągle wywalam i się rozrasta.

i kolorek dla rozweselenia.

Żywopłotki cisowe. 23:54, 20 mar 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Ale tu się dzieje
A wiesz Haniu, że i u mnie za murem dom powstanie, wielki, 400m, dół niby usługowy- agnecja reklamowa, a górą 2 mieszkalne. Nie chce mi się iść do urzędu, aby zobaczyć projekt, jak wysoko, też będę widoczna, wywalę chyba 2 krzewy i dosadzę 2 drzewa, i będę osłonieta.

Irenko! i nic nie poradzimy, tylko ciężko się pogodzić jak ...dzieści lat się mieszka
z dala, w około pola i nagle zabudowy. Tez mam wielką willę pod wynajem i właściciel latem zajeżdża, z balkonu obserwuje, najczęściej ja wyjdę z aparatem robić zdjęcia i mnie peszy.
Pewnie myśli chora baba, ale jego nie obsadzę niczym, może wiekowe dęby by go zasłoniły.
Zarośnięte a widok i tak ma.

Taki przebieraniec jestem jak są upały, w białej męskiej koszuli, pomyślą strach na wróble.

Żywopłotki cisowe. 23:19, 20 mar 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Haniu mam pytanie odnośnie dali. Kiedy je wsadzić do gruntu?

Milunia!
do gruntu jeśli ładny jest koniec kwietnia można posadzić, bo dwa tygodnie siedzą w ziemi zanim wykiełkują.

Kupione teraz sadzę już do doniczek i stoją w pomieszczeniu.
Zakupione wiosną są maleńkie karpy i w pierwszym roku słabo się rozrastają, późno zakwitają, dlatego chcę je przyśpieszyć.

Pierwsze przyszły mi 23 lutego to ładnie puszczają odbicia, ale jeszcze nie wszystkie pokazały kiełki.

Dziś posadziłam jeszcze 9 szt dalii są w domu a przyszło też 5 szt niskich piwonii to zostawiłam w mnożarce, posadziłam do doniczek.

Moje karpy dalii wyniesione z piwnicy sadzę do doniczek jak tylko ustąpią mrozy.

Po 15 maja sadzę na rabaty, rozciąga mi się sadzenie bo mam dużo za dużo ponad 100 odmian i dużo ponad 200 wszystkich karp.

Żywopłotki cisowe. 22:50, 20 mar 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Ech gdzie nie spojrzysz nowy ogrodowy pomysł, i czasu nie starcza by wszystko zrobić... w pojedynkę

Szkoda, że zdjęcia nie możesz wkleić

Gosia, właśnie nie starcza tego czasu, dobrze wiesz jak to jest, bo obie działamy w pojedynkę

Zdjęcia wkleję, chciałam zrobić jeszcze kilka ale śnieg mi przykrył.

Krokusy co wyszły na pewno zmarzły.

Miałam w tym tygodniu zacząć cięcie kulek i przez mróz trzeba odłożyć.
April podbija las... 22:18, 20 mar 2021

Do góry
April napisał(a)
Moje ciemierniki czekają na posadzenie i kwitną w najlepsze. Miałam nadzieję że je wsadzę w ten weekend ale jeszcze z tydzień muszą poczekać.
Duży z LM, mały wczoraj nabyty w Obi. Ale spodobał mi się kwiatuszek, taki podwójny. Szkoda tylko że kwitnie w dół

Piękny jest . Oba są
Strasznie kusicie tymi ciemiernikami, aż się w końcu złamię i pojadę do LM. .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies