Asiu, kwestie techniczne poszły do przodu, a one są bardzo ważne dla zdrowia roślin i Waszego więc bardzo mnie te zdjęcia z kopania ucieszyły Piękne róże, a co trzeba robić gdy te gąsiennice się pojawią? Nie mam brzóz, ale ciekawa jestem
O fuj, widziałam już gdzieś na FB zdjęcia tych gąsienic, aż poszłam obejrzeć swoje brzozy, bo na tych pospolitych też chyba żerują? U mnie na szczęście brak.
Pryskamy Polysectem, normalnie atak zbiorowy, na razie na jedną ale będziemy monitorować resztę.
Suche oczko dokładnie ma byc takim buforem na nadmiar wody, z niego woda będzie odpływała do drenażu i rzeczki.
Rabatki potrzebują kwiatków w niektórych miejscach, bo dziurawe są
Dzięki Magda
Te larwy są strasznie żarłoczne, obgryzają liście, że tylko nerwy zostają, w dwa dni by ogołociły drzewko, żerują w całej masie.
Marta, mamy nadzieję, że drenaż coś pomoże.
Sądząc ostatnio trzcinnika trafiłam na warstwę wodonosną. W dołku po ambrowcu wciąż jest woda. Musimy tam przekopać i sprawdzić, polepszyć przepuszczalność, zrobić spadki odpowiednie.
Szukam roślinek na takie warunki
Może na innych brzozach nie będzie
Mam nadzieję, że te dreny coś pomogą, bo jak nie to już nie wiem