No no Kasia z tą silną wolą to nie do końca jest jak mówisz Na przykład ostatnio ciągle po głowie chodzi mi Artemis ale no zupełnie nie wiem gdzie mogłabym ją u siebie posadzić i myślisz, że odrzucam te myśl? gdzie tam na siłę szukam w mojej wyobraźni gdzie by ją u mnie ulokować? Także wcale nie jest tak kolorowo AM dosadzałam z półtora tygodnia temu. A szałwia jak dla mnie bardziej róż
To fakt Ewa Jestem już mega zadowolona z tego mojego ożywiania ale ciągle jeszcze myślę co tu udoskonalić Są takie miejsca, z których jestem w pełni zadowolona ale jest jeszcze kilka takich, które nie dają mi spokoju bo cos mi w nich nie gra np brzozowa czy rabata przy świerkach ...
Tylko proszę się nie śmiać.........
co to jest nadwyżka orlików ?
Póki co to ja na pewno wiem co to jest nadwyżka werbeny ,mam jej całą plantację
ale Orliki ....miałyby też być koło nich siewki ???? Czy jak??
Czy może się je dzieli ???? Jak tak to podzielę ,tylko instrukcja mi potrzebna
Renia, buksy będę ciąć jak będę miała czas i motywację Myślę, że koniec czerwca. Ale pewnie już by można. Jak te młodziutkie przyrosty ściemnieją to już można Warzywka owszem, ładnie rosną. Owocki też dość tak w miarę
Czerwone porzeczki i agrest
Żurawina pomiędzy agrestami i powoli zarastające trawką ścieżki
Reniu świetne są wszystkie rabaty ale moim numerem jeden jest ściągnięta od Ciebie bez skrupułów rabata szałwiowa z AM. Uwielbiam ją ! Piękna jest po prostu. Nie mogę się doczekać takiego efektu jak u Ciebie. Jaka wysoka jest Twoja szałwia. Ja mam różową ale wydaje mi się nieco wyższa. Jakie są różowe odmiany ? No i nie jest taka okazała jeszcze.
Ostrożeń - fajnie zobaczyć te jego listki. I kolorystyczne debiuty u Ciebie. Ładne te kolory szałwi, jarzmianek i Pastelli z lawendami.
I krwawniki maja się super!
Kocimiętka robi robotę i te czosnki też... a niedługo i róże A tam w głębi po prawo masz perovskią?
PS Zastanawiam sie czy między bukszpany na rabacie ze ŚŚ nie dać moje różowiutkiej Queen of Sweden? Zgrałaby się z liatrią, szałwią (może nawet fioletową?)i jeżówkami? Co myślisz? Może wieczorkiem wstawię u siebie zdjęcie z zapytaniem
Powojnik to Arabella. Bylinowy.
Małego artystę zamawiałam w e-clematis, Anna Rafaląt w Ożarowie Mazowieckim. Niedawno odkryłam, że taka szkółka jest tuż pod moim nosem. Odbieram osobiście. Mają świetne powojniki, większość to produkcja Żródła dobrych pnączy.
Przedogródek do poprawki (żurawki). Reszta rzeczywiście bujnęła.
Nad Rozlewiskiem mnóstwo pracy
Muszę zreygnować z części rabat. Po prostu - nie ogarniam. A przecież nie tylko po to tam jeżdzę, żeby ciągle plewić
To?
Dlaczego Cię zaskoczyło? Kule nieuczesane?
No tak - nie umiem ograniczyć ilości gatunków.
Wiem, że zaglądasz, bo czasem znak zostawiasz.
Niestety - nie daję rady zaglądać do Waszych ogrodów.
No ja myslę, że odwaznego nie będzie Pokazałam dzisiaj ponad 70 zdjęć.
Nie zdecydowałam się. Tu jest za mało miejsca.