Dziękuję Asiu za odwiedziny! Młodzież dziś rano współpracowała i udało się na szybko coś narysować nawet w skali 1 kratka 1 metr
Z istniejących roślin.... Na działce rosną brzozy. Wiąz camperdowni w przedogródku. Wzdłuż ogrodzenia szpaler hortensji limelight i lawenda przy palisadzie obok wejścia do domu.
Na większości działki posiany jest już trawnik. Jedynie za domem w części gospodarczej brak trawy, nierówności i wykopy tam jest już warzywnik, szklarnia i w tym roku powstanie wiata na drewno/domek narzędziowy/kurnik/ zwał jak zwał
Priorytetem jest dla mnie fron: przedogródek nr 1, rabaty pod oknami nr 5, taras 2 i kolejno rabaty od południowej części domu 3 i 4 (tu bym chciała stipowisko).
Teren trudny na górce, nieosłonięty, piaszczysty, dużo słońca. Podobają mi się wysokie trawy ale boje się czy silny wiatr nie będzie ich pokładał. Ostatnio tak wiało że bałam się o mojego wiąza.
Większość rabat jest nawadnianych, jedynie ta przy tarasie i pod oknami nie ma nawadniania.
Edit: na czerwono w obrysie domu, zaznaczylam okna z których widok będzie najważniejszy